Öland

Sveriges sommarparadis!

 

Kör över bron från Kalmar med bil eller ta passagerarfärjan till fots för att resa till Öland, som är Sveriges näst största ö och landets minsta landskap. Här finns allt du behöver för att njuta av en riktig paus från allt. Öland är verkligen ett annorlunda resmål med en naturlig och unik skönhet.

 

Med sina vackra vyer och intressanta platser är Öland ett verkligt sommarparadis för svenskar – inte minst den svenska kungafamiljen som har sitt sommarresidens Solliden här, vilket du kan besöka mellan maj och september.

 

Förutom många långa sandstränder är denna smala, mestadels platta ö känd för sin flora och fauna – med några som du inte kan hitta någon annanstans. Stora Alvaret, en kalkstensslätt där det växer sällsynta orkidéer, sträcker sig över södra Öland och är ansett som en orörd naturlig skönhet. Det finns öar, jordbruksland och kultiverade betesmarker, men hela området är utnämnt till ett världsarv av UNESCO. Det liknar ingen annan plats på jorden.

 

På öns västra kust finns Borgholms slott, som ofta kallas den vackraste slottsruinen i Skandinavien. Slottets storlek är imponerande och dess historia storslagen: det har varit hem till allt från kungar och drottningar till fångar och fångvaktare. Idag lockar det många besökare och det anordnas regelbundna guidade turer och evenemang här – till och med konserter.   Om du vill göra något avkopplande med aktivt kan du följa de många vandrings- eller cykellederna: de är anpassade för alla, oavsett kondition, ålder eller förmåga.

 

Men mer än något annat är Öland den perfekta platsen för en andningspaus. Luften här är frisk och ren och ön är som gjord för vandring eller cykling. Dra ner på tempot, utforska naturen och insup historien. Eller lyssna bara till vågorna medan du kopplar av på stranden med en picknik.

 

Den historiska staden Borgholm har varit en populär bad- och spaort sedan slutet av 1800-talet när gäster kom från hela Sverige med ångbåt för att njuta av den friska luften. Idag kan du njuta av de storslagna herrgårdarna vid havet, utomhusbaden vid småbåtshamnen eller ge dig ut i skogen längs havsstranden. Du kan också välja bland de mysiga kaféerna och restaurangerna, de flesta med lokala bönder och livsmedelsproducenter som leverantörer, eller botanisera bland butikerna.

 

Det är möjligt att uppleva Öland på en dag, men vi rekommenderar att du stannar åtminstone lite längre. Ön erbjuder turister ett utmärkt utbud av boenden, från hotell med lyxig atmosfär till bed & breakfast och camping, så det är perfekt för par eller familjer.

Sveriges sommarparadis!

 

Kör över bron från Kalmar med bil eller ta passagerarfärjan till fots för att resa till Öland, som är Sveriges näst största ö och landets minsta landskap. Här finns allt du behöver för att njuta av en...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Öland

Från 999 kr enkel väg, bil och förare

Välj rutt...

Njut av en resa till Öland

Från 999 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

 • Stockholm

  Ibland kallas Stockholm för ”Nordens Venedig” och det är inte konstigt – staden är fantastisk och erbjuder massor att upptäcka.

 • Malmö

  En kuststad med havskänsla, museer att utforska, eklektisk shopping och ett levande kulturliv.

 • Sälen

  Sälen är ett skidparadis och ett fantastiskt resmål året runt med vackra landskap, sjöar och vandringsleder.

 • Åre

  Åre är känt för sina fantastiska skidbackar, shopping, restauranger och barer och har en riktig storstadskänsla.

 • Småland

  Du som cyklar, vandrar, paddlar kanot eller fiskar kommer att förälska dig i Smålands natur. Det är ”Sverige på riktigt”.

 • Halland

  Vackra Halland på Sveriges västkust har en rik matkultur, fantastiska landskap och ännu bättre golf!

 • Kalmar

  Res genom tiden i denna vackra historiska stad.  Utforska dess slott, kullerstensgator och pittoreska gamla stadsdel. 

 • Glasriket

  Det finns så mycket att se i Sveriges glasrike! Här finns Kosta Boda, naturreservat, lugna sjöar och skogar. 

 • Skåne

  Litet landskap med stor charm. Skåne är ett paradis för vandrare, friluftare och naturälskare.

 • Värmland

  Om du älskar spännande friluftsäventyr eller lugnet i naturen kommer du att hitta det du söker i Värmland!

 • Dalsland

  ”Sveriges sjödistrikt” är perfekt för naturälskare med sina hisnande vackra landskap och en avslappnad atmosfär.

 • Västervik

  Sveriges bästa sommarstad, full av sevärdheter, god mat och kultur, är en speciell plats att besöka.

 • Höga kusten

  Förälska dig i naturen när du besöker Höga kusten, och upplev det bästa av Sveriges friluftsliv och rustika charm. 

 • Göteborg

  Ett äventyr väntar på dig i Göteborg – en stad känd för sina kanaler, lummiga boulevarder, kaféer och fantastiska shopping!

 • Karlskrona

  Upptäck mängder av historia och skärgårdens vackra natur. 

 • Idre Fjäll

  Fantastiska Idre Fjäll med sina vackra landskap, fantastiska skidspår och vandringsleder är ett perfekt resmål året runt.

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.