Kaunas

Kaunas är en klass för sig när det gäller kultur!

 

2022 års europeiska kulturhuvudstad har allt på gång. Litauens näst största stad är nog också den mest autentiska. När det gäller arkitektur är den känd för sina i stort sett intakta byggnader från mellankrigstiden som har tilldelats europeisk kulturarvsmärkning. Stadens läge vid sammanflödet av Litauens två största floder och där landets viktigaste vägar korsar varandra gör den till ett viktigt kommunikationscentrum. Och kulturellt? Till att börja med har landet sju universitet. Det gör den till en ganska smart stad enligt alla...

 

Kaunas är ett centrum för liv och lärande med över 35 000 studenter under terminerna. Och där du hittar studenter hittar du också ett blomstrande kafé- och restaurangliv. Studenterna är också livsnerven i ett blomstrande kulturliv med festivaler och evenemang som omfattar allt från operetter till modern dans och alla typer av musik. Gatukonsten här har vuxit upp, från att vara oönskat olagligt klotter till att bli ett kännetecken för design i Kaunas. Det är fritt fram att vandra runt på gatorna och förundrat se sig omkring. Vi tror du kommer att bli imponerad.

 

Med tanke på den rika historien och kunskapen har Kaunas också ett rikligt utbud av museer och gallerier. Du kan utforska allt från folkmusikens historia och det litauiska kungahuset, resa i tiden till en art deco-lägenhet från 1929, botanisera i samtidskonst, lära dig om det första världskriget eller besöka en atombunker.

 

Kaunas militära historia är fortfarande mycket påtaglig och staden är än idag omgiven av en fästning – ganska många faktiskt! Historieintresserade kan utforska planerna på att förvandla Kaunas till ett gigantiskt fort och hur dessa planer misslyckades. Du kan ta en guidad tur på 9th Fort, där du får en uppfattning om den intressanta och särpräglade arkitekturen och kan besöka ett otroligt monument över fascismens offer.

 

Med tanke på att Kaunas obestridligen är en inlandsstad blir du kanske förvånad över att det faktiskt finns några stränder! Lampėdžiai är en av lokalbefolkningens favoriter för umgänge och bad, och här kan du också campa. Hyr kajak, cykel, kanot eller wakeboard – wakeboardparken har en av de längsta banorna i Europa – eller utforska äventyrsparken. Perfekt för aktiva sommardagar.

 

Litauens traditioner när det gäller bad och bastubehandlingar sträcker sig tillbaka till forntiden, och fördelarna är inte bara stresslindring utan det finns även holistiska hälsofördelar. Just nu håller Kaunas på att få ett utmärkt rykte som spa- och wellness-destination. Besökare från hela Europa reser till hälsokliniker här för olika behandlingar och för återhämtning, och drar nytta av de många hälsocentraler och experter på spa och välbefinnande som är verksamma över hela staden. Vad är mer avkopplande än en dag i termiska vatten efter en expertmassage?

 

Du kan förlänga din vistelse utan att det kostar dig för mycket: Kaunas hotellboende är bland de mest prisvärda i Europa. Utforska en stad som är kompakt, grön, ren och livfull, och ta del av lite kultur medan du är här. Vi är mer än övertygade om att du kommer att lämna staden uppfriskad.

Kaunas är en klass för sig när det gäller kultur!

 

2022 års europeiska kulturhuvudstad har allt på gång. Litauens näst största stad är nog också den mest autentiska. När det gäller arkitektur är den känd för sina i stort...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Litauen

Från 808 kr enkel resa, bil, förare och plats

Bild på boendet

Best Western Santakos Hotel

Bild på boendet

Amberton Cozy Hotel Kaunas

Bild på boendet

Hotel Kaunas

Bild på boendet

Moxy Kaunas Center

Bild på boendet

Victoria hotel Kaunas

Bild på boendet

Algiro Hotel

Bild på boendet

Best Baltic Kaunas Hotel

Bild på boendet

HOF Hotel

Bild på boendet

Ibis Styles Kaunas Centre

Bild på boendet

King Mindaugas Apartments

Bild på boendet

Queen Barbora Central Lofts

Bild på boendet

Picturesque Old Town Apartment With Balcony

Bild på boendet

Resume Apartments

Välj rutt...

Njut av en resa till Litauen

Från 808 kr enkel resa, bil, förare och plats

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.