Maastricht

Ljuden från underjorden!

 

Oavsett vilken takt du njuter av livet på och om du föredrar att utforska på land, under jord eller på vatten har Maastricht något för alla.

 

Medan du promenerar genom Maastricht och tar in den fantastiska arkitekturen i dess kyrkor och monument kommer du snabbt att inse att det är en av Hollands äldsta städer. 

 

Res till den gamla stadsdelen Maastricht och se de kullerstensbelagda gatorna på Vrijthof-torget. Sitt ner och njut av atmosfären i en av dess många restauranger medan du provar en bit Limburgse Vlaai (fruktpaj). Sint Servaasbrug är den äldsta bron i Holland och går över Meuse-floden. Denna fantastiska 1200-talsbyggnad är något alldeles speciellt och ett måste att se när du besöker staden.

 

Basilikan Vår dam, med anor från 1000-talet är en berömd romerskkatolsk basilika. Huvudattraktionen är statyn av Vår dam, Havets stjärna.

 

Upptäck Maastricht med båt och tillbringa dagen på en Maastrichtkryssning. Du kan också dra nytta av ett paketerbjudande och kombinera kryssningen med en aktivitet som du själv väljer, kanske ett besök på ett bryggeri eller vingård. 

 

Om du är shoppingfantast kommer du att bli förtjust i Maastrichts utbud av butiker med shoppinggallerior och specialbutiker med lyxiga märken. Oavsett vilken veckodag du befinner dig i Maastricht kan du utforska en av stadens många marknader.

 

Hitta ett kap på loppmarknaden som är öppen från 10.00 till 16.00 och spendera timmar med att kolla in de antika möblerna och att gå igenom lådor med gamla böcker och skivor. Ta in julstämningen med ett besök på Maastrichts julmarknad från den 1 december till den 31 december och köp lite julgodsaker. Åk skridskor på skridskobanan på Vrijthof-torget och njut av det spektakulära havet av ljus från toppen av ett pariserhjul. 

 

Det finns mängder av museer och konstgallerier att utforska i Maastricht. Centre Ceramique är perfekt för dem som vill lära sig mer om Limburg och Maastricht som visar upp arkeologiska fynd, Maastrichts keramik och glasverk. Två gånger om året har Fotomuseum aan het Vrijthof en gigantisk utställning som visar upp verk från framstående fotografer. 

 

Maastricht betraktas som en av de bästa restaurangerna i Holland och har även underbara vingårdar, varav några härstammar från romartiden. Du kan lära dig mer om historien och ge dig ut på en vinprovningstur. Gå ett steg längre och bo på vingården Domein Holset och unna dig en vinupplevelse med kullarna i Limburg som bakgrund. 

 

Om du föredrar öl kan du stanna till vid Brouwerij Bosch, ett av de återstående bryggerierna i Maastricht. Registrera dig för en tvåtimmarstur och se bryggningsutrustningen, lär dig processen och prova några av de utsökta ölsorterna. 

 

Kombinera fantastiska viner med fantastisk mat när du äter i Maastricht. Oavsett om du har en begränsad budget eller är ute efter en fin middagsupplevelse kommer du att uppskatta utbudet av restauranger och mat. Prova zuurvlees som är en traditionell köttgryta som serveras med pommes frites och äppelmos.  

 

Vad sägs om en rundtur under Sankt Peters berg och att utforska över 80 kilometer av grottor? Guidade turer finns tillgängliga och du kan lära dig hur livet såg ut i de mörka tunnlarna när folk brukade gömma sig i dem under krigstiden när Maastricht var belägrat. Vid ett tillfälle användes grottorna till och med för att hålla Rembrandts ikoniska målning ”Nattvakten” säker under andra världskriget. Upplev Maastrichts Casemates, ett nätverk av underjordiska passager som användes för att överraska fienden när staden attackerades. 

 

En resa till Maastricht är garanterat ett actionfyllt äventyr fyllt av smakrik mat, ikonisk arkitektur och kilometervis av underjordiska världar som väntar på att utforskas. 

Ljuden från underjorden!

 

Oavsett vilken takt du njuter av livet på och om du föredrar att utforska på land, under jord eller på vatten har Maastricht något för alla.

 

Medan du promenerar genom Maastricht och tar in den...

Läs mer Läs mindre

Ta färjan med Stena Line

Njut av en resa till Holland

Från 1154 kr enkel väg, bil och förare

Bild på boendet

Designhotel Maastricht

Bild på boendet

Boutique Hotel Sint Jacob

Bild på boendet

Boutique Hotel Grote Gracht

Bild på boendet

Hotel BE41

Bild på boendet

Trash Deluxe

Bild på boendet

Hotel Beez

Bild på boendet

Saillant Hotel Maastricht City Centre

Bild på boendet

The Green Elephant Hostel & Spa

Bild på boendet

Hotel Botticelli

Bild på boendet

Maison Haas Hustinx & Spa

Bild på boendet

The Social Hub Maastricht

Ta färjan med Stena Line

Njut av en resa till Holland

Från 1154 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.