Sök pris & boka

Kultur & historia

Bli inspirerad och lär dig något nytt på en resa till Århus.

Århus erbjuder spännande kultur och historia. Det upptäcker du när du promenerar runt i staden och besöker Århus museum. Antingen du är intresserad av konst, arkitektur, historia eller teknik så hittar du museum i Århus som på ett inspirerande sätt ger dig mer kunskap. Fri entré för barn på Århus museum med Golden Deals och fri entré för vuxna med AarhusCard.


Moesgaard museum
Moesgaard Museum

På Moesgaard Museum blir forntiden levande i detta museum som är in attraktion med internationell standard. Här går du på upptäcktsfärd i dåtidens människa genom bland annat stenåldern, vikingatiden och upp för evolutionstrappan. Missa inte heller de populära särutställningarna.

 

visitaarhus.dk »

visitaarhus.dk/kultur »

DEN GAMLE BY

Den Gamle By är en tidsresa för hela familjen och en helt unik sevärdhet i Århus. Museet har tre Michelin-stjärnor (som är max). Här träffar du människor som förställer sig att de lever på 1800-talet och i 1927.

 

Besök Danmarks köpstadsmuseum

ARos Aarhus Kunstmuseum

Besök ett av Nordeuropas största konstmuseum som har två Michelin-stjärnor. Missa inte heller Olafur Eliassons Your rainbow panorama upp på taket som ger dig en fantastiskt utsikt över staden.


Nordeuropas största konstmuseum

Kvindemuseet

Ett av världens få kvinnomuseum ligger i Århus. Museet har fokus på könskultur, könsproblematik, jämställdhet, kropp och sexualitet. Museets vision är att skapa nyfikenhet och dialog om könets betydelse.

 

Ett av världens få kvinnomuseum

Stenomuseet

Besök Stenomuseet och bli fascinerad av små atomer och universums otroliga storlek. Ligg i museets livmoder när du lyssnar på blodet rusar genom venerna.

Fri entré för barn och dessutom fri entré för vuxna med AarhusCARD.

 

visitaarhus.dk/steno-museet

Naturhistoriska
Naturhistoriska museet

På Naturhistoriska museet i Århus kan du uppleva de mängder av liv som finns på jorden. Du kan bland annat komma nära djuren från den afrikanska savannen eller ta en tidstur genom den danska naturen från istiden till idag.

Fri entré för barn och dessutom fri entré för vuxna med AarhusCARD.

 

visitaarhus.dk/naturhistorisk-museum »