Ta färjan och upptäck Nordirland

Upplev ett äventyr i Nordirland!

 

Oavsett i vilken hastighet du helst njuter av livet, ta en tur till Nordirland, så kommer du inte att sakna saker att göra.

 

Att segla in i Belfast är en verklig sevärdhet. Se de majestätiska Harland och Wolff-kranarna, Samson och Goliath, där Titanic byggdes. Lite längre bort ligger det ikoniska Titanic Belfast. Attraktionen har utsetts till världsledande turistattraktion vid World Travel Awards och här kan du kliva in och lära dig den fascinerande historien bakom fartyget genom en interaktiv upplevelse.

 

Belfast utgörs av en livlig samling aktiviteter, fullspäckade av utsökt mat, boutiquehotell och underbara shoppingmöjligheter. Bege dig ner till det livfulla Cathedral Quarter och se regnbågen av parasoll utanför baren Duke of York eller besök Crown Liquor Saloon, den mest berömda puben i Belfast liksom en National Trust-plats.

 

Hitta konst och hantverk på St George’s Market och prova på de utsökta smakerna av lokalt producerade råvaror. Oavsett om du letar efter något till frukost eller lunch kommer du definitivt att vara nöjd med utbudet!

 

För fans av HBO-serien Game of Thrones är en bilresa runt Nordirland ett absolut måste, som ger dig möjlighet att se några av platserna från serien. Se Dark Hedges i verkligheten eller slottsavdelningen där familjen Stark bodde i Winterfell. Besök den nyöppnade Game of Thrones Studio Tour i Banbridge och se dräkter, första skisser och rekvisita från serien. Svär din lojalitet till House Targaryen, Stark eller Lannister när du köper en souvenir i presentbutiken.

 

Causeway Coast är den perfekta platsen för ett äventyr. Stanna till vid Giant’s Causeway och se de världsberömda hexagonala stenarna, eller om du känner dig modig, vad sägs om att korsa repbron Carrick-a-Rede? Att korsa den här bron är en riktigt omtumlande upplevelse, då den ligger mellan klipporna 30 meter ovanför vattnet!

 

Du som är golfentusiast kommer att vilja ta dig an de utmanande banorna Dunluce och Links på Royal Portrush Golf Club som var värd för Open Championship 2019 och ska vara igen 2025. En annan bra golfklubb att besöka är Royal County Down Golf Course som var värd för Irish Open Championship 2015.

 

Om du älskar naturen är det läge för en utflykt till Mourne Mountains. Klättra upp på Nordirlands högsta berg, Slieve Donard, så belönas du med en utsikt över Dublin och Isle of Man. Det finns en uppsjö av skogsparker att utforska, till fots eller på cykel, och de är perfekta platser för att sätta upp ett tält och njuta av naturen när den är som bäst.

 

En annan stad som är värd att utforska är Derry~Londonderry som är rik på arv och kultur. Kliv in på Tower Museum, lär dig om stadens historia och njut av den hisnande panoramautsikten över floden Foyle. Guildhall har varit stadens hjärta sedan 1890, se huvudsalen och de vackra fönstren med glasmålningar.

 

På vägen till Derry~Londonderry kan du stanna till vid Seamus Heaney HomePlace, en fantastisk plats som är tillägnad Nobel Laureates texter. Och glöm inte att stanna till vid Derry Girls-väggmålningen och ta ett foto på det berömda gänget!

 

Oavsett om du reser med bil eller till fots ger ett besök i Nordirland dig en garanterat fantastisk semester fylld av nya upplevelser och minnen. 

 

Upplev ett äventyr i Nordirland!

 

Oavsett i vilken hastighet du helst njuter av livet, ta en tur till Nordirland, så kommer du inte att sakna saker att göra.

 

Att segla in i Belfast är en verklig sevärdhet. Se de majestätiska Harland och Wolff-kranarna, Samson och Goliath, där Titanic byggdes. Lite längre bort ligger det ikoniska Titanic Belfast. Attraktionen...

Läs mer Läs mindre

Res direkt till Belfast

Njut av en resa till Nordirland

Från 1553 kr /Bil+1

Hamnplatser

Hamnen i Belfast (VT4) är bekvämt belägen nära motorvägsnätet vid avfart 1 på motorvägen M2 och erbjuder enkel åtkomst till och från Belfasts centrum och resten av Irland.

Hamnen i Belfast (VT2) är bekvämt beläget nära motorvägsnätet utanför avfart 1 på motorväg M2 (Fortwilliam-rondellen) vilket gör det enkelt att ta sig till och från alla delar av Irland.

Valda destinationer

Res direkt till Belfast

Njut av en resa till Nordirland

Från 1553 kr /Bil+1

Avgång
Retur

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.