Dalsland

Tillbaka till den fantastiska naturen

 

Vill du njuta av livet i ett långsammare tempo, luta dig tillbaka och njuta av utsikten? Då kan en resa till Dalsland vara svaret. Beläget i södra Sverige. Detta landskap har täta skogar och sjöar som ger Dalsland sitt namn som ”Sveriges sjödistrikt”.

 

Perfekt för naturälskare eller för dem som bara vill fly jäkten, res till Dalsland och upptäck denna lugna natur som är full med vandringsleder och sjöar. Utforska Tresticklans nationalpark med kilometervis av vildmark och sjöar, och njut av lugn och ro i ett område som gränsar till Norge.

 

Beroende på vilken typ av vandring du tycker om, vare sig den går längs skogsstigar eller är lite mer utmanande med backar, är en tur på Pilgrimsleden i Dalsland ett måste. Detta är en varierande vandringsled som tar dig genom hela landskapet Dalsland, och med en längd på över 100 km får du se platt jordbruksområde i söder och vilda skogar och berg i norr.

 

Eller varför inte hoppa i en kanot och utforska Dalsland från vattnet. Paddla längs Dano – Dalsland Nordmarken, som är Dalslands sjösystem och ett av de populäraste kanotområdena i Europa. Glid längs den 100 meter djupa sjön eller paddla nedför Dalslands kanal, och när du blir törstig kan du även dricka av det rena vattnet. Så, luta dig tillbaka och njut av vyerna av de vilda skogarna och ljudet av vatten och natur i harmoni. Och när du blir trött finns det hundratals campingplatser tillgängliga, så du kommer aldrig att vara utan en plats där du kan lägga ner ditt huvud!

 

Varje år reser tusentals besökare till Dalslands kanal för att se akvedukten i Håverud som är en fantastisk korsning av väg, vandringsled, järnväg och vattenväg. Akvedukten i Håverud är unik, och till skillnad från andra akvedukter i världen så är den tillverkad av nitade stålplåtar, och både en järnvägs- och vägbro passerar över den. 

 

Om du vill ta en paus från campinglivet kan du unna dig en vistelse på den pittoreska Baldersnäs herrgård. Bo i huvudbyggnaden, i en av flyglarna, i annexet eller dra dig tillbaka till de nyligen byggda stugorna och vakna upp till ljudet av naturen genom ditt öppna fönster. Njut av en promenad i den frodiga parken, koppla av i spat, sjunk ner i en varm jacuzzi eller den vedeldade badtunnan med utsikt över ängarna. När du blir hungrig efter en aktiv dag kan du äta en utsökt måltid i hotellrestaurangen tillagad av hållbara, äkta svenska produkter. 

 

Dalsland har inte bara hisnande vacker natur att erbjuda. Här finns också en uppsjö av museer att utforska, som Halmens hus, ett museum om halm, och Dalslands konstmuseum som visar modern konst. 

 

Ett absolut måste när du besöker Dalsland är en tur till Dalslands Moose Ranch. Ett möte med en älg, även känd som ”skogens kung”, är alltid fascinerande, och på Moose Ranch kan du få en unik kontakt med dessa majestätiska djur och se dem i deras naturliga livsmiljö. 

 

På Stena Line tycker vi om ordet ”lagom”, och när du reser till Dalsland är allting precis lagom. För utforskaren, äventyraren eller för någon som bara vill njuta av livet i ett långsammare tempo omgiven av lugn och skönhet, är en resa till landskapet Dalsland ett måste! 

Tillbaka till den fantastiska naturen

 

Vill du njuta av livet i ett långsammare tempo, luta dig tillbaka och njuta av utsikten? Då kan en resa till Dalsland vara svaret. Beläget i södra Sverige. Detta landskap har täta skogar och...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Dalsland

Från 748 kr enkel väg, bil och förare

Välj rutt...

Njut av en resa till Dalsland

Från 748 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

 • Stockholm

  Ibland kallas Stockholm för ”Nordens Venedig” och det är inte konstigt – staden är fantastisk och erbjuder massor att upptäcka.

 • Malmö

  En kuststad med havskänsla, museer att utforska, eklektisk shopping och ett levande kulturliv.

 • Sälen

  Sälen är ett skidparadis och ett fantastiskt resmål året runt med vackra landskap, sjöar och vandringsleder.

 • Åre

  Åre är känt för sina fantastiska skidbackar, shopping, restauranger och barer och har en riktig storstadskänsla.

 • Småland

  Du som cyklar, vandrar, paddlar kanot eller fiskar kommer att förälska dig i Smålands natur. Det är ”Sverige på riktigt”.

 • Halland

  Vackra Halland på Sveriges västkust har en rik matkultur, fantastiska landskap och ännu bättre golf!

 • Kalmar

  Res genom tiden i denna vackra historiska stad.  Utforska dess slott, kullerstensgator och pittoreska gamla stadsdel. 

 • Öland

  Sveriges sommarparadis! Ett resmål som skiljer sig från mängden, helt naturligt och unikt vackert.

 • Glasriket

  Det finns så mycket att se i Sveriges glasrike! Här finns Kosta Boda, naturreservat, lugna sjöar och skogar. 

 • Skåne

  Litet landskap med stor charm. Skåne är ett paradis för vandrare, friluftare och naturälskare.

 • Värmland

  Om du älskar spännande friluftsäventyr eller lugnet i naturen kommer du att hitta det du söker i Värmland!

 • Västervik

  Sveriges bästa sommarstad, full av sevärdheter, god mat och kultur, är en speciell plats att besöka.

 • Höga kusten

  Förälska dig i naturen när du besöker Höga kusten, och upplev det bästa av Sveriges friluftsliv och rustika charm. 

 • Göteborg

  Ett äventyr väntar på dig i Göteborg – en stad känd för sina kanaler, lummiga boulevarder, kaféer och fantastiska shopping!

 • Karlskrona

  Upptäck mängder av historia och skärgårdens vackra natur. 

 • Idre Fjäll

  Fantastiska Idre Fjäll med sina vackra landskap, fantastiska skidspår och vandringsleder är ett perfekt resmål året runt.

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.