Hur lång tid innan avgång behöver jag checka in?

Incheckningstiderna varierar beroende på vilken färja och hamn du reser från och finns i bokningsbekräftelsen för din e-biljett.

 

Checka in med ett fordon:

Passagerare som reser med fordon ska följa skyltarna för fordonets incheckningsbås. Visa upp din e-biljett och annan relevant dokumentation för vår incheckningspersonal som hjälper dig att checka in. När de är klara hänvisar de dig till den aktuella bilbanan så att du kan förbereda din ombordkörning. 

 

Checka in utan fordon: 

Passagerare till fots kan checka in i passagerarterminalen vid en av våra diskar, eller i en av våra självbetjäningsautomater där de finns tillgängliga. Om du checkar in via en automat skannar du streckkoden på din e-biljett så skrivs ditt boardingkort ut åt dig. Skulle du behöva hjälp står våra medarbetare gärna till tjänst.

Observera att om du inte kommer i tid till incheckningen kan det leda till att din bokning annulleras och inte återbetalas.

Passagerare ombeds också att se till att de har all nödvändig reseidentifiering och dokumentation tillgänglig (t.ex. pass och visum) innan de anländer till hamnen. Stena Line är inte ansvarigt om en passagerare inte kan erhålla de relevanta tillstånd som krävs för resor över gränserna.

 

Hamnarna i Göteborg (till Danmark) och Fredrikshamn

Incheckning öppnar 60 minuter före avgång när du reser med ett fordon och 45 minuter före avgång för fotpassagerare. Incheckning stänger 30 minuter före planerad avgångstid. 

 

Göteborgs hamn (till Kiel)

Incheckning öppnar kl. 17.00 (måndag–fredag) och kl. 16.00 (lördag och söndag) och stänger 30 minuter före den planerade avgångstiden för fotpassagerare och 60 minuter före avgång när du reser med ett fordon. 

 

Hamnen i Kiel

Mellan den 21 juni och den 17 augusti 2024 öppnar incheckning varje dag från kl. 14.00 och stänger 30 minuter före den planerade avgångstiden för fordons- och fotpassagerare. Ombordstigning startar kl. 15.00.

 

Utanför dessa datum öppnar incheckning kl. 14.00 måndag–söndag, och stänger 30 minuter före planerad avgångstid för fordons- och fotpassagerare. Ombordstigning startar kl. 17.00 måndag–fredag och kl. 16.00 lördag och söndag.

Svenska kryssningspassagerare kan gå ombord från kl. 13.15 via landgången.

 

Hamnarna i Halmstad och Grenå

Du kan inte resa som fotgängare från Halmstad hamn eller Grenå hamn.

Enskilda personer kan resa när som helst med en cykel, men vuxna och barn måste ha sin egen väggående cykel. Småbarn kan resa i en säker cykelbarnstol eller släpvagn som är fäst på en vuxen cykel. Tandemcyklar och släpvagnar för yngre barn är också tillåtna, men varje person måste ha sin egen plats. 

 

Fordon som reser från hamnarna i Halmstad eller Grenå: Incheckning öppnar 90 minuter före avgång och stänger 30 minuter före planerad avgångstid.  

 

Hamnen i Trelleborg

Incheckning stänger 60 minuter före den planerade avgångstiden.

Passagerare till fots och de med cyklar ska checka in på Hamngatan 9, 231 42 Trelleborg.

 

Hamnen i Rostock

Incheckning för fordon stänger 60 minuter före den planerade avgångstiden.

Fotpassagerare måste hämta sina biljetter vid fraktdisken minst 45 minuter före avgång (fraktdisken är öppen från kl. 05.30 till kl. 22.45 måndag till lördag och från kl. 08.15 till kl. 22.15 på söndagar). Incheckning för fotpassagerare stänger 30 minuter före avgång. Transferbussen avgår 30 minuter före avgång, varefter det inte finns någon tillgänglig transport till fartyget.

 

Hamnarna i Karlskrona och Gdynia

Incheckning stänger 60 minuter före den planerade avgångstiden. Grupper med fler än 20 personer måste checka in minst 90 minuter före avgång. 

Passagerare är skyldiga att läsa pass- och visumreglerna före ankomst till hamnen. Stena Line ansvarar inte för om en passagerare inte får tillstånd att passera gränsen. Mer information finns på www.msz.gov.pl 

 

Hamnarna i Nynäshamn och Ventspils

Incheckningen öppnar 2,5 timmar före avgång i Nynäshamn och 3 timmar före avgång i Ventspils. Incheckningen stänger 60 minuter före den planerade avgångstiden för samtliga passagerare, oavsett om de reser med eller utan fordon.

