Oslo

Oslo – den livliga huvudstaden!

 

En vacker bilresa från vår hamn i Göteborg ligger Norges huvudstad Oslo, en livlig stad full av energi och omgiven av storslagen skönhet. Dess restauranger i världsklass, extraordinära historia och bedårande landskap kommer att ta andan ur dig. 

 

Oslo är ett nav för enastående natur, med allt från stadsparker till täta skogar och den drömlika skärgården. Mittpunkten i all denna fägring är Oslofjorden, vars vatten bäst utforskas via rundturskryssningar eller kajak. Fjorden är också ett centrum för stadens populära urbana bastukultur. I stan kan du besöka två små men populära stränder, medan alla öarna erbjuder ett unikt och oförglömligt sätt att uppleva fjorden.

 

I denna mycket promenadvänliga stad lär du bäst känna dess unika stadsdelar till fots. Den en gång industriella delen Aker Brygge är nu ett område fullt av restauranger, butiker, konst och nattliv. Tjuvholmen är det blomstrande konstdistriktet, och på ultrahippa Grünerløkka ligger fantastiska barer, restauranger och butiker. Var och en av Oslos stadsdelar har sin egen unika personlighet, alla värda att utforska.

 

Oslos status som världsstad erbjuder även kulinariska upplevelser av yppersta världsklass, där street food, fisk- och skaldjursmarknader och flotta restauranger löper parallellt med de många kiosker som säljer varmkorv på norskt vis. Saluhallar som Mathallen, Vippa och Barcode Steet Food drar till sig både turister och lokalbor med sin blandning av öl från lokala bryggerier, internationell mat och norska smaker som raspeballer (norska kroppkakor), hjortronsylt och färska skaldjur. Glöm heller inte att prova ”brunost” som är ett måste på våfflorna – eller att säga ”skål” när du provsmakar de inhemska spritsorterna.

 

Oslo är dessutom rena drömmen för de som älskar att gå på museum. Lär dig mer om Norges popmusikhistoria på Popsenteret, eller se den berömda backhoppningen på Holmenkollen skidmuseum. Upptäck historien bakom det starkaste träskepp som någonsin byggts på Frammuseet eller res bakåt i tiden med ett besök på Norsk Folkemuseum, en plats med ”levande historia” där många århundraden av norska traditioner kan upplevas på riktigt. Båda är belägna på museiön Bygdøy, där även Norsk Maritimt Museum och Kon-Tiki-museet ligger.

 

Men ingen resa till Oslo är fulländad utan ett besök på Munchmuseet, som nyligen flyttat till underbara lokaler vid vattnet. Här finns 13 våningar med konst av den norska konstnären Edvard Munch och många andra. Munchs mest kända målning, ”Skriet”, finns här representerad i flera olika versioner. Många av Munchs övriga verk – inklusive Madonna och den ursprungliga versionen av ”Skriet” – finns att se på Nasjonalmuseet, Norges största samling av konst, arkitektur och design. 

 

Om du älskar arkitektur är Oslos blandning av traditionell norsk design och modern estetik rena guldgruvan. Bjørvika Barcode i centrala Oslo består av 12 smala höghus med olika höjd och bredd som tillsammans påminner om en streckkod. Vid hamnen ligger Den Norske Opera & Ballett, som erbjuder en panoramautsikt över fjordarna om du tar dig hela vägen upp till taket. Behöver du lite lugn och ro kan du med fördel titta in på Deichman Bjørvik, som öppnade 2020 och som tack vare sin unika design har utsetts till ett av världens mest fantastiska bibliotek.

 

Konsten i Oslo är inte begränsad till enbart museer och arkitektur. Hela stan är fylld till brädden av offentlig konst, och när du spatserar längs dess gator kan det kännas som om du vandrar omkring i ett utomhusgalleri. Ett bra exempel är Frognerparken där världens största skulpturpark, Vigelandparken, ligger. Bland alla skulpturer och väggmålningar kommer du att stöta på massor av konstskatter som ligger gömda över hela stan.

 

Oavsett om du åker dit på sommaren eller på vinterskidresa till Skimore Oslo kommer du att älska Oslo varenda gång.

Oslo – den livliga huvudstaden!

 

En vacker bilresa från vår hamn i Göteborg ligger Norges huvudstad Oslo, en livlig stad full av energi och omgiven av storslagen skönhet. Dess restauranger i världsklass, extraordinära historia och bedårande landskap kommer att...

Läs mer Läs mindre

Res via Göteborg, Halmstad, Trelleborg, Karlskrona och Nynäshamn

Besök Oslo

Från 748 kr enkel väg, bil och förare

Bild på boendet

First Hotel Millenium

Bild på boendet

Clarion Hotel The Hub

Bild på boendet

Scandic Byporten

Bild på boendet

Clarion Collection Hotel Bastion

Bild på boendet

Anker Hotel

Bild på boendet

Comfort Hotel Børsparken

Bild på boendet

Scandic Victoria

Bild på boendet

Grand Hotel Oslo

Bild på boendet

Karl Johan Hotel

Bild på boendet

P-hotels Oslo

Bild på boendet

Comfort Hotel Grand Central

Bild på boendet

Scandic St Olavs Plass

Bild på boendet

Anker Hostel

Bild på boendet

Comfort Hotel Xpress Central Station

Bild på boendet

Comfort Hotel Xpress Youngstorget

Bild på boendet

Scandic Solli Oslo

Bild på boendet

Anker Apartment – Grünerløkka

Bild på boendet

Hotel Continental

Bild på boendet

Frogner House - Nationaltheatret

Bild på boendet

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

Res via Göteborg, Halmstad, Trelleborg, Karlskrona och Nynäshamn

Besök Oslo

Från 748 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.