Sök pris & boka

KUST & NATUR I SÄBY

EN MYSIG HAMNSTAD MED FINA SANDSTRÄNDER

Säby ligger på Jyllands ostkust. På ostkusten är havet oftast mycket lugnare än vid Västerhavet och stränderna är långgrunda och barnvänliga. Här är det perfekt att bygga sandslott i vattenbrynet och att plaska och leka. På kvällen tar man sig till Säby Hamn för något gott att äta och dricka. Populärast är fiskrestaurangen Jacobs där du kan njuta av nyfångad fisk och skaldjur.


sandstrand med nyponblommor i förgrunden
LYNGSÅ STRAND I SÄBY

Många av Säbys strandnära sommarhus- och stugor ligger vid Lyngså strand som också har den blå flaggan som är den internationella kvalitetsstämpeln för bra stränder. Som stränderna på Jyllands ostkust brukar vara, så är det lugnare och mer barnvänliga bad här. Vill du ha häftigare vågor för surfing väljer du en av stränderna vid Västerhavet.


hav och strand
SÄBY NORDSTRAND

Säby Nordstrand bjuder in till glada stranddagar året om. Sandstranden ligger alldeles nära byn och hamnen och är mycket populär inte minst för barnfamiljer. Här kan barnen på sommaren tryggt plaska och leka i strandbrynet, bygga sandslott och på hösten och vintern leta efter nordens guld – bärnsten.

 

Jyllands bästa sandstränder

Skulptur vid vattnet
FRUEN FRÅN HAVET

I hamnen står statyn Frun från havet som är en dubbelsidig gallionsfigur i vit betong skapad av den norska konstnären Marit Benthe Norheim. Fler än 880 barn från Säby har bidragit med små skyddssymboler som man stöpt in i skulpturen.

 

Frun från havet är inspirerad av Henrik Ibsen

Cyklister längs strandspromenad med kyrka i bakgrunden
STRANDPROMENADEN I SÄBY

På Nordjylland är det bara Säby som kan stoltsera med en lång strandpromenad. Den startar vid bron som går över ån i Säby Hamn och sträcker sig flera kilometer norrut. Här kan du cykla eller gå till den barnvänliga sandstranden Säby Nordstrand förbi Feriecentret Säby Söbad och hela vägen till campingen Hedebo Strandcamping.

stilla hamn i kvällssol
SÄBY HAMN

Säby Hamn är en av mötesplatserna i Säby. På sommaren är småbåtshamnen fylld av seglare från hela världen och stämningen är skön. I hamnen ligger flera mysiga restauranger där du kan njuta av färsk fisk och den härliga stämningen. Havet bjuder in till olika vattenaktiviteter. Både barn och vuxna gillar den nya sporten Stand Up Paddle.

Vinterbad i Jylland
Vinterbad i Nordjylland

Stigande trend för kalla bad

En semester i kuststäderna Skagen, Fredrikshamn och Säby erbjuder ideala förutsättningar för att ta ett uppfriskande vinterdopp i Danmark.