Derry ~ Londonderry

Upptäck vad som är annorlunda med Derry ~ Londonderry!

 

Om du aldrig har varit där kommer du att älska det! Om du har varit där vet du redan vad som skiljer Derry ~ Londonderry från alla andra städer i Storbritannien: människorna.

 

Det ligger lite utanför de vanligaste vägarna, men en enkel och naturskön bilresa från både Belfast och Dublin (ta god tid på dig – det är en del av glädjen med en bilsemester), och vi pratar helst inte för mycket om staden eftersom vi gärna skulle vilja ha den för oss själva. Men vi vet att du kommer att älska den: det är en liten och kompakt stad som erbjuder en rejäl stadssemester: du får omöjligen slut på saker att göra!

 

Historieintresserade och kulturintresserade kommer att finna sitt lystmäte: här finns en rik historia och en historia bakom varje hörn. Och det kan man bokstavligen göra vilken dag som helst: du kan välja mellan olika vandringsturer. En av de mest populära hyllar allt om Derry Girls: stadens mest folkkära invånare som blev världsberömda genom tv-serien på Channel 4 och Netflix. Andra lockas av att utforska den dramatiska historia som har gjort den här fantastiska staden till den ”LegenDerry place” den är i dag – allt som oftast omtalad med den underbara lokala dialekten av färgstarka personer som känner sin stad utan och innan.

 

Staden, som 2013 utsågs till Storbritanniens första kulturhuvudstad, har konsten i blodet. Folk kommer bara för att utforska de berömda väggmålningarna – de finns överallt och återigen alla på gångavstånd. Du kan vandra längs stadsmurarna på dagen i lugn och ro och koppla av på kvällen på Millennium Forum, som erbjuder en spännande underhållningsmeny med allt från komedi till panto.

 

Mer än på något annat ställe som vi har besökt är kulturscenen öppen för – och omfamnas av – alla. Och det märks i oktober varje år när staden gör anspråk på sin krona som världens Halloween-huvudstad – kusligt men sant! – när alla kommer ut för att ta del av det otroliga spektaklet.

 

På gatorna och i shoppingcentren finns alla kända märken du räknar med – men om du letar efter något lite annorlunda har Independent Derry allt du behöver. Detta kreativa kollektiv förespråkar lokala producenter och leverantörer och erbjuder shoppare belöningar och rabatter – kolla in länken och ladda ner appen innan du reser.

 

På tal om oberoende företag kommer du också att upptäcka att staden är hemvist för en mängd kreativa och läckra maträtter – det finns något för varje budget och smak, oavsett om det handlar om en rolig familjemiddag eller en romantisk måltid, gatumat på språng eller hantverksmässiga produkter att ta med hem. Nordirland är välkänt för kvaliteten och fräschheten på sin mat och staden ligger i epicentrum för detta, perfekt placerad mellan fält och fiske för att servera färskvaror varje dag.

 

När du reser till Derry – Londonderry är det den perfekta basen för att utforska nordväst – åk österut för att utforska den natursköna vägen längs nordkusten: en världsberömd biltur som tar dig till Giant's Causeway och en hel del andra höjdpunkter vid havet: stanna till i Portrush för att äta en poke (lokalt uttryck för glass!) eller för att spela på det världsberömda Royal Portrush, som är värd för det 148:e Open Championship. Åk västerut och du är på väg i rätt riktning mot Wild Atlantic Way.

 

Så med alla dessa höjdpunkter kan ett besök i Derry ~ Londonderry bara vara början på en ganska episk bilresa! Segla in i Belfast eller Dublin för att starta din bilsemester.

Upptäck vad som är annorlunda med Derry ~ Londonderry!

 

Om du aldrig har varit där kommer du att älska det! Om du har varit där vet du redan vad som skiljer Derry ~ Londonderry från alla andra städer i...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Nordirland

Från 1803 kr enkel väg, bil och förare

Bild på boendet

City Hotel Derry

Bild på boendet

Waterfoot Hotel

Bild på boendet

Da Vinci's Hotel Derry

Bild på boendet

The Lawrence

Välj rutt...

Njut av en resa till Nordirland

Från 1803 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.