Sök pris & boka

Mat & dryck i Ålborg

Stort utbud på restauranger, barer och mikrobryggerier

Det finns mycket gott att äta och dricka i Danmarks fjärde största stad Ålborg. Missa exempelvis inte den populära Beer Walken där du kan provsmaka öl i lokala pubar eller besök någon av alla restauranger, barer och caféer.


Vy utifrån på Sailing  Roof Top i Ålborg
Salling Roof Top

Salling Roof Top i Ålborg är känd för den fantastiska utsikten. Uppe på varuhuset Sallings tak har man nu också i Ålborg byggt restaurang, café och bar. Så om du är ute efter något gott att äta, ta en cocktail eller bara njuta av utsikten så är detta rätt plats för dig.

 

Mitt i stan under öppen himmel

 

Ålborg Beer Walk

Prova populära Aalborg Beer Walk. Du får du provsmaka 6 öl på 6 pubar och barer i centrum. En perfekt start på en rolig eftermiddag eller kväll i Ålborg. Du kan köpa din Aalborg Beer Walk på stadens olika hotell och pubar, på Ålborgs köpcenter eller ditt InfoCenter Ålborg. Priset är DDK 125:-.

 

Ölprovningar på lokala pubar

Vackert upplagd mat på tallrik
RESTAURANT MORTENS KRO

På restaurangen Mortens Kro är goda lokala råvaror en självklarhet. Med inspiration från det danska köket och från vår omvärld får du här en gourmetupplevelse utom det vanliga. I champagnebaren känner du vibbar från Paris medan restaurangen känns mer som New York. En DJ skruvar upp stämningen något på slutet av kvällen när du slappnar av i soffan framför brasan med en god kopp kaffe, ett glas vin eller årstidens cocktail.  Ägaren och kökschefen är den populära danska TV – kocken Morten Nielsen.

 

En av Ålborgs bästa restauranger

Besökande vid bord i mysig vinkällare
DUUS VINKJÄLDER

Vill du uppleva äkta medeltidsstämning skall du besöka källarvalven Duus Vinkjälder i Ålborg. Här kan du få serverat klassiska danska rätter med öl eller vin då restaurangen också är en vinkällare. Du kan också slinka in för en kopp kaffe och en kaka. I denna anrika restaurang är det plats för alla så barnen ha sin egen meny. På sommaren kan du njuta av maten utomhus på Nytorv strax utanför.

 

Restaurang i en av Ålborgs äldsta byggnader

sogaards-bryghus-aalborg
Søgaards microbryggeri

Besök Ålborgs populära microbryggeri i Søgaards Bryghus, smaka på den färskbryggda ölen och köp de du gillar mest med dig hem.

 

Stort urval på mat och dryck

penny-lane-aalborg
Penny Lane

Här hittar du allt från vin till bakverk, bröd, marmelad, pesto och spännande delikatesser och presenter på hyllorna. Alla produkter noggrant utvalda efter hög kvalitet.

 

Eget bageri och konditori

glenholms vingard
Vingård vid Limfjorden

Natursköna Glenholm Vingård drivs av en familj som brinner för goda viner. Samtliga av deras viner är ekologiska och helt utan tillsatser.

 

Familjeägd vingård i vackra omgivningar