 

Hamnarna i Travemünde och Liepāja

Incheckningen öppnar 2,5 timmar före avgång i Travemünde och 3 timmar före avgång i Liepāja. För passagerare som reser utan fordon stänger incheckningen 60 minuter före den planerade avgångstiden och för passagerare som reser med fordon stänger den 90 minuter före avgång.

 

Belfasts hamn (till Cairnryan) och Cairnryans hamn

Incheckning för bilar öppnar två timmar före avgång och stänger 45 minuter före avgång.

Incheckning för passagerare, inklusive Rail & Sail-passagerare, öppnar en timme och 45 minuter före avgång och stänger 45 minuter före avgång.

 

Belfast Port (till Liverpool) och Liverpool Port

Incheckning för 10.30-resan öppnar för fordons- och fotpassagerare från kl. 08.00 och stänger kl. 09.30.

Incheckning för 22.30-resan öppnar för fordons- och fotpassagerare från kl. 19.30 och stänger kl. 21.30.

 

Dublins hamn och Holyheads hamn

Incheckning för bilar stänger 30 minuter före avgång. Incheckning för fotpassagerare stänger 40 minuter före avgång.

 

Hamnen i Rosslare

Incheckning för fordon öppnar tre timmar före avgång. Incheckning stänger 30 minuter före avgång vid resor till Fishguard och 45 minuter före avgång vid resor till Cherbourg.

Incheckning för passagerare, inklusive Rail & Sail-passagerare, öppnar en timme och 30 minuter före avgång och stänger 30 minuter före avgång.

 

Hamnen i Fishguard

Incheckning för fordon öppnar tre timmar före avgång. Incheckning stänger 30 minuter före avgång.

Incheckning för passagerare, inklusive Rail & Sail-passagerare, öppnar en timme och 30 minuter före avgång och stänger 30 minuter före avgång.

 

Hamnen i Harwich

För avgången kl. 09.00 öppnar incheckning för fordons- och fotpassagerare kl. 07.45 och stänger kl. 08.15. 

För avgång kl. 23.00 öppnar incheckning för fordons- och fotpassagerare kl. 20.30 och stänger kl. 22.15. Från mitten av maj till september på de mest trafikerade resorna öppnar incheckning för fordon kl. 19.30.

 

Eftersom du reser från ett land utanför EU/Schengen gäller andra inreseregler. Det kan ta längre tid att checka in vid gränsen eftersom tullen kan behöva kontrollera ditt bagage och dina resehandlingar.

 

Hamnen i Hoek van Holland

För avgången kl. 14.15 (mån–lör), öppnar incheckning för fordons- och fotpassagerare kl. 12.30 och stänger kl. 13.30. Från mitten av maj till september på de mest trafikerade resorna öppnar incheckning för fordon kl. 11.30.

För avgången kl. 13.45 (sön) öppnar incheckning för fordons- och fotpassagerare kl. 12.15 och stänger kl. 13.00.

För avgång kl. 22.00 öppnar incheckning för fordons- och fotpassagerare kl. 18.45 och stänger kl. 21.15. Från mitten av maj till september på de mest trafikerade resorna öppnar incheckning för fordon kl. 18.15.

 

Eftersom du reser till ett land utanför EU/Schengen gäller andra inreseregler. Det kan ta längre tid att checka in vid gränsen eftersom tullen kan behöva kontrollera ditt bagage och dina resehandlingar.

 

Hamnen i Cherbourg

Incheckning för fordon stänger 60 minuter före avgång. Fotpassagerare kan hämta sina biljetter från kl. 12.00 på onsdagar och fredagar och från kl. 10.00 på söndagar. Incheckning för fotpassagerare stänger 60 minuter före avgång.

 

Rail & Sail-passagerare:

Om du har bokat en Rail & Sail-biljett bör du tänka på att vissa Rail & Sail-tjänster kan ha planerat in ankommande tåg efter den senaste incheckningstiden. Passagerare behöver inte vara oroliga, eftersom de fortfarande kommer att tillåtas gå ombord. Om tågtrafiken försenas kan det hända att kryssningarna väntar på dessa passagerare, enligt kaptenens gottfinnande.