Christmas decoration in a Christmas advent market in central Vienna, Austria

Fånga julmagin i Tyskland

Att komma i julstämning är enkelt när man besöker julmarknader. Gnistrande ljus, stämningsfulla melodier och doften av traditionella läckerheter väntar. Här har vi samlat några av norra Europas bästa julmarknader. Följ med oss på en resa över havet och låt julen omfamna dig på de mest förtrollande julmarknaderna. Boka din biljett idag!

Header
Rostocks Julmarknad – Rostock
Body

Datum: 27 november – 22 december


Varje år vallfärdar över 1 miljon människor till Rostocks julmarknad, och med ett arv som sträcker sig till 1500-talet är det även den äldsta i norra Europa. Miljontals ljus lyser upp Rostocks julmarknad med sina tusentals stånd och en mängd underhållande aktiviteter. Pariserhjul, radiobilar och en sagovärld med tyska sagor – här kan hela familjen skapa minnesvärda stunder.

Image
Weihnachtsmarkt in Rostock.
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
Kiels Julmarknad – Kiel
Body

Datum: 27 november – 23 december


Kiels julmarknader sprider sig över stadens gator och torg. Det passar perfekt för den som vill gå runt bland marknadens stånd och samtidigt se mer av staden. På Asmus-Bremer-Platz finns mat och dryck för alla kosthållningar, och den 12 meter höga ”Julpyramiden” blir en spännande bakgrund för dina julfoton.

 

 

På Holstenplatz marknad hittar du en kilometerlång ljuskrans. Tillsammans med 100 upplysta julgranar förvandlas den mörka vinterkvällen till ett skimrande torg fyllt av mat, dryck och julklappar för alla. Älskar du julgranar så ska du ta dig till Rathausplatz! Här har över 500 julgranar placerats ut för att skapa en barrskog som ger dig känslan av att vara mitt i skogen, mitt i staden.

Image
Kiel Christmas Market
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
Hamburg Julmarknad – Hamburg
Body

Datum: 27 november - 23 december


Utanför Hamburgs stadshus, Rathausplatz, hittar du en julmarknad som passar både stora som små. Denna marknad är älskad av de som bor i staden och av de turister som vallfärdar från hela Tyskland. När du kommer hit är det som att åka tillbaka i tiden. Vintage-karuseller och traditionella bakverk ställs mot den vackra bakgrunden av Hamburgs stadshus, och tindrande ljus ger vinterkvällen lite extra julmagi.


Se Tomten flyga förbi i sin släde varje dag, njut av julmat för alla kosthållningar och lyssna på vacker flöjtmusik från marknadens kvartett.

Image
Hamburg Christmas Market
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities

Valda destinationer för den här guiden

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.