Observera

Värt att veta innan du reser - senaste råden om att resa samt inresekrav för dit du skall resa.

Hur lång tid innan avresa behöver jag checka in?

Incheckningstiderna varierar beroende på vilken färja och hamn du reser från och hittas i bokningsbekräftelsen för din e-biljett. 

 

Att checka in med ett fordon:

Passagerare som reser med fordon ska följa skyltarna för fordonets incheckningsbås. Visa upp din e-biljett och annan relevant dokumentation för vår incheckningspersonal som gärna kommer att checka in dig för din överresa. När de är klara kommer de att hänvisa dig till den aktuella bilbanan i förberedelse för ombordstigning. 

 

Att checka in utan fordon: 

Passagerare på fot kan checka in vid en av våra diskar eller i en av våra självbetjäningsautomater. Om du checkar in via en automat skannar du streckkoden på din e-biljett så skrivs ett boardingkort ut åt dig. Om du behöver hjälp vid något tillfälle hjälper en medlem av personalen gärna till. 

Observera att om du inte kommer i tid för incheckningen kan det leda till att din bokning annulleras och inte återbetalas.

Passagerare ombeds också att se till att de har all nödvändig reseidentifiering och dokumentation tillgänglig (t.ex. pass och visum) innan de anländer till hamnen. Stena Line är inte ansvarigt om en passagerare inte kan erhålla de relevanta tillstånd som krävs för resor över gränserna.   

 

Rail & Sail-passagerare:

Om du har bokat en Rail & Sail-biljett bör du observera att vissa Rail & Sail-tjänster kan ha tåg planerade att anlända efter den senaste incheckningstiden. Passagerare kan vara säkra på att de fortfarande kommer att tillåtas gå ombord. Om tågtrafiken försenas kan det hända att kryssningarna väntar på dessa passagerare, enligt kaptenens gottfinnande.

 

För följande rutter stänger incheckningen 30 minuter före den planerade avgångstiden:

Kiel - Göteborg

Fredrikshamn - Göteborg

Grenaa - Halmstad

Fishguard - Rosslare

Holyhead - Dublin

Cairnryan - Belfast 

 

För följande rutter stänger incheckningen 45 minuter före den planerade avgångstiden:

Hollandskroken - Harwich

Rosslare - Cherbourg

 

För följande rutter stänger incheckningen 60 minuterföre den planerade avgångstiden: 

Liverpool - Belfast

Gdynia - Karlskrona

Rostock - Trelleborg 

 

För följande rutter stänger incheckningen 90 minuter före avgång:

Travemünde – Liepāja

Ventspils - Nynäshamn 

 

Hamnen i Cherbourg

Incheckningen stänger 45 minuter före den planerade avgångstiden. 

 

Hamnarna i Göteborg (till Danmark) och Fredrikshamn

Incheckning öppnar 90 minuter före avresa när du reser med ett fordon och 45 minuter före avgång för fotpassagerare. Incheckning stänger 30 minuter före planerad avgångstid. 

 

Göteborgs hamn (till Kiel)

Incheckning öppnar klockan 17.00 (måndag-fredag) och klockan 16.00 (lördag och söndag) och stänger 30 minuter före den planerade avgångstiden för fotpassagerare och 60 minuter före när du reser med ett fordon. 

 

Hamnen i Kiel

Incheckning öppnar klockan 16.00 (måndag-fredag) och klockan 15.00 (lördag och söndag) och stänger 30 minuter före den planerade avgångstiden för fotpassagerare och 60 minuter före när du reser med ett fordon. 

 

Hamnarna i Halmstad och Grenå

Passagerare till fots som reser från hamnen i Halmstad: Incheckning öppnar 75 minuter före avgång och stänger 60 minuter före planerad avgångstid vid Halmstads centralstation (OBS: inte på Resecentrum) och en Stena Line-buss kommer sedan att avgå från centralstationen till hamnen för ombordstigning. När bussen har lämnat stationen kan den inte hämta upp fler passagerare på vägen. 

Passagerare till fots som reser från hamnen i Grenå: Incheckning öppnar 45 minuter före avgång och stänger 30 minuter före planerad avgångstid

Fordon som reser från hamnarna i Halmstad eller Grenå: Incheckning öppnar 60 minuter före avgång och stänger 30 minuter före planerad avgångstid.  

 

Hamnarna i Trelleborg och Rostock

Incheckning stänger 60 minuter före den planerade avgångstiden.

 

Hamnarna i Karlskrona och Gdynia

Incheckningen stänger 60 minuter före den planerade avgångstiden. Grupper med fler än 20 personer måste checka in minst 90 minuter före avgång. 

Passagerare är skyldiga att läsa pass- och visumreglerna före ankomst till hamnen  Stena Line ansvarar inte för om en passagerare inte får tillstånd att passera gränsen. Mer information finns på www.msz.gov.pl 

 

Travemünde, Liepāja, Nynäshamn och Ventspils Ports

Incheckning stänger 90 minuter före den planerade avgångstiden.

Contact frequently asked question icon

Vanliga frågor