Sök pris & boka

Se och Göra i Gdansk

Gdansk bjuder på arkitektur, kultur och evenemang

Koppla av och strosa omkring på kullerstensgatorna i Gamla stan, gör ett besök i saluhallen, gå på museum, njut av pittoreska kaféer och mysiga restauranger. Gdansk är staden för dig som vill hitta en kombination av historia, kultur, vacker arkitektur och ett rikt restaurang- och kaféliv. Här finns en dynamik mellan gammalt och nytt vilket skapar ett intressant resmål för många smaker. Gdansk är en annorlunda stad med mycket charm. En uppstickare bland Europas populära städer!


dluga-targ-gdansk
Gamla Stan

Kombinera gärna vackra Gamla stan i Gdansk med shopping på ett av norra Polens största gallerior. Galeria Baltycka ligger ca 10 min utanför Gdansk och erbjuder mycket bra shopping. Inne i centrala Gdansk ligger också galleria Madison.


mat i gdansk
Restaurangtips

1. Hotel Hiltons Takterass Restaurang bar, kafé med fin utsikt över floden Motlawa. Prova även kända restaurang Mercato på entreplan.

2. Brovarnia Bryggeri – Microbryggeri och restaurang med goda smaker beläget i hotel Gdansk fina och historiska miljö.

3. Browar Port Gdynia – Microbryggeri med stort utbud mitt på stranden i Gdynia och med en härligt stor takterass.

4. Puro Hotel Gdansk – Stilfullt hotell i hjärtat av Gdansk, trevligt tillhåll för kvällen med restaurang och bar.

5. Mito Sushi – För den som älskar Asiatiskt. Missa inte den stora menyn med fantastiska smaker på Mito.

MICROBRYGGERIER

Gillar du öl, bör du inte missa de lokala mikrobryggerierna Brovarnia och Browar Piwna i Gdansk. Prova gärna deras öl med någon polsk maträtt som zurek eller pierogi och fråga gärna om en visning för att lära mer om polsk bryggkonst. 

Kvinna tittar på en kappa i butik
Shopping i Gdansk

Gdansk har flera gallerior. Madison i centrum, nyöppnade Forum och Baltycka ca 10 min utanför staden.

 

Här finns även charmiga små butiker och smyckesaffärer, bärnsten är populärt. I Gamla stans saluhall finns mat, dryck, blommor och hantverk.

solidarietetsplatsen
Roads to freedom

Roads to freedom är utställningen som med modern teknik och på spännande sätt visar de förändringar som startade i Polen och hela östblocket i och med strejken på Leninvarvet i Gdansk 1980. 


Läs mer om utställningen här »

gdansk-sjofartsmuseet
Sjöfartsmuseet

I den gamla mastkranen i Gdansk hittar du Sjöfartsmuseet.


Läs mer om Sjöfartsmuseet här »gdansk-zoo
Roligt för barn

Gdansk Zoo som är en av Polens största djurparker, ligger i vacker naturomgivning och är ett perfekt besök för familjen. Här kan du se över 200 djurarter som t ex giraffer, pingviner och kattdjur.
Hewelianum kan ni släppa loss upptäckarglädjen. Här kan hela familjen utforska och lära sig mer om historia och vetenskap på ett interaktivt och roligt sätt. Hewelianum är dessutom inrymt i ett häftigt gammalt fort från 1700-talet.

Hewelianium

Släpp loss upptäckarglädjen! Här kan hela familjen utforska och lära sig mer om historia och vetenskap på ett interaktivt och roligt sätt. Hewelianum är dessutom inrymt i ett häftigt gammalt fort från 1700-talet.


hewelianum.pl »

Bärnstensmuseet

Här i ett medeltida försvarstorn (fängelsetornet) presenteras bärnstenens och bärnstenskonstens historia fram till i dag. Se den intressanta utställningen om rå bärnsten, fossiler i bärnsten och bärnstenens föremål från stenåldern till 2000-talet.

gdansk-radhus
Gdansk historiska museum

I rådhuset på Dlugagatan 47 hittar du Gdansk historiska museum.


Läs mer om Gdansk historiska museum här »

karamelltillverkning-gdansk
Karamelltillverkning

I Gdansk ligger Ciu Ciu en godisbutik som ligger längs den långa gatan Dluga Street mitt inne i stan. Här kan ni se på när de tillverkar karameller enligt gamla metoder och recept. Butiken är också fullproppad med godsaker som går att köpa med hem. Uppskattat av alla åldrar!

 

mariakyrkan-gdansk
Mariakyrkan

Världens största tegelkyrka byggdes 1342-1502. Det är helt klart värt mödan att gå upp de 407 trappstegen, för att få skåda hela Gamla Stan, och mycket mer. 


Läs mer om Mariakyrkan här »

Barn i bollhav - Loopys World
Loopy´s World

Loopy’s är ett 3000 m2 stort Lekland i Gdansk - perfekt för alla barn med spring i benen! Studsmattor, bollhav, rutschkanor, klätterställningar och mycket mer.

 

loopysworld.pl »

czarna-perla-gdynia
Czarna Perła

Den kungliga Hansastaden betraktas som en symbolisk plats där andra världskriget bröt ut och nedgången av kommunismen i centrala Europa började. I hamnen kan man åka på stadskryssningar i historisk anda med bland annat piratskeppet Czarna Perła – Black Pearl. Ombord på fartygen finns det guider som på polska, tyska och engelska berättar om stadens historia, dess hamn och skeppsvarvet. Turen går från Gdansk till Westerplatte och tillbaka igen.

 

Läs mer om turen på Czarna Perła här  »