Värmland

Ett svenskt sagoland

 

Oavsett om du älskar spännande friluftsäventyr eller lugnet i naturen kommer du att hitta det du söker när du reser till Värmland!

 

Värmland, som sträcker sig över kullar, majestätiska skogar och över 10 000 sjöar, är ett naturligt kustland i västra Svealand. Det är också hem till Sveriges längsta älv, Klarälven ,innan den flyter ut i en av Europas största sjöar, Vänern. Det varierade landskapet och mil av vatten gör Värmland idealiskt för adrenalinframkallande aktiviteter som att kanotpaddling, vandring och skidåkning.

 

Om du lockas av charmiga och lite udda herrgårdar är ett besök på Dömle Herrgård Spa & Resort och Hennickehammars Herrgård ett måste för att uppleva praktfullheten mitt i Värmlands hisnande vackra landskap.

 

Om du älskar att vara ute på öppet vatten så är Värmland platsen för dig. Omfamna äventyraren i dig och prova på forsränning längs Klarälven eller gå ett steg längre och bygg din egen flotte innan du ger dig av nedför älven. De flesta åar och sjöar är perfekta för att paddla kanot, och vill du göra något annorlunda kan du boka en fisketur vid sjön Upplunden och kanske till och med fånga en gädda eller abborre i de kristallklara vattnen. Luta dig tillbaka och njut av naturen när den är som bäst, håll ögonen öppna efter bäver och älg och om du har tur kanske du till och med får se den sällsynta vita älgen som har synts i området. 

 

För snöälskare finns det fantastiska snösportaktiviteter här, med bland annat längdskidåkningsspår som är perfekta för både nybörjare och erfarna. Res till de norra delarna av Värmland och du kommer att hitta Sveriges första skidtunnel, en högteknologisk anläggning där du kan åka skidor året runt. Här finns en uppsjö av vinteraktiviteter tillgängliga för alla åldrar och förmågor, det svåra är bara vad man ska välja med allt från skidutflykter, snöskovandringar, slädåkning och isfiske på sjön Gräsmången.

 

Värmland är inte bara ett nav av utomhusaktiviteter, det är också fullt av kultur. Mårbacka är gården där författaren Selma Lagerlöf bodde och idag en av Värmlands främsta kulturattraktioner. Gör ett besök i detta ståtliga hem och njut av en promenad genom trädgården som är fylld med fruktträd. Gå in på Värmlands museum och upptäck regionens historia genom de olika utställningarna och tillfälliga visningarna av internationella konstnärer. 

 

Medan du är i området kan du klä dig som en kung och köpa lite av det lokala linne som favoriseras av kungligheter. Klässbols historiska väveri har en fabriksbutik fylld med vackra föremål för ditt hem, den perfekta gåvan att ta med dig hem! 

 

En annan anledning att utforska Värmland är den fantastiska maten. Njut av klassiska rätter som spenatsoppa med pocherat ägg och raggmunk med stekt fläsk och lingon. Alla recept tillagas av säsongsbaserade, lokala produkter på ett fantasirikt och spännande vis. I Värmland är det populärt att plocka sin egen mat, så se till att prova de lokala delikatesserna när du utforskar området! 

 

För ett verkligt äkta tillbaka till naturen-äventyr är en tur till Värmland ett absolut måste!

Ett svenskt sagoland

 

Oavsett om du älskar spännande friluftsäventyr eller lugnet i naturen kommer du att hitta det du söker när du reser till Värmland!

 

Värmland, som sträcker sig över kullar, majestätiska skogar och över 10 000 sjöar, är...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Värmland

Från 848 kr enkel väg, bil och förare

Välj rutt...

Njut av en resa till Värmland

Från 848 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

 • Stockholm

  Ibland kallas Stockholm för ”Nordens Venedig” och det är inte konstigt – staden är fantastisk och erbjuder massor att upptäcka.

 • Malmö

  En kuststad med havskänsla, museer att utforska, eklektisk shopping och ett levande kulturliv.

 • Sälen

  Sälen är ett skidparadis och ett fantastiskt resmål året runt med vackra landskap, sjöar och vandringsleder.

 • Åre

  Åre är känt för sina fantastiska skidbackar, shopping, restauranger och barer och har en riktig storstadskänsla.

 • Småland

  Du som cyklar, vandrar, paddlar kanot eller fiskar kommer att förälska dig i Smålands natur. Det är ”Sverige på riktigt”.

 • Halland

  Vackra Halland på Sveriges västkust har en rik matkultur, fantastiska landskap och ännu bättre golf!

 • Kalmar

  Res genom tiden i denna vackra historiska stad.  Utforska dess slott, kullerstensgator och pittoreska gamla stadsdel. 

 • Öland

  Sveriges sommarparadis! Ett resmål som skiljer sig från mängden, helt naturligt och unikt vackert.

 • Glasriket

  Det finns så mycket att se i Sveriges glasrike! Här finns Kosta Boda, naturreservat, lugna sjöar och skogar. 

 • Skåne

  Litet landskap med stor charm. Skåne är ett paradis för vandrare, friluftare och naturälskare.

 • Dalsland

  ”Sveriges sjödistrikt” är perfekt för naturälskare med sina hisnande vackra landskap och en avslappnad atmosfär.

 • Västervik

  Sveriges bästa sommarstad, full av sevärdheter, god mat och kultur, är en speciell plats att besöka.

 • Höga kusten

  Förälska dig i naturen när du besöker Höga kusten, och upplev det bästa av Sveriges friluftsliv och rustika charm. 

 • Göteborg

  Ett äventyr väntar på dig i Göteborg – en stad känd för sina kanaler, lummiga boulevarder, kaféer och fantastiska shopping!

 • Karlskrona

  Upptäck mängder av historia och skärgårdens vackra natur. 

 • Idre Fjäll

  Fantastiska Idre Fjäll med sina vackra landskap, fantastiska skidspår och vandringsleder är ett perfekt resmål året runt.

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.