Skåne

Litet landskap med stor charm.

 

Detta lilla Skandinaviska landskap, det sydligaste i Sverige, är en liten bit av paradiset med massor att erbjuda. Skåne lockar vandrare från hela världen, både nybörjare och mer erfarna, som inte kan få nog av den vackra naturen. Lyckligtvis är mycket av den kartlagd för dig…

 

I siffror är Skåneleden 1 300 km lång med sex del-leder och 118 etapper. I verkligheten består den av vackra stränder, charmiga fiskebyar, täta skogar och megalitmonument. Landskapet är varierat och kulturen rik, och du kan välja mellan att vandra en dag eller mycket längre. Det finns långa sträckor att njuta av, så du kanske vill köpa några lokala råvaror från en av de många gårdsbutikerna. Du kan välja din rutt efter förmåga, och vissa är tillgängliga för dem med hjul, vilket öppnar upp den svenska landsbygden för alla. 

 

Skåneleden är bara en av de olika som finns utspridda över Skåne och dess nationalparker. Du kan välja terräng efter eget önskemål, från Söderåsens frodiga skogar och 150 miljoner år gamla ås, till Stenshuvuds sandiga hedar och steniga vägar, komplett med tre toppar. I väster präglas den skånska kusten av dramatiska klippor och steniga berg.  

 

Eftersom Sverige är en fristad för camping i det vilda kan du slå ner dina tältpinnar nästan var som helst och verkligen uppleva naturen för en natt eller två. Om du föredrar att ha lite mer bekvämligheter finns det campingplatser med faciliteter som vindskydd, torrtoalett, ved och soptunnor. Allt är gratis.

 

Självklart erbjuder Skåne en mängd boenden för alla smaker och plånböcker. Om camping inte är något för dig, kan du välja ett lyxigt slott, en enkel stuga, ett avkopplande spahotell eller till och med en bondgård – många bönder välkomnar gäster för en annorlunda upplevelse.  

 

All den friska luften gör Skåne till den perfekta semesterdestinationen för familjer som vill vara aktiva. Dessutom finns det massor av attraktioner som håller barnen glada. De kommer att älska Skånes Djurpark, som är hem till över 900 djur och 100 olika arter. De flesta av dessa är nordisk fauna av det sötaste slaget och du kommer att upptäcka några som du inte är bekant med, inklusive Skånegås, Gutefår, fjällboskap och jämtlandsget. Djurparken är också en tillfällig fristad för föräldralösa djur från hela världen tills de hittar ett permanent hem – så du vet aldrig vem du kan möta!

 

Fans av deckarserien Bron är redan bekanta med Öresundsbron som serien har fått sitt namn av. Den är synlig längs Skånes kust – och den bästa utsiktspunkten på land är Luftkastellet eller Ribersborgs kallbadhus, där du kan bada och basta med en avkopplande vy. Det bästa sättet att uppleva bron på är självklart att köra över den. Du kan köra de 16 kilometrarna på bara 20 minuter, där de sista 4 kilometrarna går genom världens längsta undervattenstunnel från den konstgjorda ön Pepparholmen.   

 

Bron förenar Malmö med Köpenhamn, och de två städerna sägs ha mer gemensamt än vad Skåne har med resten av Sverige. Du måste göra ett besök för att få veta mer om den delade historien och upptäcka hur Malmö är distinkt svenskt men med en lätt dansk smak…

Litet landskap med stor charm.

 

Detta lilla Skandinaviska landskap, det sydligaste i Sverige, är en liten bit av paradiset med massor att erbjuda. Skåne lockar vandrare från hela världen, både nybörjare och mer erfarna, som inte kan få nog...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Skåne

Från 1099 kr enkel väg, bil och förare

Välj rutt...

Njut av en resa till Skåne

Från 1099 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

 • Stockholm

  Ibland kallas Stockholm för ”Nordens Venedig” och det är inte konstigt – staden är fantastisk och erbjuder massor att upptäcka.

 • Malmö

  En kuststad med havskänsla, museer att utforska, eklektisk shopping och ett levande kulturliv.

 • Sälen

  Sälen är ett skidparadis och ett fantastiskt resmål året runt med vackra landskap, sjöar och vandringsleder.

 • Åre

  Åre är känt för sina fantastiska skidbackar, shopping, restauranger och barer och har en riktig storstadskänsla.

 • Småland

  Du som cyklar, vandrar, paddlar kanot eller fiskar kommer att förälska dig i Smålands natur. Det är ”Sverige på riktigt”.

 • Halland

  Vackra Halland på Sveriges västkust har en rik matkultur, fantastiska landskap och ännu bättre golf!

 • Kalmar

  Res genom tiden i denna vackra historiska stad.  Utforska dess slott, kullerstensgator och pittoreska gamla stadsdel. 

 • Öland

  Sveriges sommarparadis! Ett resmål som skiljer sig från mängden, helt naturligt och unikt vackert.

 • Glasriket

  Det finns så mycket att se i Sveriges glasrike! Här finns Kosta Boda, naturreservat, lugna sjöar och skogar. 

 • Värmland

  Om du älskar spännande friluftsäventyr eller lugnet i naturen kommer du att hitta det du söker i Värmland!

 • Dalsland

  ”Sveriges sjödistrikt” är perfekt för naturälskare med sina hisnande vackra landskap och en avslappnad atmosfär.

 • Västervik

  Sveriges bästa sommarstad, full av sevärdheter, god mat och kultur, är en speciell plats att besöka.

 • Höga kusten

  Förälska dig i naturen när du besöker Höga kusten, och upplev det bästa av Sveriges friluftsliv och rustika charm. 

 • Göteborg

  Ett äventyr väntar på dig i Göteborg – en stad känd för sina kanaler, lummiga boulevarder, kaféer och fantastiska shopping!

 • Karlskrona

  Upptäck mängder av historia och skärgårdens vackra natur. 

 • Idre Fjäll

  Fantastiska Idre Fjäll med sina vackra landskap, fantastiska skidspår och vandringsleder är ett perfekt resmål året runt.

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.