Småland

”Sverige på riktigt” är  Smålands officiella slogan och landskapet bjuder på rik kultur, spektakulära skogar och sjöar, idylliska röda stugor och en stark passion för lokal och ekologisk mat.

 

Det är också födelseplatsen för IKEA och författaren till Pippi Långstrump, Astrid Lindgren. Den är känd för att vara ett nav för innovation och kreativitet och när du reser till Småland förstår du varför.

 

Småland är idylliskt. Från cykling till vandring, kanotfiske och fisketurer kommer en resa till Småland få dig att förälskas i naturen och bli ett med naturen. Ingen resa till Småland är komplett utan att ta en tur längs de kilometerlånga cykelvägarna där du kan stanna till för en bit mat på många läckra restauranger längs vägen. Har du någonsin varit sugen på att tillbringa en natt i en traditionell röd stuga? Småland är platsen för att mysa i en av de många pittoreska stugorna i regionen. Glasriket är ett måste att se – ett flertal mindre byar mellan Kalmar och Växjö och har varit centrum för landets världsberömda glasblåsarsamhälle sedan 1742.  Missa inte en utflykt till den lilla staden Älmhult där den första IKEA-butiken och där möbler i paket föddes – det är nu hem till IKEA-museet.

 

Smålands städer erbjuder den perfekta harmonin mellan stadsliv, friluftsaktiviteter och tidlös kultur. En resa till Jönköping i utkanten av Vättern – Sveriges näst största sjö –  blandar stadsliv, strandmiljö och friluftsliv på ett fantastiskt sätt. Det är en bra utgångspunkt att börja utforska ifrån. Kalmar är en kuststad med rik historia och ett slott från 1500-talet som till och med har en vallgrav. Det finns många fantastiska restauranger, vackra butiker och härliga caféer att njuta av. När du reser till Kalmar får du inte missa en resa till Öland där du kan uppleva de vackra vita sandstränderna och många vandringsleder –  Öland är en populär plats att fly till på sommaren. Och slutligen Växjö som kallas för en  ”mindre metropol” som ligger i hjärtat av Småland. Det är Växjös kulinariska scen som verkligen skiljer sig från mängden med flera restauranger listade i White Guide – Skandinaviens ledande restaurangguide. Växjö har även en gång utnämnts till årets gastronomiska huvudstad!  Vi tror att du kommer att gilla det du upplever här.

 

Småland – det kan inte bli svenskare!

”Sverige på riktigt” är  Smålands officiella slogan och landskapet bjuder på rik kultur, spektakulära skogar och sjöar, idylliska röda stugor och en stark passion för lokal och ekologisk mat.

 

Det är också födelseplatsen för IKEA och författaren till Pippi...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Småland

Från 748 kr enkel väg, bil och förare

Välj rutt...

Njut av en resa till Småland

Från 748 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

 • Stockholm

  Ibland kallas Stockholm för ”Nordens Venedig” och det är inte konstigt – staden är fantastisk och erbjuder massor att upptäcka.

 • Malmö

  En kuststad med havskänsla, museer att utforska, eklektisk shopping och ett levande kulturliv.

 • Sälen

  Sälen är ett skidparadis och ett fantastiskt resmål året runt med vackra landskap, sjöar och vandringsleder.

 • Åre

  Åre är känt för sina fantastiska skidbackar, shopping, restauranger och barer och har en riktig storstadskänsla.

 • Halland

  Vackra Halland på Sveriges västkust har en rik matkultur, fantastiska landskap och ännu bättre golf!

 • Kalmar

  Res genom tiden i denna vackra historiska stad.  Utforska dess slott, kullerstensgator och pittoreska gamla stadsdel. 

 • Öland

  Sveriges sommarparadis! Ett resmål som skiljer sig från mängden, helt naturligt och unikt vackert.

 • Glasriket

  Det finns så mycket att se i Sveriges glasrike! Här finns Kosta Boda, naturreservat, lugna sjöar och skogar. 

 • Skåne

  Litet landskap med stor charm. Skåne är ett paradis för vandrare, friluftare och naturälskare.

 • Värmland

  Om du älskar spännande friluftsäventyr eller lugnet i naturen kommer du att hitta det du söker i Värmland!

 • Dalsland

  ”Sveriges sjödistrikt” är perfekt för naturälskare med sina hisnande vackra landskap och en avslappnad atmosfär.

 • Västervik

  Sveriges bästa sommarstad, full av sevärdheter, god mat och kultur, är en speciell plats att besöka.

 • Höga kusten

  Förälska dig i naturen när du besöker Höga kusten, och upplev det bästa av Sveriges friluftsliv och rustika charm. 

 • Göteborg

  Ett äventyr väntar på dig i Göteborg – en stad känd för sina kanaler, lummiga boulevarder, kaféer och fantastiska shopping!

 • Karlskrona

  Upptäck mängder av historia och skärgårdens vackra natur. 

 • Idre Fjäll

  Fantastiska Idre Fjäll med sina vackra landskap, fantastiska skidspår och vandringsleder är ett perfekt resmål året runt.

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.