Observera

Värt att veta innan du reser - senaste råden om att resa samt inresekrav för dit du skall resa.

Resevillkor

I samband med att Storbritannien och Europa har öppnat upp är det viktigt att ta reda på de senaste reserekommendationerna samt vilka krav som ditt resmål ställer på inresa och testning.  Reserestriktioner kan ändras ofta. Därför är det viktigt att du besöker landets officiella regeringswebbplats innan du bokar och reser för att säkerställa att du har tagit del av den senaste informationen och rekommendationerna. Regeringslänkarna finns här nedanför. 

 

Kontrollera att du har all dokumentation för covid-19 som krävs innan du reser. Det kan hända att du inte kan resa utan den.  Det är ditt ansvar att tillhandahålla all dokumentation som krävs för passagerarna i ditt resesällskap.

 

Ditt välbefinnande är vår högsta prioritet.  Läs mer om våra förbättrade säkerhetsåtgärder här på vår Sail Safe-sida.

Välj din destination nedan

Resa till Storbritannien

Besök https://www.gov.uk/uk-border-control för de senaste reseråden och villkoren.

Resa till Danmark

För att kunna resa mellan Sverige och Danmark
För att kunna resa med Stena Line till Danmark/Sverige skall du vid incheckningen kunna visa upp din giltiga ID-handling: https://www.stenaline.se/fragor-och-svar/om-batresan/pass-med-pa-resan


För mer detaljer om vad som gäller i Danmark se coronasmitte.dk 

Resa till Frankrike

Besök https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus för de senaste reseråden och villkoren.

Resa till Tyskland

För att kunna resa med Stena Line mellan Sverige och Tyskland

För att kunna resa med Stena Line till Tyskland/Sverige skall du vid incheckningen kunna visa upp din giltiga ID-handling: https://www.stenaline.se/fragor-och-svar/om-batresan/pass-med-pa-resan

 

Sedvanliga regler för gränspassage enligt Schengens gränskodex gäller, och sedan 2015 har polisen möjlighet att genomföra tillfälliga gränskontroller vid inre gräns, oberoende av Coronarestriktionerna.

 

OBS! Vi rekommenderar även att du läser inresereglerna för Tyskland som kan komma att påverka din resa. Läs mer här: COVID-19: entry and quarantine regulations in Germany - Federal Foreign Office (auswaertiges-amt.de)

Resa till Irland

Resa till Lettland

För att kunna resa med Stena Line till Lettland skall du vid incheckningen kunna visa upp din giltiga ID-handling: https://www.stenaline.se/fragor-och-svar/om-batresan/pass-med-pa-resan.

 

Fordonets registreringsbevis skall uppvisas vid incheckning.

Resa till Nederländerna

Besök https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/visiting-the-netherlands-from-abroad för de senaste reseråden och villkoren.

Resa till Polen

Det är möjligt att resa in i Polen utan covid-dokumentation om man direkt går i självkarantän i 7-dagar eller utför ett test i Polen inom  48 timmar efter att man har passerat gränsen.

 

 

Om du väljer att resa med Covid-dokumentation till Polen är det något av följande som gäller:

- EU-covid-pass eller motsvarande intyg på att du är fullvaccinerad mot covid-19, eller

- Ett negativt antigentest eller PCR-test utfört max 48 timmar före ankomst, eller

- Bevis på återhämtning från covid-19 under de senaste 6 månaderna (RECOVERY).

 

 

Barn under 12 år som reser med en vaccinerad eller testad vårdnadshavare är undantagna.

 

 

Ovanstående är inte den fullständiga listan över gällande bestämmelser. Det åligger den som reser/passerar gränsen att ta reda på och följa alla reserestriktioner. I Polen kan information lämnas av Gränspolisen.

 

Resa till Sverige

För att kunna resa till Sverige
För att kunna resa med Stena Line till Danmark/Sverige skall du vid incheckningen kunna visa upp din giltiga ID-handling: https://www.stenaline.se/fragor-och-svar/om-batresan/pass-med-pa-resan

Resa till Norge