Tromsö

Promenera genom ett arktiskt sagoland

 

Tromsö ligger inte vid världens ände – men det kan verkligen kännas så. Det ligger ovanför polarcirkeln strax utanför norska fastlandet och är en plats där ett livligt folkliv möter ett landskap som får dig att tappa hakan. Man måste se det för att tro det. Det här är verkligen det Norge du drömt om. 

 

Många reser till Tromsö för att uppleva norrskenet på en av de absolut bästa platserna i världen att se det. Hitta norrskenet på egen hand eller jaga det tillsammans med en lokal guide. Föredrar du dagsljus? Under sommaren förekommer också ett annat otroligt fenomen häruppe i Arktis huvudstad: midnattssolen, som gör det lätt att stanna uppe sent för att utforska området.

 

Staden är lätt att hitta i och full av positiv charm och energi. Kolla in Storgata med mängder av butiker, barer, restauranger och nattklubbar. Slå dig ned på en av Tromsös många restauranger och njut av utsökt och unik mat lagad av färska ingredienser från Arktis, bland annat grillad lutfisk, renstek eller, om du känner dig extra modig, fiskmåsägg.

 

Få överblick genom att ta linbanan 421 meter upp till Storsteinen där du har panoramautsikt över Tromsö och omgivande öar, berg och fjordar. Besök sedan stans många attraktioner. Nordnorges Vitenskapsmuseum har landets största planetarium och erbjuder insikter i vetenskapen, historien och mytologin kring norrskenet. För konstälskaren är samtidskonsten på Tromsø Kunstforening ett måste: den äldsta konstinstitutionen i Nordnorge.

 

För ett äventyr med familjen kan ni lära er mer om Arktis djurliv och möta arktiska djur på akvariet Polaria. Tappa sedan andan på Magic Ice, ett fantastiskt vinterparadis som skapats av tonvis med ren is. 

 

Eftersom Tromsö ligger mitt i den arktiska vildmarken finns det massor av enastående natur och vilda djur att upptäcka. Boka en valsafari för att få chansen att se en knölval eller späckhuggare. Eller ta en tur med hundspann eller en vandring med en husky för att upptäcka Nordnorges natur (och kanske se renar) i er egen takt.

 

Är du ute efter något lite mer utmanande? Pröva en av de många vandringslederna i och runt Tromsö. Det finns hundratals att välja mellan, oavsett om du vill ha något familjevänligt eller en större utmaning. Ett populärt val är Sherpatrappa, där en fantastisk utsikt väntar på den som klarar av de 1 200 trappstegen. Eller boka ett av de många äventyr som erbjuds i området där du verkligen kan dyka in i den arktiska livsstilen, från fjordkryssningar till snöskotersafari, den samiska kulturen, fiskeexpeditioner eller slädfärder efter renar. 

 

Tromsö är lite vilt, väldigt välkommande och inte likt något annat du nånsin upplevt. Här finns det verkligen magi i luften. Ditt besök i Tromsö är något du aldrig kommer att glömma.

Promenera genom ett arktiskt sagoland

 

Tromsö ligger inte vid världens ände – men det kan verkligen kännas så. Det ligger ovanför polarcirkeln strax utanför norska fastlandet och är en plats där ett livligt folkliv möter ett landskap som får...

Läs mer Läs mindre

Res via Göteborg, Halmstad, Trelleborg, Karlskrona och Nynäshamn

Besök Tromsø

Från 848 kr enkel väg, bil och förare

Bild på boendet

Clarion Collection Hotel Aurora

Bild på boendet

Scandic Grand Tromsø

Bild på boendet

Comfort Hotel Xpress Tromso

Bild på boendet

Clarion Hotel The Edge

Bild på boendet

Thon Hotel Tromsø

Bild på boendet

Radisson Blu Hotel, Tromso

Bild på boendet

Quality Hotel Saga

Bild på boendet

Clarion Collection Hotel With

Bild på boendet

Enter Amalie Hotel

Bild på boendet

TotalApartments Vervet Gjøa

Bild på boendet

TotalApartments Vervet Fram H

Bild på boendet

TotalApartments Vervet Fram G

Bild på boendet

Vervet Apartment Hotel

Bild på boendet

Boukersen Heim

Bild på boendet

Scandic Grand Tromsø

Bild på boendet

Moxy Tromso

Res via Göteborg, Halmstad, Trelleborg, Karlskrona och Nynäshamn

Besök Tromsø

Från 848 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.