Se mer, gör mer med färja till Irland!

Här väntar ett varmt välkomnande ...

 

Känd som ”Emerald Isle” (Smaragdön), kan du utforska en av Europas mest värdefulla juveler när du reser till Irland. Ett land fyllt av historia och legender. Oavsett i vilken takt du vill njuta av livet har Irland något för envar. Upptäck de livliga kosmopolitiska städerna Dublin och Galway och bekanta dig med några av litteraturens och musikens mest inflytelserika personligheter, samtidigt som du åtnjuter den berömda varma irländska gästfriheten.

 

Irlands huvudstad Dublin är ett mecka av aktiviteter och kultur. Upptäck det välkända området Temple Bar, ett av stadens mest populära turistmål. Det här området, som är fullt av särpräglade butiker, kaféer och traditionella barer, är ett måste för alla besökare.

 

Unna dig en pint av ”the black stuff” och njut av en rundtur i det världskända Guinness Storehouse. Lär känna Guinness historia innan du avnjuter en pint i Gravity Bar som erbjuder en 360° utsikt över staden. Ryktet säger att Guinness smakar ännu bättre på irländsk mark, så vad sägs om att gå ett steg längre och avnjuta en pint med din egen selfie tryckt ovanpå huvudet? Det här är minsann något att minnas!

 

Om du är litteraturälskare kan du besöka Trinity College Dublin och se den berömda Book of Kells-utställningen. Book of Kells är ett manuskript från 800-talet som dokumenterar de fyra evangelierna om Jesu Kristi liv. Book of Kells är Irlands största kulturskatt och världens mest kända medeltida manuskript. Utställningen omfattar även tillträde till Long Room, som är ett av världens vackraste bibliotek – hem till 200 000 av Trinity Colleges äldsta böcker!

 

Lämna Dublins liv och rörelse bakom dig, res längre bort och upptäck Irlands gröna fält som sträcker sig milsvida. Skaffa fantastiska minnen i County Clare och njut av den hisnande utsikten över Cliffs of Moher, njut av det uppfriskande stänket på Wild Atlantic Way och utsikten över Aran-öarna. 

 

Sätt på dig kronan, för det finns en sak som Irland inte har någon brist på, nämligen slott. Upplev de majestätiska sevärdheterna på King John's Castle i Limerick, Kilkenny Castle och försök dig på falkjakt på Ashford Castle och flyg en hök som ett proffs! Besök Blarney Castle och kyss Blarney Stone som ger dig ”talets gåva” – det kan vara användbart!

 

Besök Belfast i Nordirland och få veta historien om världens mest kända fartyg när du besöker Titanic Belfast eller hoppa in i en svart taxi för en rundtur i staden innan du tar en utsökt måltid på en av stadens många restauranger.   Vad sägs om att packa bilen och göra en episk bilresa längs Causeway Coast och se hur många platser du kan identifiera från ”Games of Thrones”? Om du känner dig riktigt djärv, varför inte försöka ta dig över repbron Carrick-A-Rede, som sträcker sig 30 meter över klipporna nedanför – knappast något för de svimfärdiga! 

 

Irland är inte bara fullt av kultur, historia och vackra sevärdheter, utan har också ett stort utbud av matupplevelser att upptäcka. Oavsett vad din gom söker finns det en mängd restauranger och kaféer för att tillfredsställa dina smaklökar.

 

Och sen shoppingen! Från stora butikskedjor till oberoende boutiquer, det finns gott om guldkorn att plocka upp, spara dina pengar och dra nytta av de stora besparingarna i Kildare Village, som är fullt av designermärken till fantastiska priser. 

 

Irland är det perfekta landet att besöka när som helst på året, och du kan få en oförglömlig semester full av minnen och massor av nya platser att utforska.

Här väntar ett varmt välkomnande ...

 

Känd som ”Emerald Isle” (Smaragdön), kan du utforska en av Europas mest värdefulla juveler när du reser till Irland. Ett land fyllt av historia och legender. Oavsett i vilken takt du vill njuta av...

Läs mer Läs mindre

Välj mellan fem rutter

Njut av en resa till Irland

Från 1888 kr enkel väg, bil och förare

Hamnar

Map showing the routes to and from Ireland
Map showing the routes to and from Ireland
Map showing the routes to and from Ireland
Map showing the routes to and from Ireland

Hamnen i Belfast (VT4) är bekvämt belägen nära motorvägsnätet vid avfart 1 på motorvägen M2 och erbjuder enkel åtkomst till och från Belfasts centrum och resten av Irland.

Hamnen i Belfast (VT2) är bekvämt beläget nära motorvägsnätet utanför avfart 1 på motorväg M2 (Fortwilliam-rondellen) vilket gör det enkelt att ta sig till och från alla delar av Irland.

Dublin-hamnen är en specialbyggd anläggning för Stena Lines Superferries. Stena Lines färjeterminal i Dublin ligger 6 km öster om Dublins centrum. Det finns tydlig skyltning på alla huvudvägar för vägvisning till hamnen.

Rosslare Europort ligger i slutet av N25 i Rosslare-hamnen och är tydligt markerad på alla vägskyltar som leder till hamnen. Hamnen ligger 20 minuter från Wexford, 1 timme och 20 minuter från Waterford, 1 timme och 45 minuter från Kilkenny, 2 timmar och 15 minuter från Dublin och 3 timmar från Cork.

 

Rosslare är en liten by med stormarknad, bank, hotell, pensionat, pubar och restauranger.

Valda destinationer

Välj mellan fem rutter

Njut av en resa till Irland

Från 1888 kr enkel väg, bil och förare

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.