Sök pris & boka

Se och göra i Silkeborg


Två färjor som framför Himmelbjergets topp i Silkeborg
Vandra till Himmelbjerget

Himmelbjergets topp reser sig 147 meter över havet och är en av Danmarks högsta punkter. Landskapet skapades av smältvattnet efter den senaste istiden. Här ser man till att hålla landskapet öppet för att alla skall kunna njuta fullt ut av utsikten.  

 

Läs mer om Himmelbjerget »

Folk sitter ute vid en uteservering vid Gudenåen i Silkeborg och kanotister paddlar förbi.
Gudenåen

Floden Gudenåen som rinner genom gamla Silkeborg är en viktig del av historien. Helt från de allra första bosättningarna som den världsberömda Tollundmannen som de hittade så välbevarad i mossan till den moderna stadens historia.

Tollundmannen på Silkeborg museum
Tollundmannen - 2 400 år gammal

Museum Silkeborg är Tollundmannens hem. Den 2400 år gamla mannen hittar du i Huvudgården som beskriver Silkeborgs historia från istid till nutid. Fri entré för barn.

 

Läs mer om Silkeborg Museum »

Falkonerare med rovfågel på armen vid Silkeborgs örnreservat och bisonfarm
Silkeborg Örnreservat och bisonfarm

Unga som gamla ryser när hökar, falkar, ugglor och örnar visar deras jaktegenskaper tillsammans med falconären. Ta också ett besök i Uggelskogen och avsluta med en god bisonburger.

 

Läs mer om Örnreservatet »

Barn och vuxen ser på fiskar tillsammans i Aqua Akvarium & Dyrepark
Aqua Akvarium & Dyrepark

Möt djuren ni känner men aldrig har sett! Se utterns vilda lek, grävlingen i sin underjordiska håla och storken i sitt bo. Se den glupska storgäddan och hjälp till med att mata fiskarna.

 

Läs mer om Aqua & Djurparken »

Kvinna ser på tavlor på Museum Jorn i Silkeborg
Museum Jorn

Se världens största samling av Asger Jorns verk samt en del andra danska och internationella konstnärer på museum Jorn. En utställning med stor variation på målningar.

 

Läs mer om museumjorn »

Vacker bild på sjö i Silkeborg
Paddla kanot

Det är sjöarna och floden Gudenåen som tillsammans med skogarna som gör Silkeborgsområdet helt speciellt. I området finns mer än 70 sjöar. Söhöjlandet som regionen heter är därför perfekt för paddelturer.

 

Hyr kanoter eller kajaker på Silkeborg Kanotcenter » 

Två cyklister ser ut över sjö i Silkeborg
På två hjul i Söhöjlandet

I området omkring Silkeborg kan du få användning för din cykels alla växlar. Här hittar du både backar och långa raksträckor.

Gillar du mountainbike är Nordskoven det bästa stället »

 

Cykelrutter i Silkeborg »

Vacker brygga vid en av sjöarna i Silkeborg
Sköna dopp i klart vatten

I närheten av Silkeborg hittar du några av Danmarks renaste sjöar med kristallklart vatten. Perfekt för både stora och små. Vill du ha sandstrand väljer du Almindsö i Silkeborg eller Langsö vid Bryrup.

 

Läs mer om badplatserna »

Fontän med staty vid det gamla kurbadet i Silkeborg
KunstCentret Silkeborg Bad

I det gamla kurbadet Silkeborg Bad från 1883, som ligger i ett vackert parkområde, hittar du nu ett spännande konstmuseum med skiftande danska och internationella utställningar samt en stor skulptursamling.

 

Läs mer om Silkeborg Bad »

Uppdykat bord från en av gourmetrestaurangerna i Silkeborg
Mat & dryck

I Silkeborg kan du välja mellan gourmetrestauranger som går in för att alltid använda lokala råvaror, mysiga Kroer med traditionella danska rätter samt caféer med lite lättare rätter, kalla och varma drycker, när du tar en paus och behöver något gott att äta.

 

Läs mer om restauranger och Kroer »