Sök pris & boka

Se och göra på Rügen

Spa, stränder, nationalparker och lokala specialiteter i köket

Rügen som är Tysklands största ö kallas även för Tysklands Riviera. Här får du uppleva fantastisk natur med bokskogar, vita kritklippor, tusentals kustkilometer och massor av vackra sjöar. Koppla av med aktiviteter som vandring, cykling eller fiske. Missa in att njuta av de lokala specialiteterna på öns mysiga restauranger.


Husbilar på motorväg
Strandkorgsutmaningen 2019

På vår blogg kan du läsa om Strandkorgsutmaningen 2019 (24/5-1/6) en tävling där sju husbilar reste Göteborg-Kiel, runt tyska Östersjökusten och hem via Sassnitz-Trelleborg. Längs vägen tävlade de mot varandra i olika grenar.

 

Läs mer på Resebloggen »

sellin
Sellin

Kurorten Sellin ligger på en udde mellan Binz och Baabe. Mellan orterna finns vackra kuperade vandringsleder som går genom bokskogen ovanför de branta kalkstensklipporna. Här hittar du också den vackra och berömda Sellinbryggan där man samlas oavsett årstid.

 

ostseebad-sellin.de »

Binz

Binz är den största bad- och kurorten på Rügen. Längs den långa strandpromenaden ligger vackra pensionat och spa-anläggningar. Den pittoreska gågatan kantas av små restauranger och butiker. Missa inte ortens berömda brygga som bjuder på magnifik utsikt på kvällarna.

putbus orangeri höst
Putbus

Putbus, även kallad den vita staden, ligger sydväst om Binz och är väl värt ett besök. Många tar sig hit för att t ex shoppa i ortens affärer eller njuta av den vackra slottsparken med orangeri, kafé och över 70 olika trädarter.

Sassnitz

Njut av nyfångad fisk i hamnen och promenera upp till stadens centrum. Sassnitz omgärdas av bokskogar och kalkstensklippor och nere i hamnen hittar du dessutom HMS Otus – ubåten som numera är ett marinmuseum. En kort bilresa från Sassnitz hittar du av ett paradis med härliga sandstränder, perfekta destinationer för vårens resa.


Läs mer »

Bergen

Bergen med sina 15 000 invånare den största staden på ön. Perfekt för shopping i de många butikerna som Real och Familia. Bergen är en väldigt bra utgångspunkt om du vill upptäcka öns alla sevärdheter.

Sevärdheter

 
På Rügen finns det mycket att se och uppleva. Besök hisnande nationalparker med vackra kritklippor, upplev historiska platser och få magnifika vyer över ön. 

Jasmund

Den fantastiska nationalparken Jasmund bjuder på ljuvlig bokskog, vita kritklippor, glittrande hav och fantastiska vyer över ön och havet. 

 

nationalpark-jasmund.de »

prora
Prora

En semesteranläggning som Hitler påbörjade byggandet av 1936. Tanken var att bygga ett bad för 20 000 gäster men kriget avbröt byggandet. I dag rymmer några av byggnaderna ett museum och ett galleri.

 

proradok.de »

jaktslottet granitz rugen höst
Jaktslottet Granitz

Jaktslottet Granitz är öns högsta utsiktspost. Följ den 154 steg långa trappan för att nå en svårslagen utsikt. Förutom utsikten bjuder slottet på konserter och utställningar under sommaren.

 

jagdschloss-granitz.de »

Bad & spa

 
På Rügen hittar du kilometerlånga stränder, vackert turkosblått hav, pittoreska kurorter och charmiga spahotell. Ett paradis för avkoppling!

par på strand
Kurorter

Bra priser, unik arkitektur, sköna behandlingar och härlig havsluft är bara några av anledningarna till att boka in en spahelg på Rügen. Längs kusten hittar du klassiska kurorter som Binz, Sellin, Baabe och Göhren.

 

Sök priser & boka »

Hiddensee

Rügens närliggande ö, Hiddensee, har bevarat sin charm, som lockade många skådespelare, författare och konstnärer i början av 1900-talet. Naturen är underbar, stränderna är till synes oändliga och ön är helt bilfri.

Aktiv semester

 
Rügens fantastiska natur gör ön till en perfekt plats för en aktiv semester. Upptäck ön från de fina cykelvägarna eller vandra längs olika vandringsleder. Ridning, fiske och golf är andra populära aktiviteter som finns på ön.

cyklar tillsammans
Cykling

Korta avstånd, vacker natur och fina cykelvägar gör Rügen till en fantastisk ö att uppleva på cykel. Cykla längs slingrande vägar och njut av naturen. Stanna till vid någon av de fina stränderna för picknick eller besök någon av kurorterna längs kusten.

vandrar i skogen
Vandring

För dig som tycker om att vandra är Rügen perfekt. Ön har flera vandringsleder som går genom den vackra och orörda naturen. Välj om du vill vandra på egen hand eller följa med på en guidad vandring.

ruegen.de »

går för att fiska
Fiske

På Rügen finns alla förutsättningar för att göra en drömfångst. Havsvikarna här har ofta bräckt vatten och därmed finns både salt- och sötvattenfiskar som sill, näbbgädda, gädda, abborre och havsöring.

ruegen.de »

Bauernmarkt presentkorg
Karls Erlebnis-Dorf (Karls upplevelseby)

Karls Bauernmarkt på Rügen, upplevelsegård för hela familjen. Perfekt stopp för fika, shopping, aktiviteter och djur för de minsta.

 

karls.de »

Mat & dryck

 
Rügen är känt för sina lokalproducerade godsaker. Här kan du testa specialiteter som vit sparris, lokalproducerad öl, olika fiskrätter och mycket mer!

sparris
Lokala specialiteter

En av de kulinariska delikatesserna på ön är fiskrätter. Prova Fischbrötchen som är en fisksmörgås med grönsaker och fisk. Havtorn växer vilt på ön och du hittar detta bär i sylt, saft, glass, likör och kakor. I maj är det högsäsong för Tysklands vita guld  – den färska sparrisen. Missa inte att testa ölen Störtebeker som produceras i Stralsund nära Rügen.