Haag

Ett kungligt äventyr väntar!

 

Det finns mycket mer i Haag än politik. Visste förresten du att det är den enda staden med en strand på Nordsjökusten? Njut av det livliga stadslivet med konst, kultur och designbutiker innan du hoppar på en 20 minuters spårvagnsresa och känner havsbrisen på Scheveningen-stranden.

 

Precis som Amsterdam är Haag full av fantastiska konstgallerier och museer. Det kanske är ett mindre museum men det finns mycket att upptäcka i Mauritshuis, inklusive den ikoniska ”Flickan med pärlörhänget” av Johannes Vermeer. ”Escher i palatset” är en permanent utställning i det tidigare kungliga slottet. Utställningen är hem till den optiske illusionisten Maurits Cornelis Eschers verk och som en del av museets upplevelse kan du till och med skapa din egen optiska illusion! Du kan lätt tappa bort tiden när du besöker Kunstmuseum Den Haag, med världens största Mondrian-samling, utställningsrum från sju tidsperioder, modern konst av Claude Monet och Pablo Picasso, och mycket mer.

 

Det finns ingen brist på shoppingupplevelser i Haag. Titta in i Denneweg och Frederitkstraat och strosa igenom ett mecka av butiker med high street och haute couture innan du belönar dig själv med en utsökt matupplevelse i en av Haags många fantastiska restauranger. Ta en promenad runt Hofkwartier och hitta en skattkammare med gränder fyllda med shopping och härliga kulinariska upplevelser.

 

Ingen resa till Haag är komplett utan ett besök på Fredspalatset som är en av de mest fotograferade byggnaderna i staden. Internationella domstolen och Skiljedomstolen är bara två av institutionerna som finns i byggnaden. Du kan boka en guidad tur och lära dig mer om dess historia och arkitektur. Bästa tipset – Guidade rundturer är endast tillgängliga på vissa helger så kontrollera i förväg när du planerar ett besök.

 

Med över 500 stånd är Haagmarknaden den största utomhusmarknaden i Europa och du kan köpa mat, blommor, kläder och datorprodukter.

 

Liksom många andra nederländska städer har Haag sina egna kanaler. Ta en kryssning på en båttur eller res i din egen takt genom att hyra en egen båt. Om du har turen att besöka staden i augusti kommer du att få uppleva något trevligt, eftersom det är då den årliga Jazz på kanalen-festivalen äger rum. Musiker spelar på vattenscener och pontoner i kanalerna.

 

En av de bästa sakerna med Haag är bekvämligheten med att uppleva både stads- och strandmiljöer på en och samma dag. På kort avstånd från staden kan du resa till Scheveningen-stranden och njuta av en avkopplande promenad längs vattnet och piren eller prova något mer utmanande med surfing och linbanor. 

 

Upptäck magin i Holland på en timme när du besöker Madurodam, en interaktiv nöjespark med fantastiska miniatyrkopior av berömda byggnader, väderkvarnar och blomsterfält samt sevärdheter att delta i. En annan temapark att utforska är Drievliet som erbjuder nöjen för hela familjen med shower och attraktioner. Tips – Drievliet har oregelbundna öppettider så se till att kontrollera öppettiderna när du planerar din utflykt.

 

Avrunda en hektisk dag i Haag med ett besök i Haagtornet. Det är en av stadens högsta byggnader. Skäm bort dig själv med en drink på Skybar (som ligger på 40:e våningen) och njut av panoramautsikten över staden.

 

Haag är ett hektiskt aktivitetscentrum med marknader och festivaler året runt så kolla in vad som händer när du planerar ditt besök så att du inte missar något!

 

Det är en stad som är rik på kultur, historia och fantastiska upplevelser. Boka en resa till Haag och se fram emot enastående konst, arkitektur, svepande landskap och minnen som blir kvar livet ut! 

Ett kungligt äventyr väntar!

 

Det finns mycket mer i Haag än politik. Visste förresten du att det är den enda staden med en strand på Nordsjökusten? Njut av det livliga stadslivet med konst, kultur och designbutiker innan du hoppar...

Läs mer Läs mindre

Ta färjan med Stena Line

Njut av en resa till Holland

Från 1299 kr enkel väg, bil och förare

Bild på boendet

Mercure City Den Haag Central Hotel

Bild på boendet

De Salon van Fagel

Bild på boendet

Corona

Bild på boendet

Hotel Des Indes

Bild på boendet

The Velvet Lodge

Bild på boendet

Paleis Hotel

Bild på boendet

Carlton Ambassador Hotel

Bild på boendet

Park Centraal Den Haag, part of Sircle Collection

Bild på boendet

Best Western Plus Plaza Den Haag City Center

Bild på boendet

La Paulowna Boutique Hotel

Ta färjan med Stena Line

Njut av en resa till Holland

Från 1299 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.