Höga kusten

Ett fantastiskt äventyr!

 

Höga Kusten erbjuder en spännande utsikt vid varje kurva och är Sveriges högsta kust. Oavsett om du letar efter en adrenalinframkallande utflykt eller ett mer fritidsäventyr kommer du att hitta det och så mycket mer.

 

Återvänd till naturen när du besöker Höga kusten och prova på Sveriges bästa friluftsliv. Med unika miljöer överallt är aktivitetsurvalet oändligt. Testa dig själv på en av de många vandrings- och cykellederna. Om du gillar att klättra kan du besöka Via Ferrata på Skuleberget eller utmana dig själv på Ringkallen som är ett av Sveriges mest fantastiska klätterområden med enkla och avancerade rutter. Åk uppför Örsjöberget eller Örsjöklippan och belöna dig själv med både utmärkt klättring och en 360-graders panoramautsikt från toppen.

 

Äventyr genom Skuleskogens nationalpark och utforska skiftande landskap från skogsbygder till djupa dalar och bara klippor innan du tittar ut på världen från toppen av de magnifika bergstopparna.

 

Höga kusten är en arvs- och kulturskälla och har blivit en populär plats för inspiration för kreativa konstnärer. Nordingrå är särskilt populärt och konstnärer som bor i området har antingen sina ateljéer öppet permanent eller tillfälligt för besökare. Om du reser längs turistvägen från Hornöberget till Ullånger kommer du att se det stora konstutbudet. Besök Mannaminnes permanenta utställning från lokala konstnärer. Om du föredrar att din historia ska vara lite mörkare kan du besöka häxmuseet och lära dig mer om denna fascinerande period. Museibyggnaden är också ett dockteatermuseum och visar dockor från Raja-teaterns olika uppträdanden som många har sett under två decennier.

 

Höga kusten är kustens brantaste del längs Östersjön och dess skärgård har den perfekta utsikten. Finns det något bättre sätt att utforska den än med båt? Segla till Ulvöns öar som är Högakustskärgårdens populäraste turistattraktion. En gång i tiden var det Nordsveriges största fiskesamhälle och det är fyllt med fantastiskt kulturarv. Trysunda är Sveriges vackraste by och är inramad mellan berg och kullar. Utforska kapellet från 1600-talet, fiskemuseet och promenera längs stigarna som leder till de vackra badgrottorna.

 

Ett av de mest populära museerna i området är Mannaminne och detta skapades av den svenska skulptören Anders Åberg och hans fru Barbro. Res genom museet och se en rad olika utställningar från jordbruk till spårvagnar. Upptäck Höga kustens historia med ett besök på Naturum Höga kusten och lär dig varför det är ett av UNESCO:s världsarv.

 

Det finns ingen brist på utsökt mat att prova på Höga kusten med unika smaker och rätter som är skapade med lokalt producerade råvaror. Varför inte prova surströmming (jäst sill) om du känner dig modig? Du kommer antingen att älska eller hata det!

 

Besök Höga kustens bränneri och njut av en guidad tur och lär dig mer om hur whiskey tillverkas innan du går tillbaka till restaurangen och whiskeybaren som öppnar upp mot ett stort däckområde med utsikt över den praktfulla Ångermanälven.

 

Hoppa ombord på Världsarvsbussen för ett mer hållbart sätt att utforska Höga kusten. Bussen är ett bekvämt sätt att resa på och går flera gånger om dagen mellan Friluftsbyn, Naturum besökscenter vid foten av Skuleberget, Veåsand (Skulebergets Havscamping) och södra och västra entrén till Skuleskogen nationalpark. Du kan parkera bilen i parkeringshuset utan kostnad.

 

Besök Höga kusten som är fylld med lantlig charm och äventyr som passar alla hastigheter och njut av livet ur ett nytt perspektiv!

Ett fantastiskt äventyr!

 

Höga Kusten erbjuder en spännande utsikt vid varje kurva och är Sveriges högsta kust. Oavsett om du letar efter en adrenalinframkallande utflykt eller ett mer fritidsäventyr kommer du att hitta det och så mycket mer...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Höga kusten

Från 748 kr enkel väg, bil och förare

Välj rutt...

Njut av en resa till Höga kusten

Från 748 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

 • Stockholm

  Ibland kallas Stockholm för ”Nordens Venedig” och det är inte konstigt – staden är fantastisk och erbjuder massor att upptäcka.

 • Malmö

  En kuststad med havskänsla, museer att utforska, eklektisk shopping och ett levande kulturliv.

 • Sälen

  Sälen är ett skidparadis och ett fantastiskt resmål året runt med vackra landskap, sjöar och vandringsleder.

 • Åre

  Åre är känt för sina fantastiska skidbackar, shopping, restauranger och barer och har en riktig storstadskänsla.

 • Småland

  Du som cyklar, vandrar, paddlar kanot eller fiskar kommer att förälska dig i Smålands natur. Det är ”Sverige på riktigt”.

 • Halland

  Vackra Halland på Sveriges västkust har en rik matkultur, fantastiska landskap och ännu bättre golf!

 • Kalmar

  Res genom tiden i denna vackra historiska stad.  Utforska dess slott, kullerstensgator och pittoreska gamla stadsdel. 

 • Öland

  Sveriges sommarparadis! Ett resmål som skiljer sig från mängden, helt naturligt och unikt vackert.

 • Glasriket

  Det finns så mycket att se i Sveriges glasrike! Här finns Kosta Boda, naturreservat, lugna sjöar och skogar. 

 • Skåne

  Litet landskap med stor charm. Skåne är ett paradis för vandrare, friluftare och naturälskare.

 • Värmland

  Om du älskar spännande friluftsäventyr eller lugnet i naturen kommer du att hitta det du söker i Värmland!

 • Dalsland

  ”Sveriges sjödistrikt” är perfekt för naturälskare med sina hisnande vackra landskap och en avslappnad atmosfär.

 • Västervik

  Sveriges bästa sommarstad, full av sevärdheter, god mat och kultur, är en speciell plats att besöka.

 • Göteborg

  Ett äventyr väntar på dig i Göteborg – en stad känd för sina kanaler, lummiga boulevarder, kaféer och fantastiska shopping!

 • Karlskrona

  Upptäck mängder av historia och skärgårdens vackra natur. 

 • Idre Fjäll

  Fantastiska Idre Fjäll med sina vackra landskap, fantastiska skidspår och vandringsleder är ett perfekt resmål året runt.

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.