Färja till Danmark – ett bra sätt att komma iväg!

Ta färjan från Sverige med Stena Line och njut av en annorlunda semester i Danmark.

 

Ett litet land som rymmer massor av otroliga platser att utforska. Från öknar och karga landskap till böljande gröna kullar, charmiga byar, kosmopolitiska städer och spännande sevärdheter  har Danmark allt. Det är stort i kultur, mat och kustlinjer och är känt världen över för sin design, arkitektur och sitt nya nordiska kök.

 

För den som är sugen på en storstadssemester har Köpenhamn allt. Det är en av Europas äldsta huvudstäder med en häpnadsväckande mängd fascinerande arkitektur, parker, gourmetrestauranger och andra attraktioner. En tur till Tivoli är ett måste. Nöjesparken är vacker på dagen men blir magisk på kvällen när den lyses upp av tusentals ljus, vilket skapar en helt unik sagostämning. 

 

Århus är Danmarks näst största stad men ger en mer mysig känsla. Staden genomsyras av historia med fantastiska sevärdheter och attraktioner, matupplevelser med Michelinstjärnor och fantastisk shopping. Skagen, Danmarks nordligaste stad, är en fantastisk stad med vita sandstränder, traditionella gula hus, spektakulära landskap och ett myllrande kulturliv.

 

Ingen resa till Danmark är komplett utan ett besök på det ursprungliga Legoland.  Legoland® Billund är original-Legoland®-parken där du kan utforska världsberömda byggnader i miniatyrform, känna dig som en cowboy i vilda västern, leka pirat eller agera prinsessa i ett fantastiskt slott. Legoland® är en drömattraktion för barn i alla åldrar, men alla som någonsin har upplevt magin med LEGO® älskar denna plats, även de vuxna! 

 

The Reef Hotel & Water Park i Fredrikshamn är en unik äventyrspark som passar hela familjen och ligger inom gångavstånd från Stena Lines färjeterminal. Njut av spännande vågbassänger, vattenrutschbanor, musik och en varm bris genom palmbladen i en härlig, tropisk 32-gradig värme! Simma, klättra och dyk efter skatter eller lägg dig bara i någon av bubbelpoolerna för en välförtjänt paus.

 

Oavsett om du är en aktiv spänningssökare som är ute efter spektakulära vyer, om du älskar storstadssemestrar eller om du vill ha en annorlunda familjesemester – Danmark har allt!

Ta färjan från Sverige med Stena Line och njut av en annorlunda semester i Danmark.

 

Ett litet land som rymmer massor av otroliga platser att utforska. Från öknar och karga landskap till böljande gröna kullar, charmiga byar, kosmopolitiska...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Danmark

Från 748 kr enkel väg, bil och förare

Hamnar

Map showing the routes to and from Denmark
Map showing the routes to and from Denmark

Fredrikshamns hamn ligger på den nordöstra kusten av den jutländska halvön i norra Danmark. Det nås enkelt via vägarna på motorväg E45 och anslutningar till kollektivtrafiken ligger inom 20 minuters promenad från terminalen. 

 

Observera: Ombordstigning är endast möjlig med fordon för avgångar utanför terminalens öppettider eller för avgångar ombord på Stena Vinga. Det är inte möjligt att gå ombord som passagerare till fots på dessa avgångar. 

Hamnen i Grenå på Danmarks östkust på Jylland ligger i slutet av rutt 16, så den är lätt att nå med bil. 

 

Observera: Du kan inte resa som fotgängare från Grenå hamn.

Valda destinationer

Välj rutt...

Njut av en resa till Danmark

Från 748 kr enkel väg, bil och förare

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.