Sök pris & boka

Kultur & historia i Polen

Polen erbjuder mycket spännande kultur och historia för hela familjen.

I Polen finns en rik kultur och historia och platser att besöka som både är fängslande och underhållande. Gdansk har etablerat sig på kartan som en av de städer som verkligen sticker ut. Här finns historiska efterlämningar och hela varvshistorien med Polens frigörelse tillsammans med övriga spännande museer och platser.


Kanalen i Gdansk med ett fartyg och den kända kranen
Lär dig mer om Polen

Lär dig mer om Polens historia på något av alla museum som finns eller besök spännande, kulturella sevärdheter och platser. I Polens finns något för hela familjen att upptäcka och lära sig mera utav.

Museum


Polen är fullt av spännande museum där du kan lära dig mer om kultur och historia.

Sevärdheter


Här har vi samlat tips på flera historiska och kulturella platser och sevärdheter att besöka.
Malbork Slott

Endast en knapp timmes bilfärd fån Gdansk ligger Malbork slott som är en av landets mest imponerande historiska platser. Slottet består av tre byggnader: High Castle, Middle Castle och Outer Bailey och omges av en enorm vallgrav. De största sevärdheterna hittar du inom High Castle. I biljettpriserna inkluderas en guide och du kan antingen gå med i en av de grupper som regelbundet avgår eller hämta en audioguide.

 

Biljetter köper du enkelt i Malbork Castle museet som ligger precis utanför väggarna på sydöstra sidan av slottet. Det går även att köpa biljett online.

 

Här kan du köpa biljetter och läsa mer om slottet »