Aalborg houses

Såhär skapar du en riktigt dansk bilsemester

Danmark är landet där sandiga stränder möter typisk skandinavisk kultur. Där en historia som sträcker sig tusen år bakåt samsas med Köpenhamns rytm och fantastiska landskap. När man kombinerar allt detta så får man ett land som är perfekt för alla som letar efter ett nytt äventyr.

 

I denna guide har vi valt ut ett par ställen som du inte ska missa på din resa genom Danmark. Men som det är med alla resor så är det upp till dig vart du åker och vad du gör! Hitta din egen väg och skräddarsy detta äventyr till exakt vad du vill ha. 

Skagen

Om du väljer att gå i land i Fredrikshamn så skulle vi helt enkelt inte göra vårt jobb om vi inte nämnde Skagen. Här hittar du sandiga ständer och blått vatten, vilket gör det till ett perfekt första stopp på din resa. Om du åker bortom Skagen, med sina vackra hus och restauranger, och istället åker inåt landet så hittar du Råbjergmilen. Detta underliga naturreservat är platsen där du kan uppleva vad som har kallats för Skandinaviens enda öken. 

Beach at Skagen, the top of Denmark. High quality photo
Grenaa

Startar du din resa i Grenaa istället? Då har du tur, för denna vackra stad är där vi hittar Kategattcentret, ett akvarium där du kan hälsa på och till och med dyka med hajar! Lite norr om Grenaa hittar du Bønnerup Havn. Här kan du bada i stränderna som ligger direkt öster och väster om hamnen, eller bara sätta dig ned och titta på båtarna som lägger an och åker ut till havs. 

Young girl in aquarium tunnel with sharks
Ålborg

Söder om Fredrikshavn hittar vi Ålborg, där du kan ha en riktig stadsutflykt. Här kan du besöka Ålborg Zoo där det finns över 1500 djur från 126 arter. Om du istället är sugen på lite historia så finns det ett vikingmuseum vid Lindholm Høje med över 700 vikingagravar från över 1400 år tillbaka. För den som vill shoppa finns även Ålborg Storcenter där mer än 75 butiker ser till att du kan shoppa loss på riktigt. 

Aalborg houses
Vadepark Nationalpark

Sydväst om Aalborg, precis vid den tyska gränsen, finns nationalparken Vadepark. Det är Danmarks största nationalpark och är fylld med slående utsikter och vandringsleder som passar stora såväl som små. Har du tur (eller otur) kan du även lyckas se de 12 miljoner flyttfåglar som hägrar här år efter år. Om du är sugen på lite historia finns det även delar av Atlantmuren kvar. Designad för att avskräcka en Allierad invasion under andra världskriget, och numera kvarlämnade som en påminnelse om Europas historia. 

Urlaubsreise nach Veljby Klit,Westjütland,Dänemark.
am Strand in Thyboron,mit Meer und Atlantikwall aus dem 2.WK
Odense

På den östra sidan av Danmark, på Funen, hittar vi Odense. Denna stad är den tredje största i landet och fylld med saker att göra för hela familjen. Beundra de höga tornen på Egeskov Slott, besök barndomshuset för ingen annan än Hans Christian Andersen eller ta en enkel promenad nedför gatorna i denna tusenåriga stad. 

Tiger in Odense zoo in Denmark
Köpenhamn

Ingen resa genom Danmark är komplett utan ett stopp i Köpenhamn. Här hittar du en mängd av attraktioner, restauranger och köpcenter som kan tävla med vilken europeisk storstad som helst. Börja dagen med en frukost i en av stadens många caféer, eller ta en promenad nedför gatorna och besök slotten Amalienborg och Rosenborg. Besök nöjesparken Tivoli och strosa genom Köpenhamns botaniska trädgård. Om du är lunchsugen så finns det inget bättre område än Nyhavn, där havet möter metropolen. Kort sagt är Köpenhamn kronjuvelen i hela Danmark. 

Lovely young woman posing with bike at the Nyhavn harbor pier in european city Copenhagen, Denmark, on sunny day. Visiting Scandinavia, famous European place.

Snabba fakta

Distance Frederikshavn Skagen

Image
Title
Avståndet från Frederikshavn till Skagen
Description

Om du går i land i Frederikshavn är Skagen en kort 40-minuters biltur bort. Se till att ni utforskar området ordentligt, det finns alltid något nytt runt varje hörn!

Distance Grenaa Bonnerup Port

Image
Title
Avstånd från Grenaa till Bønnerup Havn
Description

Från Grenaa är det en halvtimme till Bønnerup Havn med bil, vilket gör det perfekt som en dagsutflykt innan ni sätter igång med bilsemestern på riktigt! 

Danish Beaches

Image
Title
Danmarks stränder
Description

Danmark är ett land med en 7 314km lång kustremsa, så det kanske inte är en överraskning att hela landet kryllar med stränder. Det finns faktiskt över 1500 stränder i hela landet! Vem vet, du kanske hittar din nya favoritstrand här? 

Danish Cuisine

Image
Title
Testa lite lokal mat
Description

 

Danmarks största städer kanske har Michelin-krogar och fina restauranger, men man ska inte vara rädd för att testa de lokala rätterna! Det är ofta som de mest enkla ingredienserna kan förvandlas till ypperliga rätter! 

Valda destinationer för den här guiden

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.