Amsterdam

Utforska ljusen och atmosfären i Amsterdam!

 

Oavsett om du vill ha en stadsupplevelse med vänner eller en familjesemester har Amsterdam något för alla. Amsterdam är fyllt med världsberömd konst, utsökt mat och dryck och massor av aktiviteter att upptäcka.

 

Om du älskar konst och historia kommer du lätt att tappa bort tiden när du besöker Amsterdam. Utforska Riijksmuseum och fördjupa dig i mer än åtta århundraden av nederländsk och internationell historia. Här finns världsberömda verk som Rembrandts ”Nattvakten” Johannes Vermeers ”Kökspigan”. Om du gillar lite annorlunda konst finns det tre dockhus att beundra. Dessa hus som härstammar från 1600-talet var inte leksaker utan en extravagant hobby för de rika. De är dekorerade med glas, silver, porslin och är utrustade med textilmöbler och är skapade i exakt skala. Ett intressant faktum för bokälskare är att ett av dockhusen inspirerat Jessie Burtons 2014 prisbelönta bok ”Miniatyrmakaren”. När du är färdig med museet kan du gå ut och njuta av de vackra och färgglada trädgårdarna med installationer och utställningar som finns utspridda över hela museet.

 

Förundras över mästerverk som ”Sovrum i Arles” och ”Solrosor” på Van Gogh-museet och läs om hans arv och hur det har inspirerat framtida generationer.

 

Res genom tiden och lär dig historien om en av världens mest inspirerande flickor med en resa till Anne Frank-huset. Hennes historia berättas genom fotografier och film tillsammans med hennes rutiga dagbok och några av hennes originalskrifter. Tips: Om du är intresserad av att besöka Anne Frank-huset kan biljetter endast köpas online och de bör köpas i förväg.

 

Känn dig som en riktig Amsterdam-bo och hoppa på en cykel för att njuta av en av stadens många cykelvägar. Gör din cykeltur till ett äventyr och ta färjan till Noord och sedan vidare till Waterland-byn där man har en fantastisk utsikt över väderkvarnarna.

 

Med sina många kanaler och stränder är det ingen brist på vattenaktiviteter i Amsterdam. Om du vill ha lite SUP (stand-up paddleboarding) kan du hyra brädor från Canal SUP i Oudwest. Vad är bättre än att utforska staden med ett nytt perspektiv på avstånd från folkmassorna? Välj från ett stort utbud av båtäventyr, antingen längs stadens kanaler eller längre bort. Njut av den fantastiska landsbygden under en båttur på Amstel-floden eller om du föredrar en båttur i stadsmiljö kan du ta en tur på den slingrande floden Spaare i Haarlem.

 

Det finns mängder av barer och restauranger att upptäcka i Amsterdam. Om du gillar att äta mat och dricka vin i solen är en uteservering perfekt för dig. Populära uteserveringar som du bör prova är Waterkant och Hannekes Boom men, även De Tulp som är familjevänlig. Och vad sägs om att äta som en Amsterdammer? Prova på en sillsmörgås som kallas Broodje-sill, Rijsttafel , som är olika risrätter med mindre tillbehör eller unna dig friterade bollar fyllda med kött och täckta med brödsmulor som kallas Bitterballen.

 

Besök Keukenhof-parken och se över sju miljoner blommor blomstra i en mängd färger och former. Ta bilder och lägg upp på dina sociala medier så kommer många att gilla dina inlägg! Barnen kommer att gilla att vara med på en skattjakt, besöka djurparken eller ta sig igenom en trädgårdslabyrint.

 

Nederländerna har röstats fram som den lyckligaste platsen för barn så det är idealiskt för en familjesemester och lätt att navigera med barn i släp.

 

Packa ihop bilen, lämna stan och utforska Zaanse Schans. Detta bevarade område ligger norr om Amsterdam och ger en inblick i Nederländernas industriella historia. Området är pittoreskt med sina traditionella hus och svepande väderkvarnar. Utforska Zaanse Schans friluftsmuseum, vilket är kul för alla åldrar. Zaanse Schans är öppet hela året men de flesta väderkvarnarna är endast öppna för besökare från april till oktober.

 

Om du är vill uppleva naturen kan du besöka nationalparken Zuid-Kennemerland i Haarlem och njuta av att titta på djurliv. Titta på höglandsboskap, Konikhästar, dovhjort och europeiska bisonoxar som fritt vandrar omkring.

 

Med sin livliga energi och sitt majestätiska landskap är Amsterdam en stad fylld av upplevelser. Oavsett om det är till fots, över vattnet eller på hjul är ett äventyr i Amsterdam bara en båtfärd bort.

Utforska ljusen och atmosfären i Amsterdam!

 

Oavsett om du vill ha en stadsupplevelse med vänner eller en familjesemester har Amsterdam något för alla. Amsterdam är fyllt med världsberömd konst, utsökt mat och dryck och massor av aktiviteter att upptäcka...

Läs mer Läs mindre

Ta färjan med Stena Line

Njut av en resa till Holland

Från 1685 kr enkel väg, bil och förare

Bild på boendet

Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam

Bild på boendet

Eden Hotel Amsterdam

Bild på boendet

Grand Hotel Amrâth Amsterdam

Bild på boendet

NH City Centre Amsterdam

Bild på boendet

NH Collection Amsterdam Flower Market

Bild på boendet

Hotel Nova

Bild på boendet

NH Amsterdam Caransa

Bild på boendet

Leonardo Boutique Museumhotel

Bild på boendet

The Lancaster Hotel Amsterdam

Bild på boendet

Boutique Hotel Notting Hill

Bild på boendet

Hyatt Regency Amsterdam

Bild på boendet

Leonardo Hotel Amsterdam City Center

Bild på boendet

Hotel Amsterdam De Roode Leeuw

Bild på boendet

Die Port van Cleve Hotel

Bild på boendet

Renaissance Amsterdam Hotel

Bild på boendet

The Hoxton, Amsterdam

Bild på boendet

Park Centraal Amsterdam, part of Sircle Collection

Bild på boendet

ibis Styles Amsterdam Amstel

Bild på boendet

Amsterdam Marriott Hotel

Bild på boendet

DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station

Ta färjan med Stena Line

Njut av en resa till Holland

Från 1685 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.