Trondheim

Från stadslandskap till naturlandskap

 

Trondheim, som ligger vid en fjord med samma namn mitt i Norge, cirka 6 timmar norr om Oslo, är fullt av historia, äventyr och charm. Här finns massor av upplevelser och ett fantastiskt landskap som är perfekt för ett veckoslut eller en semester med familjen. 

 

I Trondheim samexisterar 1 000 års historia med en unik, modern känsla. Här finns också världens mest nordligt belägna gotiska katedral Nidarosdomen och det historiska fortet Kristiansten som byggdes efter den stora branden 1681 och som erbjuder en storslagen utsikt. Och vill du ha en kunglig upplevelse kan du besöka Stiftsgården. Det kungliga residensets majestätiska salar är öppna för besök under sommaren.

 

På den moderna sidan är det hippa området Bakklandet en populär mötesplats där man kan vandra längs kullerstensgator eller hyra en cykel. Här finns också världens första cykellift: Trampe transporterar människor (och deras cyklar) uppför den branta sluttningen från i närheten av ikoniska Gamle Bybro till det historiska fortet. 

 

Trondheim Torg i stans centrum är en livlig plats full med restauranger och butiker. Det blir extra magiskt när det förvandlas till en julmarknad inför helgerna. Och inte långt från stadens centrum ligger Solsiden shoppingcenter med populära modemärken och många restauranger att välja mellan.

 

Numera är Trondheim känt som ett av de bästa ställena att uppleva det norska köket. Stan som fått smeknamnet ”Home of Nordic Flavours” (de nordiska smakernas hem) är en viktig destination för matälskare tack vare innovativa kockar och ett fokus på regionala ingredienser i säsong över hela stan. Och för dig som älskar öl erbjuder bryggerierna Hammerhead, Austmann och E.C. Dahls härliga sätt att smaka dig igenom norska bryggartraditioner.

 

Men Trondheim är förstås inte bara en nöjesstad. Det är också porten till Norges otroliga naturliga lekplatser i och bortom fjorden. Besök Ilabekken, en blågrön korridor som förbinder staden med naturreservatet Byamarka. Vandringsleden börjar nära stadens centrum och slutar vid Theisendammen, en av Trondheims mest populära badsjöar.

 

Vill du hitta din inre krigare? Delta i femdagarsupplevelsen Go Viking: Du får upptäcka hur man överlever i naturen och lära dig att laga mat över öppen eld. Om du vill ha en kortare men ändå utmanande vandring, kolla in Gråkallen, som är perfekt för familjer. Ni har fin utsikt över Trondheim så snart ni når toppen, och har ni tur kan ni på vintern till och med få se norrsken.

 

I Trondheim lever det moderna och det uråldriga i harmoni, och både en enastående natur och en livlig stad väntar på att få hälsa dig välkommen. Det är den norska upplevelse du drömt om. 

Från stadslandskap till naturlandskap

 

Trondheim, som ligger vid en fjord med samma namn mitt i Norge, cirka 6 timmar norr om Oslo, är fullt av historia, äventyr och charm. Här finns massor av upplevelser och ett fantastiskt landskap som är...

Läs mer Läs mindre

Res via Göteborg, Halmstad, Trelleborg, Karlskrona och Nynäshamn

Besök Trondheim

Från 748 kr enkel väg, bil och förare

Bild på boendet

Britannia Hotel

Bild på boendet

Clarion Hotel Trondheim

Bild på boendet

Scandic Nidelven

Bild på boendet

Best Western Plus Hotel Bakeriet

Bild på boendet

Scandic Bakklandet

Bild på boendet

Scandic Solsiden

Bild på boendet

Chesterfield Hotel

Bild på boendet

Quality Hotel Prinsen

Bild på boendet

P-Hotels Brattøra

Bild på boendet

Comfort Hotel Park

Res via Göteborg, Halmstad, Trelleborg, Karlskrona och Nynäshamn

Besök Trondheim

Från 748 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.