Sök pris

Se och göra i Rostock

Tegelstensgotik och hamnromantik i Rostock


Mecklenburg-Vorpommerns största stad Rostock är en stad med både själ och personlighet. Du tar dig enkelt hit med linjen Trelleborg - Rostock. Här kan du strosa runt på gatorna och insupa den härliga och maritima atmosfären. Staden har trots sin storlek ett rikt uteliv vilket märks både på barer, klubbar och uteserveringar.
shopping i rostock
Shopping

Shopping är ett nyckelord för Rostock. En fantastisk shoppingstad. Från Doberander Plats till Neuen Markt och från Universitetsplatsen till hamnen med sina mysiga gågator såsom Kröperliner Strasse.

byggnader i rostock
Restauranger

I området kring Kröpeliner Tor Vorstad i Rostock hittar du många gemytliga restauranger, barer och caféer. Ta en paus här för en svalkande dryck eller gå hit på kvällen och njut av en god middag och trevligt umgänge.


Rostock Zoo

På Rostock Zoo kan du se närmare 1700 djur fördelade på 250 olika arter från hela världen. Du kan se allt från lejon och jaguarer till små snälla djur som man kan klappa. 

 

 

Läs mer om Rostock Zoo här »

maria-kyrkan-rostock
Mariakyrkan

Besök den medeltida Mariakyrkan och se dess Astronomiska ur från 1472 som beräknar tiden ända till 2017. Graal Muritz Pier

Ta en promenad ut på den 350 meter långa piren i Graal - Müritz. På kvällen används piren ofta av byns fiskare och under dagen kan du hoppa på en färja och utforska Östersjön mer. I juli varje år äger festivalen Seebrückenfest rum där man firar öppnandet av piren med fyrverkerier.


fågel på räcke i warnemiunde
Warnemünde

Gör en utflykt till Warnemünde med det traditionsrika havsbadet, färgglada bodar, små butiker och populära restauranger & caféer där du kan äta och dricka gott.


Karls Erlebnis Dorf

Barnvänligt jordgubbsland som har mycket att erbjuda. En gårdsmarknad med hemmagjord jordgubbssylt, nybakat bröd, heminredning och massor av saker att göra. Här hittar du även roliga lekplatser och en liten djurpark.

karls.de »


Mecklenburg-Vorpommern turistbyrå

Rostock presenteras i samarbete med Mecklenburg-Vorpommerns turistbyrå.