Sverige med färja – det bästa sättet att åka dit!

Med allt från fantastisk natur till hektiska kosmopolitiska städer har Sverige många natur- och matupplevelser, en rik kultur samt en spännande livsstil. Det är helt enkelt en av de bästa länderna att besöka året runt.

 

Våra färjor till Sverige från Tyskland, Danmark, Polen och Lettland är det enklaste och mest direkta sättet att starta ditt svenska äventyr. Att ta bilen när du reser till Sverige är ett bra val, vilket gör att du inte bara kan utforska städerna utan även ge dig ut och uppskatta naturen och vildmarken.  Oavsett om du vill tillbringa en natt på ett ishotell, kolla på norrskenet, njuta av utsökta skaldjur i Göteborg, sjunga av hjärtans lust till ABBA i Stockholm, bada bastu i det gyllene Solar Egg, åka skidor i Åre eller njuta av den Smålands landsbygd ger en resa till Sverige alltid mersmak.

 

Stockholm, Göteborg och Malmö, Sveriges tre stora kosmopolitiska områden har en mängd saker att se och göra med många museer, konstgallerier, marknader och matställen att uppleva. Stockholm är Sveriges huvudstad med vacker arkitektur, kulturella höjdpunkter i världsklass och en levande kulinarisk scen som är ett måste för alla besökare. Göteborg ligger i en skyddad vik på den svenska västkusten och har en rik maritim historia. Den är känd för sina kanaler i holländsk stil, lummiga boulevarder och smala gågator som kantas av många kaféer och butiker. Sveriges tredje största stad, det livliga Malmö ligger i södra Sverige och denna innovativa stad ger dig allt från historia till moderna matupplevelser och ett spännande nattliv.

 

Sverige är en destination året runt, och varje säsong har något annat att erbjuda. Från sommaren med sina långa dagar som gör det möjligt att upptäcka Sveriges vildmark, kristallklara sjöar och böljande kullar till vintern där landet kommer till liv med olika vintersporter, från utförsåkning och längdskidåkning till promenader med snöskor, turer med snöskoter och mycket mer. 

 

Oemotståndliga Sverige!

Med allt från fantastisk natur till hektiska kosmopolitiska städer har Sverige många natur- och matupplevelser, en rik kultur samt en spännande livsstil. Det är helt enkelt en av de bästa länderna att besöka året runt.

 

Våra färjor till Sverige...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Sverige

Från 848 kr enkel väg, bil och förare

Hamnar

Map showing the routes to and from Sweden
Map showing the routes to and from Sweden
Map showing the routes to and from Sweden
Map showing the routes to and from Sweden
Map showing the routes to and from Sweden
Map showing the routes to and from Sweden

Stena Line har två terminaler i Göteborg, en för resenärer till Kiel i Tyskland och en terminal för resenärer som ska till Fredrikshamn i Danmark. Danmarksterminalen ligger längre österut vid Göta älv nära Masthugget distrikt. Terminalen är välskyltad från E6 och kan även nås med spårvagn.

 

Observera: Ombordstigning är endast möjlig med fordon för avgångar utanför terminalens öppettider eller för avgångar ombord på Stena Vinga. Det är inte möjligt att gå ombord som passagerare till fots på dessa avgångar. 

Hamnen i Halmstad på Sveriges västkust är väldigt lätt att ta sig till med bil och motorväg från norr, söder och öster. 

 

Observera: Du kan inte resa som fotgängare från Halmstad hamn.

Hamnen i Trelleborg är den sydligaste i Sverige och är känd som porten mellan Skandinavien och Centraleuropa. Det är lätt att ta sig till fots från centrala Trelleborg eller med buss, tåg eller bil.

 

Stena Line har två terminaler i Göteborg, en till Fredrikshamn, Danmark och en terminal för resenärer som reser till Kiel, Tyskland. Den tyska terminalen ligger längre västerut på Göta älv nära Älvsborgsbron. Terminalen är välskyltad från E6 och kan även nås med spårvagn.

Karlskronas hamn på Sveriges sydöstra kust är lättillgänglig via motorvägen. Karlskrona har utmärkta transportförbindelser, men eftersom hamnen ligger på en annan ö än huvuddelen av staden krävs en taxi eller bussresa för att komma till hamnen för tåg- och fotpassagerare.

Våra färjor avgår nu från den nya Norviksterminalen som ligger 4 km (10 minuters bilresa) från Nynäshamns centrum. Det finns flera taxitjänster till den nya terminalen från tåg-/busstationen.

Valda destinationer

 • Göteborg

  Ett äventyr väntar på dig i Göteborg – en stad känd för sina kanaler, lummiga boulevarder, kaféer och fantastiska shopping!

 • Stockholm

  Ibland kallas Stockholm för ”Nordens Venedig” och det är inte konstigt – staden är fantastisk och erbjuder massor att upptäcka.

 • Öland

  Sveriges sommarparadis! Ett resmål som skiljer sig från mängden, helt naturligt och unikt vackert.

 • Kalmar

  Res genom tiden i denna vackra historiska stad.  Utforska dess slott, kullerstensgator och pittoreska gamla stadsdel. 

 • Karlskrona

  Upptäck mängder av historia och skärgårdens vackra natur. 

 • Malmö

  En kuststad med havskänsla, museer att utforska, eklektisk shopping och ett levande kulturliv.

 • Idre Fjäll

  Fantastiska Idre Fjäll med sina vackra landskap, fantastiska skidspår och vandringsleder är ett perfekt resmål året runt.

 • Sälen

  Sälen är ett skidparadis och ett fantastiskt resmål året runt med vackra landskap, sjöar och vandringsleder.

 • Åre

  Åre är känt för sina fantastiska skidbackar, shopping, restauranger och barer och har en riktig storstadskänsla.

 • Småland

  Du som cyklar, vandrar, paddlar kanot eller fiskar kommer att förälska dig i Smålands natur. Det är ”Sverige på riktigt”.

 • Halland

  Vackra Halland på Sveriges västkust har en rik matkultur, fantastiska landskap och ännu bättre golf!

 • Glasriket

  Det finns så mycket att se i Sveriges glasrike! Här finns Kosta Boda, naturreservat, lugna sjöar och skogar. 

 • Skåne

  Litet landskap med stor charm. Skåne är ett paradis för vandrare, friluftare och naturälskare.

 • Värmland

  Om du älskar spännande friluftsäventyr eller lugnet i naturen kommer du att hitta det du söker i Värmland!

 • Dalsland

  ”Sveriges sjödistrikt” är perfekt för naturälskare med sina hisnande vackra landskap och en avslappnad atmosfär.

 • Västervik

  Sveriges bästa sommarstad, full av sevärdheter, god mat och kultur, är en speciell plats att besöka.

 • Höga kusten

  Förälska dig i naturen när du besöker Höga kusten, och upplev det bästa av Sveriges friluftsliv och rustika charm. 

Välj rutt...

Njut av en resa till Sverige

Från 848 kr enkel väg, bil och förare

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.