Hur lång tid innan avgång behöver jag checka in?

Incheckningstiderna varierar beroende på vilken färja och hamn du reser från och hittas i bokningsbekräftelsen för din e-biljett. 

 

Att checka in med ett fordon:

Passagerare som reser med fordon ska följa skyltarna för fordonets incheckningsbås. Visa upp din e-biljett och annan relevant dokumentation för vår incheckningspersonal som gärna kommer att checka in dig för din överresa. När de är klara kommer de att hänvisa dig till den aktuella bilbanan i förberedelse för ombordkörning. 

 

Att checka in utan fordon: 

Passagerare på fot kan checka in i passagerarterminalen vid en av våra diskar eller i en av våra självbetjäningsautomater. Om du checkar in via en automat skannar du streckkoden på din e-biljett så skrivs ett boardingkort ut åt dig. Om du behöver hjälp vid något tillfälle hjälper en medlem av personalen gärna till. 

Observera att om du inte kommer i tid för incheckningen kan det leda till att din bokning annulleras och inte återbetalas.

Passagerare ombeds också att se till att de har all nödvändig reseidentifiering och dokumentation tillgänglig (t.ex. pass och visum) innan de anländer till hamnen. Stena Line är inte ansvarigt om en passagerare inte kan erhålla de relevanta tillstånd som krävs för resor över gränserna.   

 

Rail & Sail-passagerare:

Om du har bokat en Rail & Sail-biljett bör du observera att vissa Rail & Sail-tjänster kan ha tåg planerade att anlända efter den senaste incheckningstiden. Passagerare kan vara säkra på att de fortfarande kommer att tillåtas gå ombord. Om tågtrafiken försenas kan det hända att kryssningarna väntar på dessa passagerare, enligt kaptenens gottfinnande.

 

Belfasts hamn (till Cairnryan) och Cairnryans hamn

Incheckning för bilar öppnar två timmar före avgång och stänger 45 minuter före avgång.

Incheckning för passagerare, inklusive Rail & Sail-passagerare, öppnar en timme 45 minuter före avgång och stänger 45 minuter före avgång.

 

Belfast Port (till Liverpool) och Liverpool Port

Incheckningen för 10.30-resan öppnar för fordons- och fotpassagerare från kl. 08.00 och stänger kl. 09.30.

Incheckningen för 22.30-resan öppnar för fordons- och fotpassagerare från kl. 19.30 och stänger kl. 21.30.

 

Dublins hamn och Holyheads hamn

Incheckningen för bilar stänger 30 minuter före avgång. Incheckningen för fotpassagerare stänger 40 minuter före avgång.

 

Rosslares hamn och Fishguards hamn

Incheckning för fordon öppnar 3 timmar före avgång och stänger 30 minuter före avgång.

Incheckningen för passagerare, inklusive Rail & Sail-passagerare, öppnar en timme 30 minuter före avgång och stänger 30 minuter före avgång.

 

Hamnen i Harwich

För kl. 09.00-avgången öppnar incheckningen för fordons- och fotpassagerare kl. 07.45 och stänger kl. 08.15. 

För avgång kl. 23.00 öppnar incheckningen för fordons- och fotpassagerare kl. 20.30 och stänger kl. 22.15. Från mitten av maj till september på de mest trafikerade resorna öppnar incheckningen för fordon kl. 19:30.

 

Eftersom du reser från ett land utanför EU/Schengen gäller andra inreseregler. Det kan ta längre tid att checka in vid gränsen eftersom tullen kan kontrollera ditt bagage och dina resehandlingar.

 

Hamnen i Hoek van Holland

För avgången kl. 14.15 (mån–lör), öppnar incheckning för fordons- och fotpassagerare kl. 12.30 och stänger kl. 13.30. Från mitten av maj till september på de mest trafikerade resorna öppnar incheckningen för fordon kl. 11.30.

För avgången kl. 13.45 (sön) öppnar incheckningen för fordons- och fotpassagerare kl. 12.15 och stänger kl. 13:00.

För avgång kl. 22.00 öppnar incheckningen för fordons- och fotpassagerare kl. 18.45 och stänger kl. 21.15. Från mitten av maj till september på de mest trafikerade resorna öppnar incheckningen för fordon kl. 18.15.

 

Eftersom du reser till ett land utanför EU/Schengen gäller andra inreseregler. Det kan ta längre tid att checka in vid gränsen eftersom tullen kan kontrollera ditt bagage och dina resehandlingar.

 

Hamnen i Cherbourg

Incheckning för fordon stänger 60 minuter före avgång. Fotpassagerare kan hämta sina biljetter från kl. 12.00 på onsdagar och fredagar och från kl. 10.00 på söndagar. Incheckningen för fotpassagerare stänger 60 minuter före avgång.

