Fredrikshamn

Fredrikshamn, eller Fredrikshavn som de säger i Danmark, är en charmig hamnstad på Jyllands nordöstra kust i norra Danmark.

 

Ta bilen från Göteborg till Fredrikshamn och utforska staden och dess omgivningar – Fredrikshamn är den perfekta utgångspunkten för att utforska Nordjylland. Besök en av Danmarks längsta gågator där du hittar eleganta butiker, special- och delikatessbutiker samt ett stort utbud av restauranger och barer – prova den lokalt bryggda ölen på Jerry’s eller gör pubrundan Frederikshamn Beerwalk. Tillbringa dagen på Palmestranden, upplev ett karibiskt äventyr vid havet på The Reef Hotel & Resort, var ute i naturen, besök Bangsbo Botanical Gardens och njut av en mängd upplevelser på land och till sjöss.

 

Vi rekommenderar att du börjar med att få en fantastisk utsikt över staden med en tur till Pikkerbakken – den unika utsiktsplattformen där du har utsikt över Fredrikshamn, hamnen och Hirsholmene med vy över både Sæby och Skagen. När vädret är fint kan man till och med se ända till Läsö. Strax söder om Pikkerbakken ligger Fort Bangsbo. Kör dit och ta en guidad tur där du får se kanonerna och bunkrarna och lära dig om vilken roll Fredrikshamn spelade i olika krig genom historien. 

 

Ingen resa till Fredrikshamn är komplett utan en tur till Palmestranden – Danmarks mest exotiska strand med sina vajande palmer och kritvita sand. Den är belägen strax norr om Fredrikshamn och är ett bra ställe för att njuta av en picknick, sola och bada i det grunda vattnet. Du kan till och med spela beachvolleyboll på banorna som finns där. Glöm inte att njuta av lite Guf, en typ av sockervadd i glasskiosken! Om du har varit på stranden tillsammans med barn kan ni ta en tur efteråt till Fun House Lekland som ligger precis intill Palmestranden – de kommer att älska alla spel och roliga aktiviteter. Rønnerstrands hamn som ligger strax norr om Palmestranden är omgiven av pittoreska fiskehus och är populär bland seglare och sportfiskare. Passa även på att besöka Penna’s Restaurant och unna dig en dansk klassisk Stjerneskud. En annan fantastisk strand du kanske vill utforska är ”The Danish Desert” eller Råbjerg Mile. Stranden ligger bara 32 km norr om Fredrikshamn på väg till Skagen och har Nordeuropas största sanddyn – utsikten från toppen är spektakulär.

 

Konstmuseet i Fredrikshamn visar både dansk och internationell konst och har ett antal utställningar som är väl värda ett besök. Museet har över 500 000 exlibris (bokägarmärken) vilket är världens största samling. Barnen kommer in på alla museer i Fredrikshamn helt gratis! Ett annat bra sätt att spendera tiden i Fredrikshamn är att besöka den familjevänliga gården på Sognefogedgården museum, som ligger cirka 3 km väster om Fredrikshamn. På detta lilla autentiska och levande museum kommer du att lära dig massor om gammalt jordbruksliv. Voergaard slott är ett vackert renässansslott i Dronninglund. Det ligger cirka 20 minuters bilresa från Fredrikshamn och är genomsyrat av historia och känt för sin konstsamling. Ta del av de gamla berättelserna om Ingeborg Skeel och Stygge Krumpen, och du kan till och med besöka fängelsehålan.

 

Om du gillar att utforska naturen kommer Fredrikshamn inte att göra dig besviken. Det finns många fantastiska cykel- och vandringsleder, och om du tittar in på turistbyrån vid slutet av Stena-bron i Fredrikshamn får du några kartor som hjälper dig att hitta rätt. Härvejen är en 500 km lång cykelväg som går från Fredrikshamn till Padborg vid den tyska gränsen. För att göra det ”enklare” är rutten uppdelad i etapper så att du kan ta en etapp i taget – det är Fredrikshamns svar på Spaniens Camino! Om du gillar att fiska kan du tillbringa en dag på Nodre Mole. Den långa piren är en populär fiskeplats där du kan fånga havsöring, torsk, sill och makrill medan du ser färjorna komma och gå. Om din passion är golf, varför inte spela en runda på Fredrikhamns golfklubb? En vacker bana omgiven av sjöar och vattendrag och med många utmanande och spännande hål. Den har en fantastisk restaurang, ProShop, ett träningsområde, samt en driving range under tak, recording green och två putting greens.

 

Den charmiga fiskebyn Strandby strax söder om Fredrikshamn nås lätt med cykel och är en idealisk plats för att äta nyfångad fisk och en dansk glass. Det finns många bra restauranger och en modern marina för dig att njuta av. En tur för att uppleva den unika naturen, landskapen och lugnet i Hirsholmarna, en skärgård som består av 8 öar, varav en, Hirsholm, är obebodd, är en väl utnyttjad dag. Ta dig till skärgården genom att förboka på seadog.dk eller på turistbyrån.

 

Om du letar efter ett bra ställe att bo på när du är i Fredrikshamn kommer du att älska det karibiska äventyret på The Reef Hotel & Resort. The Reef har en 1 500 kvadratmeter stor karibisk vattenpark där både barn och vuxna kan roa sig med att leka i rutschkanan, under vattenfallet och i utomhuspoolen medan de njuter av den varma, tropiska värmen. Det är en perfekt plats för både barn och vuxna!

 

Fredrikshamn – så mycket att se, så mycket att göra!

Fredrikshamn, eller Fredrikshavn som de säger i Danmark, är en charmig hamnstad på Jyllands nordöstra kust i norra Danmark.

 

Ta bilen från Göteborg till Fredrikshamn och utforska staden och dess omgivningar – Fredrikshamn är den perfekta utgångspunkten för att...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Danmark

Från 748 kr enkel väg, bil och förare

Bild på boendet

The Reef Hotel & Resort Frederikshavn

Bild på boendet

Hotel Frederikshavn

Bild på boendet

Park Hotel Frederikshavn

Bild på boendet

Hotel Lisboa

Välj rutt...

Njut av en resa till Danmark

Från 748 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.