Vilnius

Åk för att se vyerna. Stanna kvar och beundra dem.

 

Litauens huvudstad är känd för sin barockarkitektur, men det finns mycket mer i denna livfulla stad. Vilnius byggda miljö omfattar ett brett spektrum av stilar och åldrar, från nyklassicism till gotik. Alla återspeglar en omfattande dramatisk historia som har smält samman för att forma en modern, mångkulturell stad som snabbt gjort ett stort intryck på turister.

   

Besökare dras till Vilnius gamla stad, en av Europas största och äldsta, med smala gator, kyrkor, museer och vackra innergårdar. Det är ett hektiskt och livfullt område med folk som njuter av kaféer, barer och restauranger. Vad sägs om att köpa ett bärnstenssmycke, träsnideri eller äkta litauisk ost som ett minne från din resa?

 

Om du föredrar en lite mer avslappnad sightseeing kan du ta dig upp ovanför allting och få ett fågelperspektiv över de röda hustaken och den ständigt expanderande horisonten i affärskvarteren. Det finns ett stort antal fantastiska utsiktsplatser runt om i staden, från att klättra upp i klocktornet på Johanneskyrkan eller Vilnius katedral till panoramavyer från Subačius utsiktsplats, Tre korsens kulle, Tauras eller Altana Hills. 360˚-utsikten från det roterande kaféet i TV-tornet gör att du kan se hela Vilnius utan att röra på dig, och det är särskilt spektakulärt på natten. Men den bästa utsikten av alla är från en varmluftsballong – Vilnius är den enda europeiska huvudstad där du kan klättra upp i en korg och njuta av denna otroliga flygupplevelse.

 

Bortanför den gamla staden hittar du en sofistikerad och elegant stad med en kulturell scen som är unikt litauisk, men som också omfattar en värld av internationella influenser. Detta dynamiska resmål har en otrolig energi – och utmärkt smak!

 

Även om det finns mer än nog att se och göra, rekommenderar vi att du avsätter ordentligt med tid för att få ut det mesta av frukost, lunch och middag. Vilnius är ett paradis för matintresserade, vars absoluta nav är Paupys marknad. Det är ett ganska nytt tillskott till scenen och du kan koppla av och njuta av autentiska och experimentella rätter från alla försäljningsställena i vad som i huvudsak är en urban djungel, eller köpa spännande ingredienser för att laga en praktmåltid för dig själv. Om du gillar marknader med en mer traditionell twist, har Hales i den gamla staden det bästa av lokalt odlade, säsongsbetonade livsmedel och hemgjorda varor.

 

Brunch är lite av en speciell tilldragelse här, så planera in den innan du börjar en lång lunch som kan ta dig ända fram till middagen. Är det inte det som stadssemestrar är till för?

 

Men om du måste resa lite mer runt i regionen kan du ta en tur västerut till sagoslottet på ön Trakai. Detta spektakulära byggnadsverk ligger i Trakai nationalpark i regionens sjölandskap, och är hemvist för det lokala historiska museet. Vi tror du kommer att lyckas ta några fantastiska bilder här – och få några glada reseminnen!

Åk för att se vyerna. Stanna kvar och beundra dem.

 

Litauens huvudstad är känd för sin barockarkitektur, men det finns mycket mer i denna livfulla stad. Vilnius byggda miljö omfattar ett brett spektrum av stilar och åldrar, från nyklassicism...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Litauen

Från 1099 kr enkel resa, bil, förare och plats

Bild på boendet

Panorama Hotel

Bild på boendet

Novotel Vilnius Centre

Bild på boendet

Moon Garden Art Hotel

Bild på boendet

Hotel Pacai, a Member of Design Hotels

Bild på boendet

Rinno hotel

Bild på boendet

Vilnius City Hotel

Bild på boendet

Corner Hotel

Bild på boendet

Rudi4 Luxury Vilnius Apartment

Bild på boendet

Hotel Zemaites

Bild på boendet

Alexa Old Town

Bild på boendet

German 18 - Luxury Vilnius Apartment

Bild på boendet

Loft 66&65 Panoramic View

Bild på boendet

Helios City Vilnius Apartments

Bild på boendet

Cathedral Apart-Hotel

Bild på boendet

Tyzen38 Luxury Apartment

Bild på boendet

Zema5 Old Town Loft

Bild på boendet

TyzenXL Luxury Vilnius Apartment

Bild på boendet

Downtown Forest Hostel & Camping

Bild på boendet

Bernardinu B&B House

Bild på boendet

Hotel Conti

Välj rutt...

Njut av en resa till Litauen

Från 1099 kr enkel resa, bil, förare och plats

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.