Hamnen i Dublin

Terminal 2, Alexandra Rd, Dublin Port, Dublin, D01 WD28, Ireland
Terminal 2, Alexandra Rd, Dublin Port, Dublin, D01 WD28, Ireland

Dublin-hamnen är en specialbyggd anläggning för Stena Lines Superferries. Stena Lines färjeterminal i Dublin ligger 6 km (4 miles) öster om Dublins centrum. Det vinns många skyltar på huvudvägarna som leder fram till hamnen med tydliga anvisningar.

Öppettider

måndag - söndag: 05:30 - 02:30

Biljetter och bokningar

Image
Title
Biljetter och bokningar

Toaletter

Image
Title
Toaletter

Skötplats

Image
Title
Skötplats

Passagerarlounge

Image
Title
Passagerarlounge

Varuautomat

Image
Title
Varuautomat

Wi-Fi

Image
Title
Gratis Wi-Fi

Assistans för funktionsnedsatta

Image
Title
Assistans för funktionsnedsatta

Korttidsparkering (betald)

Image
Title
Korttidsparkering (betalbar)

Långtidsparkering (betald)

Image
Title
Långtidsparkering (betalbar)

Avlämningsområde

Image
Title
Avlämningsområde

Handikapptoalettet

Image
Title
Handikapptoalettet

Platser

GPS: 53.349866, -6.196624

 

Adress: Terminal 2, Alexandra Rd, Dublin Port, Dublin, D01 WD28, Irland.

 

Stena Lines färjeterminal i Dublin ligger 6 km (4 miles) öster om Dublins centrum. Det vinns många skyltar på huvudvägarna som leder fram till hamnen med tydliga anvisningar.

 

Det finns 30 parkeringsplatser vid hamnen:

• Korttidsparkering: 2,00 EUR per timme (lägsta avgift 1,00 EUR)

• Daglig parkeringsavgift: 9,00 EUR per 24 timmar (eller en hel dag)

• Långtidsparkering: 50,00 EUR per 7 dagar

 

Korttidsparkering finns tillgänglig utanför terminalbyggnaden. Biljetter kan köpas från parkeringsautomaten som tar emot både kredit-/betalkort och mynt men inte sedlar. Se till att din biljett täcker den föreslagna vistelsetiden. Det är viktigt att du visar en giltig parkeringsbiljett på instrumentpanelen under hela vistelsen. Om du inte gör det kan det leda till att fordonet spärras fast. Fordonsspärrning är i drift och frisläppningsböterna är 80,00 euro. Observera att maskinen endast accepterar euromynt. Förlorade biljetter debiteras till det fullständiga veckopriset.

 

M50-avgift

M50-vägen är en tullfri väg utan hinder. Det betyder att kameror, som ligger mellan korsning 6 och 7 på M50, skannar ditt registreringsnummer och debiterar fordonsägaren.

Det är enkelt att betala för din M50-resa  – ladda ner M50 Quick Pay-appen på Android eller Apple eller så kan du gå till eFlow.ie och betala online.

Det är förarens ansvar att betala M50-tullar före kl. 20.00 dagen efter resan. Underlåtenhet att betala före tidsfristen kommer att resultera i en straffavgift som kommer att debiteras fordonsägaren.

Det finns ingen direkt tågförbindelse till hamnen i Dublin.

 

Det finns en spårvagnshållplats för Luas Red Line vid ”The Point” som ligger mittemot ingången till Dublins hamn men detta är 40 minuters promenad från Stena Lines färjeterminal (3,2 km). Taxi finns tillgänglig.

Resor från Dublin till Holyhead

 

Passagerare till fots som reser med avgångarna 08:15, 14:45 och 20:30 från Dublin kan använda en busstjänst som tar dig från Dublins stadscentrum till Stena Line färjeterminal. Bussen avgår från Westmoreland Street i Dublins stadscentrum kl. 07.00, 14.00 och 19.00.

Obs! Det finns ingen busstjänst för passagerare som avreser kl. 02.15 från Dublin.

 

Resor från Holyhead till Dublin

 

När du anländer till byggnaden Stena Line Terminal 2 i Dublin kl. 02.15, 09.00 eller 14.45 från Holyhead finns det också en bussförbindelse som tar dig till Dublins stadscentrum med stopp på Connolly DART järnvägsstation och Westmoreland Street.

Obs! Det finns ingen busstjänst för passagerare som avreser kl. 20.30 från Holyhead.

 

Biljettpriser

Vuxen enkelbiljett: 3,50 euro

Vuxen tur och retur: 6,00 euro

Barn enkelbiljett: 2,00 euro

Barn tur och retur: 3,00 euro

 

Betalning kan göras kontant (endast euro) eller via Dublin Leap-kortet. Kredit- och betalkort accepteras inte .

 

För passagerare som reser från Stena Lines färjeterminal i Dublin till Dublins centrum; det sker ett extra stopp vid Heuston järnvägsstation. Biljettpriset till detta stopp är 4,50 euro per vuxen och 3,00 euro per barn.

Det finns många taxiföretag i Dublin, inklusive en vid Stena Line färjeterminalen där du kan få tag på en taxi. Alternativt finns det onlinetjänster som Uber, Free Now och Bolt samt ett flertal uppringningstjänster som Dublin Dial a Cab (+353 1 80 800) eller NCR (+353 1 67 72 222).

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.