 

Hamnarna i Göteborg (till Danmark) och Fredrikshamn

Incheckning öppnar 60 minuter före avgång när du reser med ett fordon och 45 minuter före avgång för fotpassagerare. Incheckning stänger 30 minuter före planerad avgångstid. 

 

Göteborgs hamn (till Kiel)

Incheckning öppnar kl. 17.00 (måndag–fredag) och kl. 16.00 (lördag och söndag) och stänger 30 minuter före den planerade avgångstiden för fotpassagerare och 60 minuter före när du reser med ett fordon. 

 

Hamnen i Kiel

Mellan den 17 juni och den 21 augusti 2022 öppnar incheckningen varje dag från kl. 14.00 och stänger 30 minuter före den planerade avgångstiden för fordons- och fotpassagerare. Ombordstigning startar kl. 15.00

 

Utanför dessa datum öppnar incheckningen kl. 16.00 måndag–fredag och kl. 15.00 lördag och söndag, och stänger 30 minuter före planerad avgångstid för fordons- och fotpassagerare. Ombordstigningen startar kl. 17.00 måndag–fredag och kl. 16.00 lördag och söndag.

 

Svenska kryssningspassagerare kan gå ombord från kl. 13.15 via landgången.

 

Hamnarna i Halmstad och Grenå

Fotpassagerare kan endast resa från hamnen i Halmstad mellan den 27 juni och 14 augusti. Utanför dessa datum måste passagerare resa med ett fordon. När fotpassagerarresor är tillgängliga sker incheckning på Halmstads centralstation. Observera att det inte finns någon möjlighet för fotpassagerare att checka in i hamnen. Endast passagerare med fordon kan checka in i hamnen. Incheckningen för fotpassagerare på Halmstads centralstation öppnar 75 minuter före avgång och stänger 60 minuter före den planerade avgångstiden för färjan. En Stena Line-buss forslar fotpassagerare från centralstationen till färjan. När bussen har lämnat stationen kan den inte stanna för att hämta fler passagerare på vägen.  

Enskilda personer kan resa när som helst med en cykel, men vuxna och barn måste ha sin egen väggående cykel. Småbarn kan resa i en säker cykelbarnstol eller släpvagn som är fäst på en vuxen cykel. Tandemcyklar och släpvagnar för yngre barn är också tillåtna, men varje individ måste ha sin egen plats. 

 

Passagerare till fots kan endast resa från hamnen i Grenå mellan den 27 juni och 14 augusti. Incheckning öppnar 45 minuter före avgång och stänger 30 minuter före planerad avgångstid

Enskilda personer kan resa när som helst med en cykel, men vuxna och barn måste ha sin egen väggående cykel. Småbarn kan resa i en säker cykelbarnstol eller släpvagn som är fäst på en vuxen cykel. Tandemcyklar och släpvagnar för yngre barn är också tillåtna, men varje individ måste ha sin egen plats. 

 

Fordon som reser från hamnarna i Halmstad eller Grenå: Incheckning öppnar 90 minuter före avgång och stänger 30 minuter före planerad avgångstid.  

 

Hamnen i Rostock

Incheckning för fordon stänger 60 minuter före den planerade avgångstiden.

Fotpassagerare måste hämta sina biljetter vid fraktdisken minst 45 minuter före avgång (fraktdisken är öppen från kl. 05.30 till kl. 22.45 måndag till lördag och från kl. 08.15 till kl. 22.15 på söndagar). Incheckningen för fotpassagerare stänger 30 minuter före avgång. Transferbussen avgår 30 minuter före avgång, varefter det inte finns någon tillgänglig transport till fartyget.

 

Hamnen i Trelleborg

Incheckning stänger 60 minuter före den planerade avgångstiden.

 

Hamnarna i Karlskrona och Gdynia

Incheckningen stänger 60 minuter före den planerade avgångstiden. Grupper med fler än 20 personer måste checka in minst 90 minuter före avgång. 

Passagerare är skyldiga att läsa pass- och visumreglerna före ankomst till hamnen.  Stena Line ansvarar inte för om en passagerare inte får tillstånd att passera gränsen. Mer information finns på www.msz.gov.pl 

 

Hamnarna i Travemünde, Liepāja, Nynäshamn och Ventspils

Incheckning för passagerare som reser utan fordon stänger 60 minuter före planerad avgångstid och 90 minuter för passagerare som reser med fordon.

 

Hamnen i Hangö

Incheckning för passagerare som reser med fordon stänger 30 minuter före planerad avgångstid.