Bretagne

Oavsett om du älskar att utforska staden, njuta av god mat eller bara ta en paus, bör du boka en bilresa till Bretagne för att bara ta det lugnt!

 

Bretagne, känt som Little Britain, ligger i västra Frankrike och är en perfekt plats att besöka när som helst på året. Med Engelska kanalen på ena sidan och Atlanten på den andra är Bretagnes kust den längsta i Frankrike, och du kan njuta av promenader, båtturer eller brädpaddling.  

 

Längs Bretagnes kust finns världens största samling av fyrar, och dessa vägledare är öppna för besök. Det krävs exakt 365 steg för att nå toppen av fyren Île Vierge i Plouguerneau och dröm om belöningen när du har kommit upp i världens högsta stensatta fyr. 

 

Ta tillfället för en djurskådning då Bretagnes kust är full av havsdäggdjur och fåglar. Få en glimt av flasknosdelfinen, se gråsälen vila i sin favoritposition som kallas ”banana” vilket betyder att den håller upp huvudet och fötterna för att hålla lunnefågeln borta, den som har fått ”havspapegojan” på grund av sitt gälla skrik. 

 

Borsta av sanden från fötterna och dra på vandringskängorna, eftersom Bretagne är välförsett med vandringsleder. Om du gillar att vandra i skogar är ett besök i den förtrollade Broceiliandskogen ett absolut måste eller res vidare till Maggioreregionen och utforska några av de vackraste naturparkerna.

 

Ta ett steg bakåt i tiden för den fascinerande kulturarvet som Bretagne har att erbjuda. Gå vilse i gränderna i gamla städer, anta utmaningen med ett Escape Game i en medeltidsfästning eller dansa ända till gryningen till Bretagnes säckpipor. Bretagne är en region full av legender och traditioner, du behöver bara upptäcka dem!

 

Matälskare njuter av Bretagnes matkultur och får snålvattnet att rinna med sitt breda utbud av smaker från land och hav. Smaka på färska kammusslor eller dyk ner i en crêpe toppad med salt karamell. Det finns ingen bättre anledning att utforska och styra kosan till Bretagne än att provsmaka alla dessa läckra maträtter!

 

Oavsett vilken livsrytm du har erbjuder Bretagne allt, hisnande kustlinjer, naturen som väntar på att upptäckas och läcker mat. Res bort från allt och styr mot Bretagne.

Oavsett om du älskar att utforska staden, njuta av god mat eller bara ta en paus, bör du boka en bilresa till Bretagne för att bara ta det lugnt!

 

Bretagne, känt som Little Britain, ligger i västra Frankrike...

Läs mer Läs mindre

Segla direkt från Rosslare till Cherbourg

Njut av en resa till Frankrike

Från 1812 kr enkel väg, bil och förare

Segla direkt från Rosslare till Cherbourg

Njut av en resa till Frankrike

Från 1812 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.