Halland

Halland är en idyllisk fristad på Sveriges västkust mellan Göteborg och Helsingborg. Landskapet stoltserar med en rik matkultur, fantastisk natur och är populär bland cyklister, surfare och eftersom landskapet är känt som ”Sveriges golfhuvudstad” – är det även populärt bland golfare! 

 

Med sitt vackra naturlandskap med gröna skogar, sandstränder och vattenfall är en resa till Halland minnesvärd. För dig som älskar friluftsliv finns det ingen brist på alternativ i Halland.

 

Halmstad är den största staden i Halland och är en perfekt plats för att utforska resten av regionen. Dess cykelleder är en stor sevärdhet för dem som vill utforska den vackra landsbygden. Halmstad är startpunkten för Kattegattleden – Sveriges allra första nationella cykelled som en gång tilldelades Årets europeiska cykelled av cykel&vandringsmässan. Den här unika cykelvägen sträcker sig över 390 km och tar sig igenom pittoreska fiskebyar, vackra fält och det fantastiska landskapet i Halland och mer. Prins Bertils stig är en 18 km lång vandringsled med havsutsikt och en rad olika gröna skogar. Missa inte ett besök för att utforska Halmstads slott som är startpunkten för Prins Bertils vandringsled. Danska Fall är ett vackert vattenfall i ett oförstört naturreservat där du kan njuta av en avkopplande promenad genom den natursköna bokskogen. Det är något du inte får missa. Nära Halmstad ligger också naturreservatet Haverdal, ytterligare en bokskog med många vandringsleder att utforska. Du hittar även Lynga sanddynen eller Stora Sandkullen – sanddynen sträcker sig hela 36 meter över havet och är förmodligen den högsta i Skandinavien. Utsikten över havet och skogen är helt enkelt magnifik.

 

Halmstad är känt för sina fantastiska stränder med Tylösand och Östra stranden som två av de mest populära. Staden har ett fantastiskt nattliv med många barer och restauranger att uppleva. Glöm inte att ta en titt på Pablo Picassos 15 meter långa skulptur ”Kvinnohuvud” när du tar dig längs gångstigarna vid Nissanfloden och även tar tillfället i akt att njuta av Carl Milles skulptur, Europa och tjuren. Om du gillar utomhusmarknader kan du ta en tur till Stora torg där du även kan köpa färsk frukt, grönsaker, blommor, växter och mycket mer.

 

När du reser till Halland och Halmstad kan du känna dig säker på en resa som ger mersmak.

Halland är en idyllisk fristad på Sveriges västkust mellan Göteborg och Helsingborg. Landskapet stoltserar med en rik matkultur, fantastisk natur och är populär bland cyklister, surfare och eftersom landskapet är känt som ”Sveriges golfhuvudstad” – är det även populärt bland...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Halland

Från 778 kr enkel väg, bil och förare

Välj rutt...

Njut av en resa till Halland

Från 778 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

 • Stockholm

  Ibland kallas Stockholm för ”Nordens Venedig” och det är inte konstigt – staden är fantastisk och erbjuder massor att upptäcka.

 • Malmö

  En kuststad med havskänsla, museer att utforska, eklektisk shopping och ett levande kulturliv.

 • Sälen

  Sälen är ett skidparadis och ett fantastiskt resmål året runt med vackra landskap, sjöar och vandringsleder.

 • Åre

  Åre är känt för sina fantastiska skidbackar, shopping, restauranger och barer och har en riktig storstadskänsla.

 • Småland

  Du som cyklar, vandrar, paddlar kanot eller fiskar kommer att förälska dig i Smålands natur. Det är ”Sverige på riktigt”.

 • Kalmar

  Res genom tiden i denna vackra historiska stad.  Utforska dess slott, kullerstensgator och pittoreska gamla stadsdel. 

 • Öland

  Sveriges sommarparadis! Ett resmål som skiljer sig från mängden, helt naturligt och unikt vackert.

 • Glasriket

  Det finns så mycket att se i Sveriges glasrike! Här finns Kosta Boda, naturreservat, lugna sjöar och skogar. 

 • Skåne

  Litet landskap med stor charm. Skåne är ett paradis för vandrare, friluftare och naturälskare.

 • Värmland

  Om du älskar spännande friluftsäventyr eller lugnet i naturen kommer du att hitta det du söker i Värmland!

 • Dalsland

  ”Sveriges sjödistrikt” är perfekt för naturälskare med sina hisnande vackra landskap och en avslappnad atmosfär.

 • Västervik

  Sveriges bästa sommarstad, full av sevärdheter, god mat och kultur, är en speciell plats att besöka.

 • Höga kusten

  Förälska dig i naturen när du besöker Höga kusten, och upplev det bästa av Sveriges friluftsliv och rustika charm. 

 • Göteborg

  Ett äventyr väntar på dig i Göteborg – en stad känd för sina kanaler, lummiga boulevarder, kaféer och fantastiska shopping!

 • Karlskrona

  Upptäck mängder av historia och skärgårdens vackra natur. 

 • Idre Fjäll

  Fantastiska Idre Fjäll med sina vackra landskap, fantastiska skidspår och vandringsleder är ett perfekt resmål året runt.

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.