Sök pris & boka

Stränder i Polen

Upptäck Polens finaste stränder

I området kring Gdynia, Sopot och Gdansk hittar du mil efter mil av stränder som klassas som några av de bästa i världen. Vare sig du är den sportiga typen som gillar att vindsurfa, jetsettern som vill leva rivieraliv eller om du vill uppleva en riktigt familjesemester med sol, bad och lek så är Polen perfekt!


Stranden utanför Gdansk
Breda stranden i Gdansk

Ca 1 mil från Gamla stan i Gdansk, i stadsdelen Stogi, hittar du en av de bredaste sandstränderna längs Polens kust. Detta är inget självklart resmål, vilket resulterar i ett mindre antal människor. Perfekt utflykt för hela familjen!

Strand vid solnedgång
Stränderna på Hel

Finns med på topplistor över världens finaste stränder. Stränderna på Hel består av en över tre mil lång landtunga som sträcker sig ut i Östersjön. Längs med havet löper långa vita sandstränder och den inre kusten är ett paradis för vind- och kitesurfare. 

Leba strand

Den lugna och charmiga fiskebyn Leba bjuder på kritvita sandstränder och vattnet sägs dessutom vara det renaste längs hela den polska kusten. Här finns dessutom naturfenomen som sanddyner på över 40 meter och den vackra nationalparken Slowinski.


sopot beach
Sopot beach

I den välskyddade Gdanskbukten vid Sopot beach ligger havet ofta spegelblankt med en lång, bred och vit sandstrand. Här finns även Europas längsta träpir på över 500 meter med härlig utsikt över Gdanskbukten.

Orlowo beach

På Orlowos vackra strand bjuder på vit sand, färgglada fiskebåtar och en riktigt bra fiskrestaurang. Den långa stranden fortsätter hela vägen bort till staden Sopot.

Gdynia beach

Kombinera strandliv med storstad i Gdynia! Här ligger den populära stranden ligger mitt i centrum med närhet till restauranger, pubar, caféer, lekplatser, hamnen och mycket mera.