Västervik

En stad för varje säsong

 

Den svenska staden Västervik är ett av tre kustområden i Småland. Den beskrivs som Sveriges bästa sommarstad och är full av sevärdheter, utsökt mat och kultur, vilket gör Västervik till en underbar plats att besöka när som helst på året.

 

Besök ett historiemuseum med en skillnad när du besöker Hjorteds Mopedmuseum och lär dig om mopedens historia. Museet har cirka 140 fordon från 1900-talet med en särskild betoning på dess utveckling under 50-, 60- och 70-talet. När du är klar med att resa tillbaka i tiden, gå ut och utforska konsten i världsklass på den årliga BANK! Gatukonstfestivalen. Med konst som täcker över 3 500 m väggutrymme och som har några av världens bästa gatukonstnärer.

 

Med en mängd olika butiker som sträcker sig från oberoende till finare butiker kommer du att skämma bort dig själv när du besöker Västervik. För fyndjägare och för dem som älskar artiklar med berättelser finns det gott om loppmarknader att njuta av så att du kan köpa några begagnade godsaker.

 

Det finns gott om god mat att njuta av i Västervik, oavsett om det är avslappnad, fin mat eller familjefavoriter. Ät med stil på Gränsö slott, en modern, klassisk restaurang och njut av utsökt lokalproducerad mat i överdådiga omgivningar. Smuggleren är en mysig och intim restaurang med nio bord med plats för 36 gäster. För en autentisk upplevelse kan du prova kvällens femrättersmeny som inkluderar lokal mat och vin och som får dig att känna dig mätt när du går.

 

Kom tillbaka till naturen och oavsett om det handlar om fiske, kajakpaddling eller vandring finns det många olika landskap att utforska. Med varierade vandringsleder för erfarna och nybörjare kan du se underverk av Västerviks fantastiska natur.

 

För golfälskare har Västervik tre fantastiska banor som varierar i storlek, karaktär och spel.  Känn havsluften i ansiktet på Västerviks Golfklubb, en 18-hålsbana som sträcker sig över park, skog och strand. Utmana dig själv på en 9-håls skogsbana i Lysingsbadets Golfklubb. Loftahammars Golfklubb är en 9-hålsbana som ligger i kuperad skog och parkterräng. Oroa dig inte om du inte har packat ner klubborna eftersom alla tre banorna har välutrustade golfbutiker.

 

Paddelsporter är väldigt populära i Sverige och Västervik har tre inomhushallar och flera utomhusbanor. Köp en paddel och delta i en av de snabbast växande sporterna just nu. Eller vad sägs om en golfspel frisbee? Ja, du läste rätt, det är en golfrunda men med en frisbee. Alvikens Discgolfbana är en 18-håls frisbeegolfbana och garanterat kul för alla!

 

Ta en tågresa till det förflutna och res på det smala tågspåret mellan Hultsfred och Västervik. Res hela vägen eller stanna till vid en av de 20 stationerna under resan. Boka en båttur och upptäck Hasselö som är Västerviks skärgårds största och mest befolkade ö. Den här ön är full av äventyr för alla åldrar, välj bland barnvänliga stränder eller ett varierat landskap att utforska. Upplev skoj under ett tak på Oddis Lekland, spela på lekplatsen eller utmana dina vänner på en match med LaserGame.

 

Oavsett om det är stadsutflykter, öhoppningar eller utflykter från en av de fantastiska golfbanorna finns det något för alla i Västervik.

En stad för varje säsong

 

Den svenska staden Västervik är ett av tre kustområden i Småland. Den beskrivs som Sveriges bästa sommarstad och är full av sevärdheter, utsökt mat och kultur, vilket gör Västervik till en underbar plats att besöka när...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Västervik

Från 999 kr enkel väg, bil och förare

Bild på boendet

Best Western Plus Vasterviks Stadshotell

Bild på boendet

Slottsholmen hotell och restaurang

Bild på boendet

Hamnhotellet

Välj rutt...

Njut av en resa till Västervik

Från 999 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

 • Stockholm

  Ibland kallas Stockholm för ”Nordens Venedig” och det är inte konstigt – staden är fantastisk och erbjuder massor att upptäcka.

 • Malmö

  En kuststad med havskänsla, museer att utforska, eklektisk shopping och ett levande kulturliv.

 • Sälen

  Sälen är ett skidparadis och ett fantastiskt resmål året runt med vackra landskap, sjöar och vandringsleder.

 • Åre

  Åre är känt för sina fantastiska skidbackar, shopping, restauranger och barer och har en riktig storstadskänsla.

 • Småland

  Du som cyklar, vandrar, paddlar kanot eller fiskar kommer att förälska dig i Smålands natur. Det är ”Sverige på riktigt”.

 • Halland

  Vackra Halland på Sveriges västkust har en rik matkultur, fantastiska landskap och ännu bättre golf!

 • Kalmar

  Res genom tiden i denna vackra historiska stad.  Utforska dess slott, kullerstensgator och pittoreska gamla stadsdel. 

 • Öland

  Sveriges sommarparadis! Ett resmål som skiljer sig från mängden, helt naturligt och unikt vackert.

 • Glasriket

  Det finns så mycket att se i Sveriges glasrike! Här finns Kosta Boda, naturreservat, lugna sjöar och skogar. 

 • Skåne

  Litet landskap med stor charm. Skåne är ett paradis för vandrare, friluftare och naturälskare.

 • Värmland

  Om du älskar spännande friluftsäventyr eller lugnet i naturen kommer du att hitta det du söker i Värmland!

 • Dalsland

  ”Sveriges sjödistrikt” är perfekt för naturälskare med sina hisnande vackra landskap och en avslappnad atmosfär.

 • Höga kusten

  Förälska dig i naturen när du besöker Höga kusten, och upplev det bästa av Sveriges friluftsliv och rustika charm. 

 • Göteborg

  Ett äventyr väntar på dig i Göteborg – en stad känd för sina kanaler, lummiga boulevarder, kaféer och fantastiska shopping!

 • Karlskrona

  Upptäck mängder av historia och skärgårdens vackra natur. 

 • Idre Fjäll

  Fantastiska Idre Fjäll med sina vackra landskap, fantastiska skidspår och vandringsleder är ett perfekt resmål året runt.

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.