Rebild Bakker nationalpark

Vackra landskap med en oväntat amerikansk känsla

 

Halvön Jylland i Danmark är full av fantastiska naturområden, och nationalparken Rebild Bakker är ett av de mest unika. Detta vackra naturreservat på 77 hektar ligger 25 km vacker bil- eller cykelväg söder om Aalborg och har en helt unik historia. 

 

Marken donerades för allmän användning 1912 av dansk-amerikanska bosättare. Som en del av avtalet blev Rebild Bakker en destination som hyllar både dansk och amerikansk kultur. Mest känd är kanske Rebildfesten, ett av de största firandena av amerikanska självständighetsdagen utanför USA, som får såväl expats som nyfikna danskar att besöka Rebild Bakker varje 4 juli.

 

Färgerna i detta hedlandskap begränsas inte till rött, vitt och blått. Med den mörkgröna Rold-skogen till den vackert blommande ljungen och de starka höstfärgerna är Rebild Bakker vackert året om. Det finns ett stort nätverk av stigar och är en perfekt plats för vandrare och cyklister på alla nivåer. Och när vintern kommer blir området en utmärkt destination även för skidåkare. 

 

Klättra upp till toppen av Sønderkol för att få en panoramautsikt över Rebild Bakkers alla källor, vilda djur, kullar och dalar från 102 meters höjd. Eller utforska kalkstenbrottet för att få en underjordisk bild av områdets unika geologi. När hungern gör sig påmind finns det en historisk restaurang med god traditionell mat och inte minst fika med smarriga danska bakverk.  
 

Området runt Rebild Bakker är också fullt av fina destinationer som är värda din tid, bland annat den majestätiska Rold-skogen och dess många sevärdheter. En av de nyaste attraktionerna en kort biltur från parken är REGAN Vest Cold krigsmuseum. Det som en gång i tiden var en kärnvapenbunker dold 60 meter under skogen välkomnar nu sina besökare att resa inte bara långt ner under jord, utan även tillbaka i tiden.

Vackra landskap med en oväntat amerikansk känsla

 

Halvön Jylland i Danmark är full av fantastiska naturområden, och nationalparken Rebild Bakker är ett av de mest unika. Detta vackra naturreservat på 77 hektar ligger 25 km vacker bil- eller cykelväg söder...

Läs mer Läs mindre

Välj din rutt...

Njut av en resa till Danmark

Från 748 kr enkel väg, bil och förare

Välj din rutt...

Njut av en resa till Danmark

Från 748 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.