Sök pris & boka

Se och göra i Århus

En pulserande stad med mycket att erbjuda

Med spännande musikfestivaler, bra shopping, korta avstånd till det mesta och ett bra café- och nattliv är Århus en stad som faller många i smaken – gamla som unga. Att stranden ligger på promenadavstånd från stadens puls gör inte saken sämre.


Shopping


Kvinna shoppar i butik
Shopping i Århus

Älskar du shopping? I så fall kommer du älska Århus! Från Strögets populära märkesbutiker till kullerstensgatorna i Latinerkvarteren med High-End Fashion, mysiga caféer och trendiga kaffebarer.

 

Århus bjuder på fantastiska varuhus så som Salling och Magasin som har allt inom dansk design och internationella märkesvaror. Från Ströget går du direkt in i city-shoppingcentret Bruuns Galleri där du hittar över 90 butiker, caféer och en bio.

 

Området Frederiksbjerg är känt för sina specialvaror och lokala konsthantverkares design speciellt inom keramik, glaskonst och smycken.

 

Shoppingupplevelser i Århus

Aktiv semester


Tivoli Friheden

Tivoli Friheden är en nöjespark som ligger i den vackra skogen Marselisborg på gångavstånd från stan. Här hittar du 4 bergochdalbanor, 40 attraktioner, spel och lekplatser som passar både stora och små.

Fri entré med AarhusCARD.

Cykla i Aarhus
Gör som danskarna

Hoppa på cykeln och upplev Århus! I Århus är avstånden korta till allt det roliga och stan upplevs bäst på cykel eller till fots. Stadscyklar kan lånas på många ställen mot ett depositum på dkk 20. Du hittar också cyklarna på många hotell. Cykla en tur längs kusten och genom skogen söder om stan till Moesgaard Museum eller utforska Århus nya stadsdel Aarhus Ö.

 

Århus på cykel

Kust & Natur


Växthus i Botaniskaträdgården

I växthuset står naturen i centrum för både barn och vuxna. Här kan du ta en lugn promenad genom husets fyra klimatzoner och njuta av naturens skönhet.

 

Upplev fyra klimatzoner

 

Människor badar på Aarhus Havnebad
Havsbad mitt i stan!

Nu blir det ännu enklare att kombinera familjeutflykten med både lek och shopping eftersom Aarhus har öppnat ett eget havsbad mitt i stan! På invigningen samlades 650 människor runt havsbadet där man både kan simma i vattnet och sola på bryggorna.

 

Plats: Bassin 7, Aarhus Ø.

 

Tjejer på en strand i Aarhus
Strand i staden

Århus ligger vid havet och har strand och skog runt knuten. Detta ger dig också möjlighet att ta det lugnt i naturen eller ta en tur till stranden. Staden är fylld av gröna oaser och du har alltid gångavstånd till vattnet. Häng på det nya området vid hamnen, besök DOKK1 och ta en cykeltur till Aarhus nyaste stadsdel Århus Ö där du bland annat hittar det ikoniska bygget Isbjerget (glasiären).

 

Vackra stränder i Århus 

shopping aalborg
Ladda ner Visit Aarhus-appen

Vill du veta mer om Århus? Här hittar du länkar till Århus officiella app Visit Aarhus som finns till både iPhone och Android.

 

Visit Aarhus till iPhone

Visit Aarhus till Android

Kan inte hitta flödet