Sök pris & boka

Se och göra i Aarhus

En pulserande stad med mycket att erbjuda

Med spännande musikfestivaler, bra shopping, korta avstånd till det mesta och ett bra café- och nattliv är Aarhus en stad som faller många i smaken – gamla som unga. Att stranden ligger på promenadavstånd från stadens puls gör inte saken sämre.


Kan inte hitta flödet

Människor badar på Aarhus Havnebad
Havsbad mitt i stan!

Nu blir det ännu enklare att kombinera familjeutflykten med både lek och shopping eftersom Aarhus har öppnat ett eget havsbad mitt i stan! På invigningen samlades 650 människor runt havsbadet där man både kan simma i vattnet och sola på bryggorna.

 

Plats: Bassin 7, Aarhus Ø.

 

Cykla i Aarhus
Gör som danskarna

Hoppa upp på en cykel och upplev Aarhus! I Aarhus är avstånden korta till allt det roliga och stan upplevs bäst på cykel eller till fots. Stadscyklar kan lånas på många ställen mot ett depositum på dkk 20. Du hittar också cyklarna på många av hotellen. Cykla en tur längs kusten och genom skogen söder om stan till Moesgaard Museum eller utforska Aarhus nya stadsdel Aarhus Ö.

 

Aarhus på cykel

Tjejer på en strand i Aarhus
Strand i staden

Aarhus ligger vid havet och har strand och skog runt knuten. Detta ger dig också möjlighet att ta det lugnt i naturen eller ta en tur till stranden. Staden är fylld av gröna oaser och du har alltid gångavstånd till vattnet. Häng på det nya området vid hamnen, besök DOKK1 och ta en cykeltur till Aarhus nyaste stadsdel Aarhus Ö där du bland annat hittar det ikoniska bygget Isbjerget (glasiären).

 

Läs mer om stränder i Aarhus

tallrikar med mat
Gourmetstaden Aarhus

Aarhus bjuder på allt från Michelinstjärnor till Street Food marknader – möjligheterna är många och varierande. På Aarhus Central Food Marked är kvaliteten hög, stämningen avslappnad och priset lågt. Längs Å´n i Latinerkvarteren och i området runt Frederiksbjerg hittar du trevliga caféer och läckra restauranger som passar när du vill ta det lugnt en stund. Aarhus bjuder dessutom på vinbarer, gourmetpizza, bugerjoints och så klart klassiska smörrebröd och röda korvar.

 

Läs mer om gourmetstaden Aarhus

mat aarhus
Mat & dryck i AARHUS

Här nedan nämner vi några platser där du hittar information om Aarhus matscen.

 

Restauranger i Aarhus

Är gott i någon av stadens restauranger

 

ARoS WINE AND FOOD

Nyöppnad restaurang på toppen av ARoS konstmuseum.

 

Guide Michelin

Michelin-upplevelser i Aarhus

 

Kähler Spisesalon

Danmarks bästa smörrebröd

 

visitaarhus.dk »

Moesgaard museum
Moesgaard Museum

På Moesgaard museum i Aarhus får du en museiupplevelse i världsklass. Den häftiga byggnaden bjuder på flera olika utställningar där historia på ett innovativt och häpnadsväckande sätt blir levande igen. 

 

visitaarhus.dk »

 

visitaarhus.dk/kultur »

 

 

Northside festival i Aarhus
Events i Aarhus

Det händer alltid något i Aarhus. Staden kommer under 2018 att vara värd för en hel del stora events och på stadens många scener kan du uppleva allt från musik, teater, dans till stand up.

 

Våra utvalda events 2018:

• SPOT Festival – 10-13 maj

• NorthSide Festival 7-9 juni

• Classic Race Aarhus – 25-27 maj

• Volvo Ocean Race 22 juni

• Bestseller Aarhus City Halvmaraton 24 juni

 

Se fler events här

Latinerkvarter i Aarhus
Shopping i Aarhus

Älskar du shopping? I så fall kommer du säkert att älska Aarhus! Från Strögets populära märkesbutiker till kullerstensgatorna i Latinerkvarteren med High-End Fashion, mysiga caféer och trendiga kaffebarer. Aarhus bjuder på fantastiska varuhus så som Salling och Magasin som har allt inom dansk design och internationella märkesvaror. Från Ströget går du direkt in i city-shoppingcentret Bruuns Galleri där du hittar över 90 butiker, caféer och en bio. Området Frederiksbjerg är känt för sina specialvaror och lokala konsthantverkares design speciellt inom keramik, glaskonst och smycken.

 

Läs mer om shopping i Aarhus

 Konstmuseet ARoS i Aarhus
Kulturella Aarhus

Aarhus har ett fantastiskt kulturellt utbud och muséer i absolut toppklass. 

 

Här är våra bästa tips:

ARoS Aarhus Kunstmuseum – ta en promenad i Regnbågen och upplev modern, banbrytande konst.

Den Gamle By – en levande tidsresa genom Danmarkshistorien fra H.C. Andersen till 70-talets kolletiv.

Moesgaard Museum – presenterar fantastiska forntidsfynd på ett mycket levande sätt.

Tivoli Friheden – hela familjens nöjespark med timvis av underhållning.

 

Se fler attraktioner i Aarhus

shopping aalborg
Ladda ner Visit Aarhus-appen

Vill du veta mer om Aarhus? Här hittar du länkar till Aarhus officiella app Visit Aarhus som finns till både iPhone och Android.

 

Visit Aarhus till iPhone »

Visit Aarhus till Android »

AarhusCARD
Upplev Aarhus med ett AarhusCARD

Med ett AarhusCard kan du uppleva Aarhus utan att det kostar en förmögenhet. Ett kort ger gratis entré till alla Aarhus attraktioner, gratis transporter med stadsbussen och Letbanen samt rabatt på utvalda shoppingställen. Dessutom är det gratis parkering. Köp ett 24-, 48-, 72- eller 120 timmars kort.

 

Köp ditt AarhusCARD här