Sök pris & boka

Om båtresan


Djur med på resan till Polen

Du är välkommen att åka med oss tillsammans med din hund, katt eller annat smådjur. Vi har hytter speciellt avsedda för passagerare med djur samt rastningsplatser. Vi vill också ta hänsyn till andra passagerare därför har vi lite information till dig som reser med djur:

 

Färjor

Du kan ta med djur på Stena Spirit och Stena Vision. Incheckning 60 min före avgång.

 

Bokning

Du måste ange redan vi bokning att du har djur med dig. Var vänlig glöm inte det, eftersom vi inte kan släppa dig ombord med djuret om det inte är bokat. I så fall blir din biljett ogiltig utan rätt till ersättning. Ifall ett obokat djur upptäcks på färjan, måste vi anmäla det till polisen och veterinära myndigheter. Och du kan bli åtalad för smuggling! Därför är det viktigt att boka plats för sin fyrbenta vän på färjan.

 

Extra avgift

Extra avgift debiteras om du inte respekterar dessa bestämmelser – om djuret reser i en hytt som inte är avsedd för djurtransport, om du inte anger att du reser med djur vid bokning och om du rastar djur annat än på de avsedda platserna. Om du bryter mot regler för vistelse av djur ombord (t. ex. rastar din hund utan munkorg, tar med hunden in på restaurang) är avgiften 250 SEK (100 PLN). Avgift för resa med djur som saknar biljett är 1000 SEK (400 PLN). Avgiften betalas i receptionen.

 

Hytter

På Stena Spirit och Stena Vision finns insides 2- och 4-bäddshytter med dusch och toalett speciellt avsedda för passagerare med djur. Kom bara ihåg att en hytt kan nyttjas av högst två personer och tre djur. Hytter som är godkända för djur är inte tillgängliga för kryssar vilket gör att man inte kan ta med djur på kryssning.

 

Säkerhet

För att din hund skulle kunna följa med på resan måste du ta med dig koppel och munkorg! Om du glömmer något av dem, kan vi inte släppa djuret ombord, vilket kan betyda att din biljett blir ogiltig utan rätt till ersättning. Kom ihåg att koppla hunden och sätta munkorg på den innan du åker eller går ombord. Visa koppel och munkorg vid biljettincheckning. Hunden ska hållas kopplad och bära munkorg under hela resan när den vistas bland andra passagerare. Hundar får inte vistas i publika utrymmen.

Även om du tycker att din hund är väldigt snäll, kan andra passagerare ha sina egna åsikter och vi vill att alla trivs ombord under resan. Därför har vi satt upp fasta regler och tar en extra avgift om du bryter mot dem.

Om du är osäker, kontakta oss i förväg på telefon eller mail. Om din hund inte kan bära munkorg, kontakta oss så att vi kan bestämma om och hur hunden kan transporteras.

Katter, hamstrar, illrar och andra smådjur måste resa i låsta burar.

För att identifiera ditt djur har vi speciella halsband som du får när du hämtar dina boardingkort.

Djurägaren är ensamt ansvarig för sitt djur, inkl. skador på andra passagerare.

 

Veterinära föreskrifter

Djurägaren är skyldig att ha djurpass och uppfylla andra krav gällande in- och utförsel av djur. Notera att detta informationsblad innehåller bara praktiska tips. För information om vilka krav ditt djur måste uppfylla, kontakta vederbörande myndigheter.

 

Ledarhundar

Synskadades ledarhund kan tas med ombord på samma villkor som andra husdjur.

 

Större djur

Vi kan transportera hästar men inga andra större levande djur. Hästar måste förbokas och kan på grund av väderförhållanden nekas överfart för djurens egen säkerhet.

 

Vill du veta mer?

Är du osäker, om ditt djur uppfyller alla krav, fråga Stena Lines personal. Vi hjälper dig gärna så att ni ska trivs ombord!