Sök pris & boka

Se och göra i Aarhus

En pulserande stad med mycket att erbjuda

Med spännande musikfestivaler, bra shopping, korta avstånd till det mesta och ett bra café- och nattliv är Aarhus en stad som faller många i smaken – gamla som unga. Att stranden ligger på promenadavstånd från stadens puls gör inte saken sämre.


Kultur & historia


Moesgaard Museum

På Moesgaard Museum blir forntiden levande i detta museum som är in attraktion med internationell standard. Här går du på upptäcktsfärd i dåtidens människa genom bland annat stenåldern, vikingatiden och upp för evolutionstrappan. Missa inte heller de populära särutställningarna.

Fri entré med AarhusCARD.

 

visitaarhus.dk »

visitaarhus.dk/kultur »

JUL I DEN GAMLE BY

Den Gamle By är en tidsresa för hela familjen och en helt unik sevärdhet i Aarhus. Museet har tre Michelin-stjärnor (som är max). Här träffar du människor som förställer sig att de lever på 1800-talet och i 1927.

Fri entré med AarhusCARD.

 

ARos Aarhus Kunstmuseum

Besök ett av Nordeuropas största konstmuseum som har två Michelin-stjärnor. Missa inte heller Olafur Eliassons Your rainbow panorama upp på taket som ger dig en fantastiskt utsikt över staden.

Fri entré med AarhusCAR.

 

visitaarhus.dk/aros »

Kvindemuseet

Ett av världens få kvinnomuseum ligger i Aarhus. Museet har fokus på könskultur, könsproblematik, jämställdhet, kropp och sexualitet. Museets vision är att skapa nyfikenhet och dialog om könets betydelse.

Fri entré med AarhusCARD.

 

visitaarhus.dk/kvindemuseet »

Stenomuseet

Besök Stenomuseet och bli fascinerad av små atomer och universums otroliga storlek. Ligg i museets livmoder när du lyssnar på blodet rusar genom venerna.

 

visitaarhus.dk/steno-museet

Naturhistoriska
Naturhistoriska museet

På Naturhistoriska museet i Århus kan du uppleva de mängder av liv som finns på jorden. Du kan bland annat komma nära djuren från den afrikanska savannen eller ta en tidstur genom den danska naturen från istiden till idag.

 

visitaarhus.dk/naturhistorisk-museum »

 

Shopping


Kvinna shoppar i butik
Shopping i Aarhus

Älskar du shopping? I så fall kommer du älska Aarhus! Från Strögets populära märkesbutiker till kullerstensgatorna i Latinerkvarteren med High-End Fashion, mysiga caféer och trendiga kaffebarer.

 

Aarhus bjuder på fantastiska varuhus så som Salling och Magasin som har allt inom dansk design och internationella märkesvaror. Från Ströget går du direkt in i city-shoppingcentret Bruuns Galleri där du hittar över 90 butiker, caféer och en bio.

 

Området Frederiksbjerg är känt för sina specialvaror och lokala konsthantverkares design speciellt inom keramik, glaskonst och smycken.

 

Läs mer om shopping i Aarhus »

Aktiv semester


Tivoli Friheden

Tivoli Friheden är en nöjespark som ligger i den vackra skogen Marselisborg på gångavstånd från stan. Här hittar du 4 bergochdalbanor, 40 attraktioner, spel och lekplatser som passar både stora och små.

Fri entré med AarhusCARD.

Cykla i Aarhus
Gör som danskarna

Hoppa på cykeln och upplev Aarhus! I Aarhus är avstånden korta till allt det roliga och stan upplevs bäst på cykel eller till fots. Stadscyklar kan lånas på många ställen mot ett depositum på dkk 20. Du hittar också cyklarna på många hotell. Cykla en tur längs kusten och genom skogen söder om stan till Moesgaard Museum eller utforska Aarhus nya stadsdel Aarhus Ö.

 

Aarhus på cykel »

Kust & Natur


Växthus i Botaniskaträdgården

I växthuset står naturen i centrum för både barn och vuxna. Här kan du ta en lugn promenad genom husets fyra klimatzoner och njuta av naturens skönhet.

 

visitaarhus.dk/botanical-garden »

 

Människor badar på Aarhus Havnebad
Havsbad mitt i stan!

Nu blir det ännu enklare att kombinera familjeutflykten med både lek och shopping eftersom Aarhus har öppnat ett eget havsbad mitt i stan! På invigningen samlades 650 människor runt havsbadet där man både kan simma i vattnet och sola på bryggorna.

 

Plats: Bassin 7, Aarhus Ø.

 

Tjejer på en strand i Aarhus
Strand i staden

Aarhus ligger vid havet och har strand och skog runt knuten. Detta ger dig också möjlighet att ta det lugnt i naturen eller ta en tur till stranden. Staden är fylld av gröna oaser och du har alltid gångavstånd till vattnet. Häng på det nya området vid hamnen, besök DOKK1 och ta en cykeltur till Aarhus nyaste stadsdel Aarhus Ö där du bland annat hittar det ikoniska bygget Isbjerget (glasiären).

 

Läs mer om stränder i Aarhus » 

shopping aalborg
Ladda ner Visit Aarhus-appen

Vill du veta mer om Aarhus? Här hittar du länkar till Aarhus officiella app Visit Aarhus som finns till både iPhone och Android.

 

Visit Aarhus till iPhone »

Visit Aarhus till Android »

Kan inte hitta flödet