Färja till Holland och äventyret börjar!

Ett nederländskt äventyr

 

Nederländerna är känt för sin konst, sina kanaler och solrosor och har otroligt mycket att erbjuda när man besöker staden. Det är ett relativt litet land där du kan njuta av att utforska livliga städer fyllda med utsökt mat och kultur eller stiga in i naturen och upptäcka fantastiska landskap, allt inom en tvåtimmars resväg.

 

Holland är fyllt av konst och har några av världens största konstmuseer. Oavsett vilken konststil du gillar, om det är klassiskt eller modernt, är Holland fullt av det. Se några av Vincent van Goghs ikoniska målningar på Van Gogh-museet och lär dig mer om konstnären vars arv har gått för att inspirera generationer. Rijksmuseum Amsterdam är det främsta nationella museet och visar Hollands konst och historia från medeltiden fram till idag. Bland utställningarna kan du kolla in det underbara med Rembrandt van Rijns ”Nattvakten” och Johannes Vermeers ”Kökspigan”. Tips: Köp din biljett online före ditt besök så att du inte behöver spendera tid på att köa och kan spendera mer av den på att beundra konsten!

 

Utforska världen hos en av Europas mest berömda författare och upptäck Anne Frank-museet där hennes inspirerande berättelse berättas genom foton, videor och originalartiklar från den perioden.

 

Ta en paus från museerna och investera i en shoppingplats, oavsett om det är i det ljusa ljuset i AmsterdamRotterdam eller Arnhem som har modebutiker som passar alla smaker och – viktigast av allt – budgetar! De flesta butikerna i Arnhem har öppet varje den första söndagen i månaden. Titta in på Modekwartier (även känt som modedistriktet) och upptäck en skattkammare med butiker fullspäckade med mode och accessoarer.

 

Ha ett sagoäventyr i nöjesparken Efteling. Denna park med sagor har varit perfekt för alla åldrar och har välkomnat besökare till ”sagolandet” sedan 1952 och har sedan dess utvecklats till en modern temapark.

 

För matälskare erbjuder varje stad fantastiska restauranger och matupplevelser med en mängd läckra smaker att prova. Callas ligger i Haag och är en Michelin-restaurang som serverar enastående mat. Om du är på språng kan du prova kroketter från en varuautomat! Ja, det stämmer, titta in i valfri Febo som är en snabbmatskedja och unna dig ett varmt mellanmål från en varuautomat! Och du måste bara prova Oliebollen, som betyder ”oljebollar” och är friterade söta klimpar som innehåller frukt och är doppade i florsocker. Jättegott!

 

Om du vill ta dig ner för ett spår kan du upptäcka några av de fantastiska nationalparkerna som Holland har att erbjuda. Loons sanddyner och Drunen nationalpark består av sanddyner och är Västeuropas största sanddrift. Här finns olika arter av vilda djur och växter som blomstrar i sin unika miljö. Interagera med lokalbefolkningen i Meinweg nationalpark där det finns mer än 100 typer av fåglar, ödlor, rådjur och fjärilar i alla färger. Om du är ute efter något lite snabbare kan du prova på drakflygning i Terschelling eller segling i Friesland.

 

Vad är bättre än att utforska Holland på två hjul med ett sådant platt landskap och korta avstånd. Det finns möjligheter att hyra cykel i hela landet.

 

Inte långt från Rotterdam och Dordrecht (Hollands äldsta stad) ligger de majestätiska väderkvarnarna i Kinderdijk där du själv kan se hur holländarna har kontrollerat vattnet i över 1 000 år. Det är en otrolig syn att se!

 

Boka en resa till Holland idag och upplev historien, kulturen och de eklektiska städerna och landsbygderna som landet har att erbjuda. 

Ett nederländskt äventyr

 

Nederländerna är känt för sin konst, sina kanaler och solrosor och har otroligt mycket att erbjuda när man besöker staden. Det är ett relativt litet land där du kan njuta av att utforska livliga städer...

Läs mer Läs mindre

Ta färjan med Stena Line

Njut av en resa till Holland

Från 1685 kr enkel väg, bil och förare

Hamnar

Map showing the routes to and from Holland

Vår hamn i Hoek van Holland ligger på den nederländska västkusten, en enkel bilresa från Rotterdam (30 km), Haag (20 km) och Amsterdam (85 km).

Valda destinationer

Ta färjan med Stena Line

Njut av en resa till Holland

Från 1685 kr enkel väg, bil och förare

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.