Sök pris & boka

Om båtresan


Får man ta med sig djur på resan?

Internetbokningar: Har du bokat båtresa + boende via internet måste du ringa 0770-57 57 00 för att boka in ditt djur. Kontrollera också om det är tillåtet att ta med djur till ditt önskade boende.

Djurbefordran
Samtliga djur måste alltid förbokas eftersom antalet djurplatser ombord är begränsade. I första hand är det alltid djurägaren själv som bestämmer om djuret är i kondition för en transport. Dock förbehåller sig Stena Line rätten att neka djurtransport om förhållandena, t ex temperatur och sjögång, är extrema. 

Djurägaren har ansvar att hos Tullverket/Jordbruksverket efterhöra de regler som är gällande och tillse att all dokumentation samt övriga åtgärder är i ordning för ut- och hemresa. För incheckningstider, se resp linje/fartyg. Vid incheckningen ska personalen informeras om att djur finns med i fordonet. Bildäcket är låst under resan och tillträde för gäster är ej tillåtet. Djur kan endast resa med en person som handhar djuret. Kontakta även personalen ombord för mer information. På vissa fartyg får hundarna tas med på däck om följande regler följs: de måste gå direkt upp på däck, hållas kopplade, spillning måste tas om hand och de får ej lämnas ensamma. Kunden ansvarar själv för sitt djur under resan.  

Ledsagarhund är alltid välkommen på alla våra fartyg.


Följande gäller på respektive fartyg:

Danmark

Sällskapsdjur reser fritt på linjerna Göteborg–Frederikshavn och Halmstad–Grenå.
  • STENA JUTLANDICA: Djur tillåts i eget fordon på bildäck hela året. Hundar kan även tas med till anvisad plats på däck 7. Katter reser i sina medhavda burar. Hästtransport är tillåtet året om. För övriga frågor om djur ombord kontakta Stena Line.
  • STENA DANICA: På grund av den höga värmen på bildäck tillåts inte djur i eget fordon under maj – augusti. Djur tillåts i eget fordon på bildäck under september – april. Hundar kan även tas med till anvisad plats på däck 8 och 9. Katter får transporteras i egen bur. Hästtransport är tillåten hela året. För övriga frågor om djur ombord, kontakta Stena Line.
    STENA VINGA: På grund av den höga värmen på bildäck tillåts inte djur i eget fordon under maj – augusti. Hundar kan även tas med till anvisad plats i vår hund-lounge som har 15 platser. Det finns även en liten rastplats för hundar ute på däck där de kan uträtta sina behov. Katter reser i sina medhavda burar. Hästtransport är tillåtet året om. För övriga frågor om djur ombord kontakta Stena Line.
  • STENA NAUTICA: Djur tillåts i eget fordon på bildäck hela året. Hundar kan även tas med till anvisad plats på däck 7, plats förbokas vid bokning. För övriga frågor om djur ombord kontakta Stena Line.  

Tyskland
 
  • STENA GERMANICA: Ombord finns ett antal hytter för resande med djur samt en rastgård. En sådan hytt måste bokas för att få ta med sig djur ombord. Djuren får ej vistas i publika utrymmen, endast i hytten och rastgården samt till/från bildäck vid avgång och ankomst. Läs mer » 
  • STENA SCANDINAVICA: Ombord finns ett antal hytter för resande med djur samt en rastgård. En sådan hytt måste bokas för att få ta med sig djur ombord. Djuren får ej vistas i publika utrymmen, endast i hytten och rastgården samt till/från bildäck vid avgång och ankomst. Läs mer »
  • M/S SKÅNE OCH MECKLENBURG-VORPOMMERN: Bildäck är låst under resan och tillträde för gäster är ej tillåtet. Djur kan endast resa med en person som handhar djuret. Läs mer om vilka regler som gäller »
Polen 

Lettland 
  • Husdjur är alltid tillåtna på Stena Flavia. Under perioden 1/10-30/4 är husdjur endast tillåtna i anpassade husdjurshytter. Från 1/5-30/9 kan husdjur även transporteras i Stena Line kennels samt lämnas i fordon. Om ditt husdjur transporteras i fordon får du endast besöka bildäck i tillsammans med personal efter att i god tid ha informerat personal vid informationen ombord.

 

Våra rutter på Irländska Sjön

Katter och hundar får resa i bilen utan kostnad. Husdjur är inte tillåtna i publika utrymmen ombord. Om man reser som fotpassagerare måste man boka plats i vår kennel ombord då inga djur är tillåtna i publika utrymmen. Små hundar och katter kan vistas i publika utrymmen på rutten Cairnryan - Liverpoolom de sitter i en resebur. Detta stäms av med personal ombord och personalen kan be dig om att ta ner dit djur till kenneln. Alla djur måste förbokas. 

 

På rutten Belfast Liverpool får djur inte vistas i hytterna utan måste bokas in i kenneln. 

 

https://www.gov.uk/guidance/pet-travel-to-europe-from-1-january-2021

 

https://www.gov.ie/en/publication/b76e9-brexit-movement-of-pets/


https://www.nidirect.gov.uk/articles/taking-your-pets-abroad

 

Vår rutt Hoek van Holland - Harwich 

Husdjur måste förbokas och kan resa i din bil eller i kennel ombord. TV-övervakning av kenneln finns i alla hytter och normalt kan man avtala med personalen att få besöka sitt djur i bilen under överresan. 

 

https://www.gov.uk/guidance/pet-travel-to-europe-from-1-january-2021

 

https://www.government.nl/topics/brexit/question-and-answer/can-i-take-my-pet-from-the-uk-to-the-netherlands-after-brexit

 

Observera att det är ditt ansvar att se till att alla inresevillkor för det land du besöker är uppfyllda, annars får ditt husdjur inte resa. Du måste också skaffa och tillhandahålla alla nödvändiga dokument och göra alla åtgärder inklusive, om nödvändigt, karantän, för att uppfylla alla rättsliga krav.