Sök pris & boka

Aktiv & Sport i Säby

Fiske, kajakpaddling och vackra cykelturer

Det finns mycket att uppleva i Säby med vackra strandpromenader eller om du vill se landskapet från kajaken, eller följa någon av de fina cykelvägarna som tar dig runt både genom natursköna områden och genom centrums historiska delar.


cyklister som cyklar vid sandstrand
CYKELTURER I SÄBY

I Säby finns det många fina cykelvägar antigen du har mountainbike eller vanlig citybike. Cykla längs havet på strandpromenaden, runt i byn, i skogen eller varför inte ta några av de 4 cykelrutterna (Klöverstier) som alla startar i hamnen vid bron över Säby Å. De fyra rutterna är mellan 2,5 – 21,5 km långa. Den kortaste går genom den historiska delen av centrum, vattenkvarnen och strandpromenaden. Den längsta turen tar dig hela vägen runt Säby och genom skogen bakom stan. Ett härligt sätt att uppleva Säby tillsammans.

Familj paddlar under en bro
PADDLA KANOT I VOER Å

Upplev Säby från vattnet. Att paddla kanot är aktivt men samtidigt lugnt och avslappnande. Ta med hela familjen och paddla genom det varierade och vackra landskapet med idylliska skogar, betande kor och åkermarker. Låt dig drivas med av strömmen eller paddla i ditt eget tempo.

 

På kanottur i Säby

Två mäns om fiskar
HAVSFISKE I SÄBY

Vattnet kryllar av fisk utanför Säby. Här har du stor chans att få en havsöring på kroken. Sen vår, hela sommaren och i början av hösten är det havsöringstider på Nordjylland och du kan även fiska makrill. Varför inte avsluta dagen tillsammans med lite eftersnack och en brasa på stranden.