Sök pris & boka

Vinresor

Våra linjer tar dig första biten på ett bekvämt, smidigt och enkelt sätt.

Oavsett om du erfaren vinentusiast eller en nybörjare som vill lära dig mer så kan du åka på en Vinresa. Stanna till vid Glenholms Vingård i Danmark för en kortare upplevelse eller åk ner Tyskland och upptäck fantastiska vinregioner. När du reser med oss tar vi dig första biten medan du kan njuta ombord. Ta med dig bilen så kan du ta med dig fina viner från resan hem.


Vin med vänner
Priser enkel väg


Danmark

fr 399:-/1 pers & bil

Läs mer & boka »

 

 

Göteborg—Kiel

fr 1 199:-/1 pers & bil

Läs mer & boka »

 

 

Trelleborg—Rostock

fr 399:-/1 pers & bil

Läs mer & boka »

Glenholm Vingård

Rhen mosedalen
Rhen- & Moseldalen

Rekommenderad linje

Göteborg—Kiel alternativt Trelleborg—Rostock

Avstånd med bil

7 h från Kiel eller Rostock

 

Rhen- och Moseldalen. Floden tillsammans med de pittoreska borgarna och slotten och vinodlingarna skapar en fantastisk miljö. Bernkastel-Kues är en av de mest uppskattade städerna längs Mosel men sin pittoreska och historiska kärna. Även Traben-Trarbach är en populär ort och kulturell höjdpunkt.

 

Vinfester – missa inte de många vinfesterna! Här njuter man tillsammans av ljuvligt vin och regionala läckerheter. Mest populära är vinfesten i Bernkastel-Kuel vid floden Mosel i början av september. 

 

I regionen Rheinland-pfalx produceras över 70% av Tysklands viner. Här produceras allt från pärlande Riesling till Spätburgunder (Pinot noir).

 

 

romantiska-tyskland.info »

 

Franconia
Franken

Rekommenderad linje

Trelleborg—Rostock

Avstånd med bil

6 h från Rostock

 

Franken, som även kallas för Tysklands Toscana, är en spännande blandning mellan medeltida städer, vacker natur och ett nästintill mediterrant klimat med en vinodlingstradition som är flera hundra år gammal längs floden Main.

 

Redan Johann Wolfgang von Goethes favoritviner kom från Würzburg . Samtidigt är Franken en modern vinregion, som präglats av viner som vunnit många internationella utmärkelser. Många viner är buteljerade i en speciell rund, platt bocksbeutel-flaska.

 

Perfekt för dig som gillar karaktärsfulla vita, torra viner.

 

Vanligaste druvor i vin från Franken är Silvaner, Riesling och Müller-Thurgau.

 

frankentourismus.com »

 

Glenholms Vingård
Glenholms vingård

Rekommenderad linje

Göteborg—Fredrikshamn eller Varberg—Grenå

Avstånd med bil

1 h 40 min från Fredrikahmnn via Aalborg
2 h från Grenå via Randers och Fårup

 

Glenholms vingård startades av en man som hade ett stort intresse för vinstockar och som av en slump slog sig ner vid Limfjorden där jorden visade sig vara perfekt för vinodling. Under juni – augusti kan du besöka vingården, se hur vinproduktionen går till samt provsmaka och köpa med vin hem.

 

De mest populära vinerna är de röda som också lämpar sig väl för lagring. De vita vinerna och de mousserande är klara för avnjutning direkt. Vingården har även öppet för lunch eller snacks som du även kan äta i deras trädgård bland vinstockarna. Grupper med 15 personer eller fler kan besöka vingården året om efter överenskommelse.

 

http://glenholm.dk/english.aspx

Alsace
Alsace

Rekommenderad linje

Göteborg—Kiel alternativt Trelleborg—Rostock

Avstånd med bil

8 h från Kiel eller 8,5 h från Rostock

 

Alsace - en underbart vacker vinregion som sträcker sig mellan städerna Strasbourg i norr och Mulhouse i söder och mellan bergskedjan Vogeseran i väster och floden Rhen i öster. Ett böljande landskap med pittoreska städer och byar med sina kullerstensgator och korsvikeshus såsom Riquewihr, Colmar med sitt kanaldistrikt och huvudorten Strasbourg. Ett perfekt område för bilresenären med sina småvägar ”Route des Vins”.

 

Vinerfester – under april till oktober sätter vinfester sin prägel på livet i de små byarna. Här kan man uppleva en region som gläds åt sin lokala historia och sina traditioner.

 

I regionen Alsace produceras över 50% av Frankrikes vita viner. De viktigaste ruvorna som ger namn och egenskaper åt vinerna i Alsace är Gewurztraiminer, Rieslilng, Sylvaner, Muscat och Pinot Gris.

 

vinsalsace.com

Kan inte hitta flödet