Sök pris & boka

Vinregioner

Våra linjer tar dig första biten på ett bekvämt, smidigt och enkelt sätt.

Åk på en härlig vinresa. Både Tyskland och Frankrike bjuder på fantastiska vinregioner, så som Rhendalen, Moseldalen, Franken och Alsace. När du reser med oss tar vi dig första biten medan du kan njuta ombord. Ta med dig bilen så hinner du besöka flera vingårdar, provsmaka lokala viner och få med dig fina viner hem. På vägen njuter du av härliga vyer, pittoreska byar, böljande gröna sluttningar och vackra slott. 


Vingård Moseldalen
Moseldalen

Rekommenderad linje

Göteborg—Kiel alternativt Trelleborg—Rostock

Avstånd med bil

7 h från Kiel eller Rostock

 

Moseldalen. Floden tillsammans med de äkta riddarborgarna, vackra slotten och vinodlingarna skapar en fantastisk miljö. Bernkastel-Kues är en av de mest uppskattade städerna längs Mosel men sin pittoreska och historiska kärna. Även Traben-Trarbach är en populär ort och kulturell höjdpunkt.

 

Vinfester – missa inte de många vinfesterna! Här njuter man tillsammans av ljuvligt vin och regionala läckerheter. Mest populära är vinfesten i Bernkastel-Kuel vid floden Mosel i början av september. 

 

romantiska-tyskland.info »

 

Vingård Rhendalen
Rhendalen

Rekommenderad linje

Göteborg—Kiel alternativt Trelleborg—Rostock

Avstånd med bil

7 h från Kiel eller Rostock

 

Rhendalen. Åk på mer än bara en vinresa! Besök UNESCO:s världsarv Rhendalen och dess vackra vyer, vingårdar och pittoreska byar. Provsmaka lokala viner och besök riddarborgar och slott. Ta dig fram på cykel eller med bil, eller varför inte ta en dagsvandring bland vinrankor och grönskande sluttningar.  

 

I regionen Rheinland-pfalx produceras över 70% av Tysklands viner. Här produceras allt från pärlande Riesling till Spätburgunder (Pinot noir).

 

romantiska-tyskland.info »

 

Franken

Rekommenderad linje

Trelleborg—Rostock

Avstånd med bil

6 h från Rostock

 

Franken, som även kallas för Tysklands Toscana, är en spännande blandning mellan medeltida städer, vacker natur och ett nästintill mediterrant klimat med en vinodlingstradition som är flera hundra år gammal längs floden Main.

 

Redan Johann Wolfgang von Goethes favoritviner kom från Würzburg . Samtidigt är Franken en modern vinregion, som präglats av viner som vunnit många internationella utmärkelser. Många viner är buteljerade i en speciell rund, platt bocksbeutel-flaska.

 

Perfekt för dig som gillar karaktärsfulla vita, torra viner.

 

Vanligaste druvor i vin från Franken är Silvaner, Riesling och Müller-Thurgau.

 

frankentourismus.com »

 

Vingård Alsace
Alsace

Rekommenderad linje

Göteborg—Kiel alternativt Trelleborg—Rostock

Avstånd med bil

8 h från Kiel eller 8,5 h från Rostock

 

Alsace - en vacker vinregion i Frankrike vid gränsen mot Tyskland. Alsace sträcker sig mellan städerna Strasbourg i norr och Mulhouse i söder och mellan bergskedjan Vogeseran i väster och floden Rhen i öster. Ett böljande landskap med pittoreska städer och byar med sina kullerstensgator och korsvikeshus såsom Riquewihr, Colmar med sitt kanaldistrikt och huvudorten Strasbourg. Ett perfekt område för bilresenären med sina småvägar ”Route des Vins”.

 

Vinfester – under april till oktober sätter vinfester sin prägel på livet i de små byarna. Här kan man uppleva en region som gläds åt sin lokala historia och sina traditioner.

 

I regionen Alsace produceras över 50% av Frankrikes vita viner. De viktigaste druvorna som ger namn och egenskaper åt vinerna i Alsace är Gewurztraiminer, Rieslilng, Sylvaner, Muscat och Pinot Gris.

 

vinsalsace.com

Kan inte hitta flödet