Resevillkor

I samband med att Storbritannien och Europa har öppnat upp igen är det viktigt att ta reda på de senaste reserekommendationerna samt vilka krav som ditt resmål ställer på inresa och testning.  Reserestriktioner kan ändras ofta. Därför är det viktigt att du besöker landets officiella regeringswebbplats innan du bokar och reser för att säkerställa att du har tagit del av den senaste informationen och rekommendationerna. Vi tillhandahåller länkar till dessa regeringswebbplatser nedan. 

 

Kontrollera att du har all dokumentation för covid-19 som krävs innan du reser. Det kan hända att du inte kan resa utan den.  Det är ditt ansvar att tillhandahålla all dokumentation som krävs för passagerarna i ditt resesällskap.

 

Ditt välbefinnande är vår högsta prioritet.  Läs mer om våra förbättrade säkerhetsåtgärder här på vår Sail Safe-sida.

Senast ändrat den: 1 augusti 2022

Välj din destination nedan

Resa till Storbritannien

Passagerare som reser till Storbritannien från den gemensamma resezonen (CTA)

 

Passagerare från CTA, som inkluderar Irland, behöver inte ta ett covid-19-test, behöver inte fylla i ett inreseformulär (Passenger Locator Form) och behöver inte genomgå karantän.

 

Passagerare som reser till Storbritannien från Holland och andra länder utanför CTA

 

Om du anländer till England från utlandet behöver du inte göra ett covid-19-test, fylla i ett inreseformulär (Passenger Locator Form) eller genomgå karantän.

 

Detta gäller oavsett om du är vaccinerad eller inte. Andra länder har fortfarande inreseregler för covid-19. Du bör kontrollera råden innan du reser.

 

Folkhälsokraven kan variera beroende på var i Storbritannien du bor.

 

England

 

Nordirland

 

Skottland

 

Wales

Resa till Danmark

För att resa med Stena Line till Danmark måste du kunna visa upp din giltiga ID-handling vid incheckningen


För mer information om vad som gäller i Danmark, se  coronasmitte.dk 

Resa till Frankrike

Från och med den 1 augusti 2022 har hälsokontrollsystemet vid gränserna hävts vid inresa till Frankrike. Kravet att uppvisa vaccinationsintyg, resorsak eller negativt testresultat gäller inte längre.

Resa till Tyskland

Från och med den 1 juni 2022 behöver passagerare inte längre uppvisa bevis på vaccination, återhämtning eller test för covid-19. 

 

Besök COVID-19: inrese- och karantänsbestämmelser i Tyskland – Utrikesministeriet (auswaertiges-amt.de) för de senaste reserekommendationerna och -bestämmelserna.

Resa till Irland

Resa till Nordirland

 

Passagerare som reser till Nordirland på våra rutter Cairnryan till Belfast eller Liverpool till Belfast behöver inte göra något PCR- eller antigentest, fylla i ett inreseformulär (Passenger Locator Form) eller genomgå karantän.

 

Andra länder har fortfarande covid-19-regler för inresa. Du bör kontrollera råden innan du reser.

 

Se de senaste råden från regeringen här

 

 

Resa till Irland

 

Resenärer till Irland behöver inte göra något PCR- eller antigentest, fylla i ett inreseformulär (Passenger Locator Form) eller genomgå karantän. 

 

Personer som utvecklar covid-19-symtom under sin vistelse i Irland ska följa den statliga hälsovårdsstyrelsen HSE:s riktlinjer rörande isolering och i förekommande fall genomgå antigen- eller PCR-test.

 

Se de senaste råden från regeringen här

Resa till Lettland

Från och med den 1 april 2022 har kravet på att visa upp vaccinationsintyg, bevis på tillfrisknande eller ett negativt testresultat vid inresa till Lettland tagits bort. 

 

Besök https://www.mfa.gov.lv/en/information-travellers-latvia-provisions-preventing-spread-covid-19 för de senaste reserekommendationerna och -villkoren.

Resa till Holland

Från och med den 23 mars måste alla resenärer från Storbritannien till Holland visa upp ett giltigt bevis på papper om vaccinationsstatus.

 

Det finns inga restriktioner för inresa till Holland för resenärer som bor i EU/Schengen-området eller i ett land som deltar i EU:s reseregler.

 

Besök den nederländska regeringens webbplats för mer information. https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/visiting-the-netherlands-from-abroad/checklist-entry

Resa till Polen

Polen kräver ingen covid-dokumentation vid gränsen och ingen karantän krävs. Du måste medföra resehandlingar (pass eller ID-kort).

 

Ovanstående information omfattar inte alla nuvarande bestämmelser. Det är den person som åker över gränsen som ansvarar för att ta reda på och följa alla resebestämmelser. I Polen kan gränsvakten tillhandahålla information.

 

Besök https://www.gov.pl/web/coronavirus/travel för de senaste reserekommendationerna och -bestämmelserna.

Resa till Sverige


För att resa med Stena Line till Sverige måste du kunna visa upp din giltiga ID-handling vid incheckningen

Resa till Norge

Inga krav.

 

Norge kräver inte att någon covid-dokumentation visas upp vid gränsen. Du måste ha resehandlingar (pass eller ID-kort)

 

Det är den person som åker över gränsen som ansvarar för att ta reda på och följa alla resebestämmelser.