Karlskrona

En stad, 1 650 öar, kobbar och skär.

 

Byggd på 33 av de 1 650 öarna som utgör skärgården, är Karlskrona en helt unik stad och inte bara i termer av hur den ser ut. Den har en annorlunda känsla som du inte kan uppleva någon annanstans: den rika historien, arkitekturens storhet och känslan av exklusivitet som är något alldeles extra, allt förpackat i en cool atmosfär. Det är den perfekta platsen för en avkopplande vistelse.

 

Karlskrona grundades 1680 av Karl XI när han etablerade en flottbas här och har sedermera fått ett helt eget liv. Och det är inte svårt att förstå varför: den naturliga miljön är tveklöst regionens största attraktion, som lockar människor som vill njuta av den hälsosamma utomhuslivsstilen på vattnet. 

 

Karlskrona har idag givits världsarvsstatus av UNESCO, som ett erkännande av den välbevarade arkitekturen och stadsplanen. Om du vill utforska de fantastiska kyrkorna, torgen, paradgatorna och den traditionella arkitekturen kan du ta en rundtur som innefattar stadens historia och arv. 

 

Staden ligger mitt i skärgården, som också är ett av Sveriges sju biosfärområden, och centrum har en egen ö 6 km från fastlandet. Stortorget är ett av Europas största och vackraste, och shoppinggatorna ligger bara en kort promenad bort från bryggan. Du kan ta skärgårdsbåten eller till och med hyra en kajak för att paddla i din egen takt. Flottbasen är fortfarande landets största och har ett eget museum, komplett med ubåt, dykbåt, galjonsfigurer från 1700-talet och en undervattenstunnel där du kan se ett äkta skeppsvrak.

 

I närheten hittar du Saltön. Det är främst ett bostadsområde, men här finns även en fantastisk strand med hopptorn som barn älskar. Om du går över Saltön kommer du till Dragsö, som erbjuder fler stränder, camping, vandringsleder, en gästhamn, restaurang, minigolf och fiske. Så mycket för en så liten ö, och en helt annan värld trots närheten till stadens centrum!   

 

Karlskrona är din perfekta stadsbas för att utforska hela skärgården – och här finns mycket att se. Du kan slå läger på en öde ö om du känner dig riktigt äventyrlig. De flesta av oss är nöjda med att doppa tårna i en vacker vik, klättra på saltstänkta klippor eller bara luta oss tillbaka på sanden och se alla andra plaska omkring i havet!

 

Vad du än letar efter, så finns det en ö för dig!

 

Åk till Hasslö där du kan hitta stugor, hotell, en restaurang och en vingård! Ta med din egen cykel på skärgårdsbåten för att utforska eller vandra – det är lätt att ta sig runt ön till fots. Gå lite längre och över Hasslö bro till Almö där du kan hitta fler leder, vacker natur och en golfklubb. Du kan spela några hål eller bara äta lunch – hur som helst kan du njuta av utsikten. Sturkö är Blekinges största ö i hjärtat av skärgården, populär bland badare för sina badvikar.

 

Om din idé om den perfekta semestern består av friluftsliv, har Karlskrona allt du behöver och mer. 

En stad, 1 650 öar, kobbar och skär.

 

Byggd på 33 av de 1 650 öarna som utgör skärgården, är Karlskrona en helt unik stad och inte bara i termer av hur den ser ut. Den har en annorlunda känsla som...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Karlskrona

Från 999 kr enkel väg, bil och förare

Bild på boendet

First Hotel Statt Karlskrona

Bild på boendet

Hotell Conrad

Bild på boendet

Karlskrona H&H

Bild på boendet

Hotell Aston

Bild på boendet

Arkipelag Hotel & Brewery

Bild på boendet

På Hörnet

Bild på boendet

Clarion Collection Carlscrona

Välj rutt...

Njut av en resa till Karlskrona

Från 999 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

 • Stockholm

  Ibland kallas Stockholm för ”Nordens Venedig” och det är inte konstigt – staden är fantastisk och erbjuder massor att upptäcka.

 • Malmö

  En kuststad med havskänsla, museer att utforska, eklektisk shopping och ett levande kulturliv.

 • Sälen

  Sälen är ett skidparadis och ett fantastiskt resmål året runt med vackra landskap, sjöar och vandringsleder.

 • Åre

  Åre är känt för sina fantastiska skidbackar, shopping, restauranger och barer och har en riktig storstadskänsla.

 • Småland

  Du som cyklar, vandrar, paddlar kanot eller fiskar kommer att förälska dig i Smålands natur. Det är ”Sverige på riktigt”.

 • Halland

  Vackra Halland på Sveriges västkust har en rik matkultur, fantastiska landskap och ännu bättre golf!

 • Kalmar

  Res genom tiden i denna vackra historiska stad.  Utforska dess slott, kullerstensgator och pittoreska gamla stadsdel. 

 • Öland

  Sveriges sommarparadis! Ett resmål som skiljer sig från mängden, helt naturligt och unikt vackert.

 • Glasriket

  Det finns så mycket att se i Sveriges glasrike! Här finns Kosta Boda, naturreservat, lugna sjöar och skogar. 

 • Skåne

  Litet landskap med stor charm. Skåne är ett paradis för vandrare, friluftare och naturälskare.

 • Värmland

  Om du älskar spännande friluftsäventyr eller lugnet i naturen kommer du att hitta det du söker i Värmland!

 • Dalsland

  ”Sveriges sjödistrikt” är perfekt för naturälskare med sina hisnande vackra landskap och en avslappnad atmosfär.

 • Västervik

  Sveriges bästa sommarstad, full av sevärdheter, god mat och kultur, är en speciell plats att besöka.

 • Höga kusten

  Förälska dig i naturen när du besöker Höga kusten, och upplev det bästa av Sveriges friluftsliv och rustika charm. 

 • Göteborg

  Ett äventyr väntar på dig i Göteborg – en stad känd för sina kanaler, lummiga boulevarder, kaféer och fantastiska shopping!

 • Idre Fjäll

  Fantastiska Idre Fjäll med sina vackra landskap, fantastiska skidspår och vandringsleder är ett perfekt resmål året runt.

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.