Klaipeda

Klaipėda: Gör det mesta av kusten!

 

Även om det i sig inte ligger på turiststråket, är Klaipėda en livfull hamnstad som kännetecknas av tyska 1700-talsbyggnader i trästil. För de resenärer som passerar genom staden är Klaipėda ett stopp och en plats att bo på när man besöker Kuriska näset -– en av Europas bäst bevarade hemligheter...

 

Ta den tio minuter långa färjan från Klaipėda till Smiltynė. Du befinner dig fortfarande i staden Klaipėda, men du är nu på den norra spetsen av Kuriska näset, ett 100 km långt sandrev som sträcker sig söderut in i Kaliningrad Oblast. Spetsen är ett av Litauens fyra UNESCO-världsarvsplatser och är hem till några av de största sanddynerna i Europa, spektakulära tallskogar och en storslagen utsikt över Östersjön. Du hittar också charmiga byar – med bil ligger Nida cirka en timme bort och är Litauens sista stad före den ryska gränsen. Här kommer du att fascineras av ljust målade trähus som hyser restauranger och pensionat – och du måste bestiga Parnidis-dyn, den största på hela halvön.

 

Innan du beger dig tillbaka till Klaipėda kan du stanna till vid Lithuanian Sea Museum and Dolphinarium och träffa pingviner, gråsälar och sjölejon. Museet har nästan 100 000 utställningsföremål som hyllar Östersjöns mångfald, ett traditionellt fiskarhem och några perfekt bevarade fiskefartyg. Vår favorit är delfinariet där du kan träffa Svarta havets flasknosdelfiner och kanske även ta del av en pedagogisk föreställning. Det finns mycket att upptäcka!

 

Tillbaka i Klaipėda kan du utforska den gamla staden där det finns pittoreska träbyggnader och en neoklassisk dramatisk teater i hjärtat av det kullerstensbelagda Teatertorget. Klaipėda skiljer sig ganska mycket från andra litauiska städer: vi kan nog säga att om Kaunas och Vilnius kan beskrivas som i lika hög grad kulturella och kreativa, så handlar Klaipėda om lugnet. Det märks på den avslappnade stämningen och det påtagligt långsamma tempot som gör semestern riktigt avkopplande.

 

Eftersom Klaipėda också är en liten stad är det lätt att ta sig runt. Om du gillar att gå kommer du att trivas här. Utforska Friedrich Passage och dess små innergårdar med kaféer, restauranger och butiker. Om du har tur kan du råka på lite livemusik. Ta en promenad längs floden i Dane Park för att hitta en fiskare, en sjöjungfru och det hänglåsbehängda Tree of Love. På kvällen vaknar stadens strandpromenader till liv och flodstranden är oerhört charmfull.

 

Skulpturparken i Klaipėda är också värd ett besök och har en vacker rysk-ortodox kyrka, eller så kan du upptäcka 700 år av stadens historia i ruinerna av slottet Memel.

 

Klaipeda är också perfekt för en avslappnad familjesemester. Dinosaurietokiga barn kommer att älska Radailiai Dinosaur Park där de kan ta bilder med några av sina favoritjättar, gräva efter fossiler och besöka 5D-biografen. När du ändå är i Radailiai får du inte missa Upside-Down House, ett illusionsmuseum som kommer att fascinera både unga och mindre unga!

Klaipėda: Gör det mesta av kusten!

 

Även om det i sig inte ligger på turiststråket, är Klaipėda en livfull hamnstad som kännetecknas av tyska 1700-talsbyggnader i trästil. För de resenärer som passerar genom staden är Klaipėda ett stopp och...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Litauen

Från 808 kr enkel resa, bil, förare och plats

Bild på boendet

National Hotel

Bild på boendet

Hotel Euterpe

Bild på boendet

Memel Hotel

Bild på boendet

Mercure Klaipeda City

Bild på boendet

Dunetton self check-in Hotel

Bild på boendet

VICTORIA Hotel Klaipėda

Bild på boendet

Old Mill Hotel

Bild på boendet

LUNA Self Check-in Hotel Klaipeda

Bild på boendet

Klaipeda Inn

Bild på boendet

Klaipeda Aurora

Välj rutt...

Njut av en resa till Litauen

Från 808 kr enkel resa, bil, förare och plats

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.