Sök pris & boka

Mikrobryggerier

I Polen finns det många öl att provsmaka! I Gdansk hittar du två mikrobryggerier väl värda att besöka.

Varför inte stanna till vid ett mikrobryggeri i Gdansk? Upplev kulturen och de anrika lokalerna, se när ölen tillverkas och tappas. Passa också på att avnjuta en bit mat till ölen. På dessa mikrobryggerier kan du även köpa med dig öl hem.


Skålar med glas
OM MIKROBRYGGERI FRÅN RESEBLOGGEN

"Det var just för att hitta gott mikrobryggeriöl jag begav mig till den polska hamnstaden Gdansk. Jag hade aldrig tidigare besökt Polen och hade en och annan fördom vad gällde denna fd östblocksstat. Jag förväntade mig grå betonghus, trista miljöer, tråkig mat och smog.

 

Istället vaknade jag upp ombord på Stena Vision till strålande sol och Gdansk visade sig vara allt annat än trista, grå betonghus...."

 

Forsätt att läsa på bloggen »

Man besöker mikrobryggeri
Browar Port Gdynia

Microbryggeri med stort utbud mitt på stranden i Gdynia och med en härligt stor takterass.

 

browarportgdynia.com

Browar Piwna

Browar Piwna ligger parallelt med Dluga Targ i mysiga lokaler med fin ute servering när vädret tillåter. Det är ett litet bryggeri som serverar lokal mat och håller ölprovningar.Passa på att gå på rundvandring och avsluta med att testa lokala maträtter ihop med att prova några olika sorters öl. De brygger själva ett tiotal olika öl.


Browna Piwnas webbplats »

Brovarnia

Ett jättemysigt mikrobryggeriet som ligger i Gdansk gamla spannmålsmagasins anrika lokaler. Här ligger även Hotel Gdansk. Där kan man äta gott, prova öl, och även köpa med sig helt nybryggda öl hem. Brovarnia ligger på andra sidan av floder Motlawa, med gångavstånd till Dluga Targ.


Till Brovarnias webbplats »