Vad är ett nyttofordon?

Nyttofordon måste bokas som frakt och består av följande:

• alla fordon som transporterar kommersiella varor eller utrustning under en segling.

• alla fordon som går utanför Stena Lines standardfordonskategorier.

• alla fordon konstruerade för kommersiellt bruk som drar en släpvagn där den kombinerade längden överstiger de längder som anges ovan.

• alla fordon som transporterar farligt gods.

• alla fordon som är registrerade i Republiken Irland och klassificeras och beskattas som kommersiella fordon för irländsk motorskatt. Moms kommer i tillämpliga fall att tillämpas på fordon med en längd på 7 meter eller mer.

 

Prioriterad ombordstigning och avstigning är inte tillgängligt för skåpbilar eller hästsläp som är längre än 7 meter. Ring 0845 070 4000 (samtal kostar 7 pence per minut plus telefonbolagets åtkomstavgift) för mer information om fraktpriser och om hur du bokar eller skicka ett e-postmeddelande: freightbooking.uk.roi@stenaline.com

 

Rutterna Cairnryan – Belfast och Liverpool – Belfast:

Skåpbilar/hästtransporter, oavsett storlek, som transporterar varor eller utrustning för kommersiella ändamål (exklusive varor i bagage med ett värde av mindre än 873 GBP till Nordirland eller 1 500 GBP till Storbritannien) och där en HMRC Goods Movement Reference (GMR) krävs, måste bokas via vårt fraktbokningskontor genom att ringa 0845 070 4000. Om en momsfaktura krävs behöver du också boka genom frakt.

Befintliga icke-kommersiella fordonstyper

Skåpbilar upp till 7 meter (ingen moms tillkommer)

Skåpbilar upp till 8 meter (moms tillämpas)

Skåpbilar/hästtransporter upp till 10 meter (moms tillämpas)

Skåpbilar/hästtransporter upp till 12 meter (moms tillämpas)

 

Holyhead – Dublin och Fishguard – Rosslare-rutter:

Skåpbilar/hästtransporter kommersiellt registrerade i Irland och skåpbilar/hästtransporter oavsett storlek som transporterar varor eller utrustning för kommersiella ändamål (exklusive varor i bagage till ett värde av mindre än 260 euro till Irland eller 1 500 GBP till Storbritannien) och där en irländsk föranmälan (PBN) krävs, måste bokas via vårt fraktbokningskontor genom att ringa 0845 070 4000. Om en momsfaktura krävs behöver du också boka genom frakt.

Befintliga icke-kommersiella fordonstyper

Skåpbilar upp till 7 meter (ingen moms tillkommer)

Skåpbilar upp till 8 meter (moms tillämpas)

Skåpbilar upp till 10 meter (moms tillämpas)

Skåpbilar upp till 12 meter (moms tillämpas)

 

Rosslare-Cherbourg-rutten:

För fordon över 7 meter i längd eller över 2,6 meter på höjden eller om du transporterar varor eller utrustning för kommersiella ändamål måste du boka som frakt via vårt fraktsystem genom att ringa 0845 070 4000.

Befintliga icke-kommersiella fordonstyper

Skåpbilar upp till 7 meter (ingen moms tillkommer)

 

Snabb ombordstigning och avstigning, där det erbjuds i vårt Premium-pris, finns inte tillgängligt på alla rutter för skåpbilar eller hästtransporter med en längd över 7 meter.