Stena Line logo

Stena GermanicaStena Germanica

Stena Germanica är en av de två färjor som trafikerar linjen Göteborg - Kiel, och det bekvämaste sättet att resa när du vill ta dig från Sverige till Tyskland. 

Vi är ditt resande hotell. Här njuter du av god mat och dryck, sover gott i DUX-sängar och vaknar utvilad, redo för att fortsätta din resa genom Tyskland. Du kan välja mellan standardhytter och våra lyxigare panoramasviterna med jaccuzi eller egen terass. 

Stena Germanica erbjuder två restauranger, Metropolitan och Taste. I Metropolitan erbjuder vi en säsongsinspirerad à la carte meny och väl utvalda viner till maten. Taste är en modern allinclusive bufférestaurang där du njuter av ett flertal både kalla och varma rätter och desserter, samt fri påfyllning av drycker så som läsk, öl och vin.


Om vädret tillåter rekommenderar vi ett besök på vårt soldäck med 180 sittplatser. Här kan du koppla av och njuta av havsutsikten.

Våra färjor på linjen Göteborg - Kiel är rökfria. Rökning är endast tillåten utomhus på däck, eller i speciellt avsedda rökrum. 
Alla våra hytter är rökfria!

Fartygsfakta

Stena Germanica är en av de två fartyg som trafikerar linjen Göteborg-Kiel, mellan Sverige och Tyskland.


Fartyg

Längd 240 m

Byggd 2001/2007/2010

Bilkapacitet 300

Passagerarkapacitet 1300

germanica-for-barn-ombord
Kul för barnen ombord

Kids Corner, vårt lekrum för de allra yngsta barnen, med TV, kritor och pyssel. I barnens båtvärld är barnen kapten på bryggan på sin egen båt!


Låna ett spel
Guest Service Center lånar ut Nintendo DS och sällskapsspel som schack, kinaschack, backgammon och många fler till alla spelsugna. 

Nicke Nyfikens tipspromenad
För våra yngre gäster. Frågeformulär får ni hos Guest Service Center.

Nicke Nyfiken pyssel i våra restaurangen
Kritor och ritblock finns till kreativa barn att underhålla sig med.

Nicke Nyfiken mugg
Med fri påfyllning av läsk. Finns till försäljning i våra barer för 50 SEK.

Barnsliga tips i Tyskland
När ni är färdiga med Tyskland kan ni ta en bowlingrunda i Kiel innan hemfärd. Alldeles intill terminalen i Kiel ligger den fräcka bowlinghallen Funbowling. 

Har ni med er bilen på resan så rekommenderar vi ett besök på Weissenhaüser Strand - endast 5 mil från Kiel och Tysklands största och roligaste semesteranläggningar. Bada i det subtropiska vattenparadiset Aqua Erlebniswelt, klättra, upptäck och upplev den exotiska djungeln. En upplevelse för hela familjen! Läs mer om Weissenhaüser strand här .

stenaline-shopping

Butiken är alltid välfylld med produkter och med fina erbjudanden av alla dess sorter! Du hittar ett stort utbud av dryck, kosmetika och godis till fördelaktiga priser och du hittar varor som är upp till 50% billigare än i land. Missa inte att se vilka aktuella erbjudanden vi har!

Planera dina inköp - titta närmare på vårt shoppingmagasin »

Provsmakning
Vi vill gärna hjälpa dig att hitta dina favoriter bland whiskey och rom. Vi erbjuder därför provsmakning mot en liten kostnad. 

Välkommen!