Sök pris & boka

Mikrobryggerier i Gdansk

Gdansk har i århundraden varit bryggningscentrum för denna del av Europa

Redan på 1200-talet fanns här hundratals små bryggerier som tillverkade hantverksöl. Under hundratals år exporterades hantverksöl till många andra europeiska länder. Den stora kranen vid floden Motlawa byggdes för att underlätta lastningen av ölfat på fartyg.


Kvinna som dricker drink utomhus i solen
Cathead Multitap

Detta är en utmärkt bar med flera kranar som ger en lite mer brittisk pub-atmosfär. Här kan du välja mellan 28 kranar och över 90 olika flasköl som täcker hela spektrumet med riktiga ales. För Cathead är det ren kärlek som ligger bakom alla olika sorter och utbudet av öl förändras hela tiden. För öppettider, se deras Facebook-sida.

Ölglas
Brovarnia

Detta är ett mycket känt bryggeri i Gdansk som serverar både lokalt bryggd öl och god mat. Beläget på hotell Gdansk i fantastisk miljö vid floden. Bryggeriet har även en mysig uteservering där det dagligen erbjuds livemusik. Brovarnia är känt i Polen för sin goda öl inklusive ett prisbelönt mörkt öl som bryggs på plats!

Mikrobryggeri i Gdansk med utomhusservering
Jopengasse

Välkommen till en stor underjordisk bar som består av en labyrint av korridorer och rum spridda över tre våningar. Det finns massor av saker här att titta på från Gdansk svunna tider och du kan också beställa god mat i Bar Pod Rybą på övervåningen  Om du befinner dig i Gamla stan är detta en perfekt bar att besöka!

Browar PG4

Detta är ett av de nyaste mikrobryggerierna i Gdansk som också är en ”food pairing” restaurang, dvs där man kombinerar mat med de olika ölsmakerna. Här finns fyra olika sorters mikrobryggt öl (utöver de vanliga sorterna), flera viner och mycket god mat. Beläget bredvid nya shoppinggallerian Forum Gdansk.

Man som tappar upp öl i glas
Piwnica Rajcow

Piwnica Rajcow är det polska namnet på det som en gång var stadens Rådhuskällare, där mat och dryck ofta serverades till rådets anställda. Det viktigaste här är ölet som bryggs i enorma fat i det stora barområdet. Det finns även en mycket bra och prisvärd meny, samt ett antal skärmar som används för att visa sportevenemang.